27-06-07

aan de geheel onwetende burgemeester

Dit item ga ik uitzonderlijk afprinten en persoonlijk aan de man brengen. Dat is niet mijn vaste gewoon-te. Ik ben geen boodschapper, noch een loopjongen om den brode. Maar ik ben nog steeds onwetend omtrent Leuven blogt of niet blogt. Nochtans was ik aanwezig op de stichtingsvergadering anderhalf jaar geleden. Het zit nog fris in mijn smaakpapillen hoe lauw de cola light was. De chips lieten zich hardnekkig kauwen en van de gelinkte strip-tease kwam niets te-recht, bleek een grapje. Zoals het ganse opzet blijk-baar. Vijfmaal heb ik die charels achteraf gecontac-teerd, geen volk aanwezig. Tot drie maanden terug die éénmalige mail: of dat ik woude meedoen? Nee, dat woude ik niet, Wouter, maar ik zoude occasioneel een bijdrage storten. Te nemen of te laten, rode ka-meraden. Noppes wederwoord. In de tussentijd liep ik de communicatiepater van vader Tobback nog eens op het lijf. Hij was de academische verwekker van het webembryo, zogezegd zijn eigen stadsblogweide. Wees maar gerust mister Manco, sorry Mario, we zitten eraan te komen. Aan watte, monkelmans?

Het is ook weer een paar pc-weken geleden dat een particulier initiatief van start ging, een alternatieve stadssite, onmiskenbaar links getint Ik schreef naar deze omgekeerde gasten om te weten of zij een afgedwaald filiaal waren van het opgezette Leuven Blogt. Niemand thuis, riepen zij uit het bovenraam, ook niet bij herhaalde malen aan- en terugbellen. Deuren inbeuken is al lang mijn stijl niet meer, geen pand zal ik nog kraken. U doet maar verder, opge-blogde heren, verdeel en heers uw egospel. Zal ik de dames wel soigneren ondertussen. Bij manier manier van spreken uiteraard. Verschoning lieveling.


Wat ik wil zeggen: waar zit de naaste interactie, de communicatie met de basis? Hoe onaantastbaar is de socialistisch-progressistische elite? Ja u daar, meneer de communicatielullo, u bent een holle opklopper, een luchtjesbokser, een liegenbeest, een vliegenvanger.
U holderdeboldert achter iedere hippe slogan aan, u melkt de trend van iedere tent, u zuigt een mening leeg. Steeds overjaars en hopeloos te laat. U staat model voor de correcto’s en de intellecto’s, de altijd en overal perfecto’s. U bent de smoel en het gezicht van een snobistisch overwicht, een blasé tracé, een stalinistisch groot gelijk. De burgermens is uw gebo-ren opponent, de storend onbenullige smet op uw ge-zwollen borst. Gelukkig verblijft u ver van ons, op een haastig onbewoonder eiland.


Dan verschiet men zich een bochel dat de sp.a de electorale bocht uitgaat. In een dure niche zitten ze gewichtig door te zuchten, met hun kuchjes en hun achjes, met een bekakte vlag gemaakt van onder-goed à la Lannoye. Met pamfletten uit de pamperdoos van Hemmerechts Kristien, goedkoop gebleir van Jan Decleir en bij gelegenheid de aanwezigheid van Bar-man Tom en Tuymans Luc. Kunst van mijn kloten is dat toch begot. Niks bedoel ik letterlijk. Ik verpak mijn afkeer in de overdracht. Ik had één lichtgevend linkje met het rode huis, hun bastion in Gent, een baronnie van eiken hout, gerenommeerd geslacht van balie en blazoen. Daar werd ik bij het huisafval gezet, buiten-gebonjoerd. Let op je tellen, Marlon-nar en -proleta-riër, spreek beheerster taal, benader ons niet in de populaire codes. Dat leek me duidelijk de moraal van hun verhaal. Ik werd afgemaild en leep verlinkt, ver-minkt mijn ziel. De hedendaagse rozengarde wordt bewoond door harde tantes en onvolkse nonkels.
Dag Els & Eve, u bent de reden dat ik mijn winkel eerder afgesloten heb. Liever kort soleren dan me dood generen. Af tot nader order.

 

Een reclamegoeroe moet de analyse maken van het verse bloed, het rood verlies. Een makkie voor een ideologische nieuw- en oplichter, de oorspronkelijkste aanstichter. Beste Ludovicus, burgervader, gij die dat zo schoon kunt zeggen: met een welbepaald soort vrienden worden vijanden overbodig. Awel, ik vind opeens geen vriendjes in uw rangen meer. Waarom word ik verdomd verbannen, afgebloggerd tot een potentiële tegenpoter? Vraagjes voor uw hoogste communicatie-ondeskundige. Ontvang mijn nederig neergelegde post. Zonder boos of rood te worden.

21:01 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (0) | Tags: anti-elitisten-socialisme, pro-tobbacko |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.