30-12-07

wie de bel luidt met geweld, die huilt

Om vier uur werd ik uit mijn bed gebeld. Een scherpe ochtend in de late nacht. Een eenzaam hart was stie-pelzat of had weer aan wat poeders met een pil ge-zeten. Ik verschoof en snoof de slaap weg door mijn vage kop. Ik had dat drukkend mens bijna de aan-dacht afgerukt, een huid voluit malheur gescholden. Klop erop, ik plet haar doordringvingers op de inkom-deur. Een slopersdreun die vanuit de hall omhoog ge-spoten kwam. Ik pakte hard de parlofoon en smakte al een antwoord op een vraag die lager in etages zat.

Het was Madame von Porsche in kerstpakket. Haar verrassingslichaam was het aanbod voor mijn pyama. Een dwaasheid want ik draag geen nachtkleed op de maat van mietjesminnaars in debiele cinema’s. Wat weet zij veel met haar theater en haar aanverwante tralala. Haar stem klonk lalbestendig, steeds een da-me in de marge, overdag een mooie feeks, bij nacht een ordinaire del. Zij wou mij onderhouden, haar Armani-jeans ontvouwen en een gooi doen naar de nukken van geluk. Zich bloot ontplooien in de slip-stream, zonder strik of string. Een Gucci-bril ver-schikken bij het navertellen van de jeuk aan haar sjartellen. Einde van voorspelling. Wou ze neuken, leuk voor haar. Ik schrik van niets of niemand meer, een vrouw kan aan mijn lakens raken, maar ik blijf mijn klamme dekens trouw. Er was geen houden aan de nachtbel en de lachebek. Haar bekken rekte zich, haar blikken zaten in de lift. Een schel gejengel van een jingle die bestemming mist. Ik klopte driemaal af, zij beukte door. Mijn deur begaf geen kier. Ik gaf geen zier om haar, ik werd niet opgefokt. Ik vloekte fuck you godverdoeme, zatte upper-trut, gij totenbel.

Wat een dronken deerne smeken kan. Haar man lag ver van huis in bed, hij snurkte als een lul. Ik was een thuisverpleger buiten dienst, een oudgediende in de liefde. Ik liet (zoiets als) erotiek zijn gangen gaan op straat. Daar stond zij even later na te snikken (zag ik als een hoge dief op mijn balkon). Haar fonkelborsten schokten in haar kerstjas en haar schoenen stampten chique een tegel uit de stoep. Zonde van dat lijf dat om genoegen vroeg. De zwoelte had genoeg fatsoen.

Ik ben geen gigolo, de klad zit in de job, mijn kop is jaren stuk, failliet van lang verdriet. Zo heb ik toch iets bijgeleerd, ik ben de slimste van de passieklas. Ik red me praktisch wel. Ambras weegt zoveel zwaarder dan een opgevogeld zwaard: dat ik heden uit de schede van de dame met de lange tenen laat. Haar wagen was verlegen voor haar onbereden lichaam dat kwam neergezegen. De Porsche gaf geen gensters, vonkte niet, hij stonk naar langzaam gas. Hij protesteerde tegen plotse kilte, bood zijn weerstand tegen al wat vast gevroren was. De motor leek acuut gebroken. Aan het stuur twee handen vol met opgeklopte dia-manten, stenen van de leegte die de nacht inreden.

Wist ik beter, veelvraat van gedeeld verleden. Ach, ik mag haar ondanks alles wel. Ze is een duurzaam sterfgeval. Een afgestane erfenis. Ellendig duur. Ze richt ravages aan, ze is een bende op zichzelf, een rotverwende die zich tot mij keert. Ik wend mij sneller af, ik wentel verder, want wie ben ik anders dan een sneeuwman die geen smeltpunt kent. Ik word zoveel vetter in mijn winterpels. Nog eeuwen stil tevree te gaan. Wat sneu voor haar, ik adem opgelucht. Zo lui en laf, huilt zij. Adieu gedaan, gelukkig jaar Aimée.

19:33 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (1) | Tags: porsche, aimee, armani, gucci |  Facebook |

Commentaren

Jeuk Loop een kriebelende lende gezond

Happy newyear Mister Vanco

tot nog eens ergens onderweg, toevallig in Leuven of zo

Gepost door: Jo | 30-12-07

De commentaren zijn gesloten.