21-03-07

koning klant, het spiegeltje aan de wand

Ik heb de laatste dagen wat last van de opwarming van de aarde. Mijn klimaat verandert constant. Tot gisteren die hoge opstoot. Een plotse piek, na een dalletje in het weekend. Dat valt niet mee, zei ik te-gen de dokteres. Ge moet u beter verzorgen, meneer Vanco, was haar remedie. Dat ik meer uit de wind moest zitten, een zonnebril dragen tegen de prikkels in mijn ogen. Jamaar Jacqueline, repliceerde ik, wie gaat dat betalen? Grapje, ik tutoyeer haar graag. Dan schudt ze met haar gat van ’t lachen. Een bezig besje, dat is ze wel. Ik smelt van pure alliteratie als ik haar zie bougeren. Vroeger danste ze in de fanfare, als tambour-majorette, daarna nog sporadisch bougie(wougie), tenslotte toch maar arts geworden, op aanraden van haar vader, een vermaard psychiater (dag Dolf J). Maar zenuwachtig is ze gebleven, daar zijn geen woorden voor. Alhoewel, eens buiten op haar dorpel, bij het dartel wegsmakken, lijkt ze op-gekrikt. Tot binnenkort, kirt ze. En zucht opgelucht.


Zo gezegd, zo gegaan. Ik ’s anderendaags naar Justine, voor een grote zonnebril. Een Wayfarer van de firma Ray-Ban, zoals Jacqueline mij had voorgeschreven. Een retro ziekenfondsmodel, met ingebouwde uitklapspiegels. Inclusief bedacht op tranenvers verdriet, met bijgeleverde waterdragers. Justine had mij zien komen. Ze rook naar een liter eau de cologne, het had weer iets mogen kosten precies. Zet u Nero, zei ze, pardon Marlon, gij maakt mij altijd zo nerveus. Ze legt een strip van Jommeke weg, verschikt haar string en strijkt de plooien glad. Haar terlenca rok, een laag uitgevallen topje, is van Prada, maar we komen rap ter zake. Ja, ze wist van mijn probleem. Nonkel Dolf had haar gebeld. Typisch de vader van zijn dochter dokter. Voor uw privacy moet ge bij die mensen niet gaan. Maar bezorgd zijn ze wel, dat moet ik toegeven. Justine kiepert me daar een palet reclame in mijn schoot. Ze nestelt zich erbij. Daar had ik niet van terug. Ze port me aan, voor het geld moest ik het niet laten. Ik ben de klant van haar procenten. En dat ik content mocht zijn met haar advies. Want Vittorio droeg het origineel model, gelijk Bob Dylan in ’67, op de cover van Rolling Stone. Ja hallo zeg, Vittorio van mijn kloten, uw lelijke vent uit Rome. Maar altijd elegant en flamboyant, plaagt Justine mij, met een uithaal van haar elleboog. Wat een stoot! Haar Romeinse Romeo komt tegen Pasen overgevogeld, eieren leggen onder haar hete billen. Dan sluit de brillenwinkel zeven dagen. Behalve de eerste etage, daar is het lekker klepelen, rinkelt klokkenspel. Enfin, ik heb dat oogkarkas gekocht, tegen de periodieke prikkeling. Nog een schanda-leuze poster meegekregen van D & G, gratis...: Justine ligt kronkelend op de grond, vijf Vittorio’s staan zwetend rond haar lijf, stijf van verwijfdheid. De lucht lijkt opeens ijler vanachter mijn Wayfarer, Justine lost op in wolken Ray-Ban.

 

Het nieuw bedrijf is ingezet, ik draag voortaan een retro-actieve bril als masker. Wie mij in de ogen kijken wil, ziet slechts reflexies van zichzelf. Met dank aan alle meisjes van de amorele welzijnszorg, de verre dichteressen en de onbestaande minna-ressen. Dag beeldige Helga, schone Olga, prinses Etcetera.

10:55 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (6) | Tags: bon dylan, ray-ban, rolling stone |  Facebook |

Commentaren

Prikkelend Marlon. En toch ben jij niet gevraagd om iets uit te trekken in ruil voor een mammografie.

Gepost door: raf | 21-03-07

50 + Last van de midlife crisis

Gepost door: Satan | 21-03-07

@Dichter & Duvel Hartelijk dank voor jullie bezoek en commentaar, jongens.

@Satan: Leg eens uit ivm jouw last... je mag je ook niet blind staren op je leeftijf: 50+. Op zich mag dat geen probleem zijn. Out je eens bv.

Gepost door: Marlon | 21-03-07

fotoke ?

Gepost door: Duvel | 21-03-07

Waarom moet ik bij de titel steeds denken aan de fameuze Fixkes vers: "Dedre couplet, potteke potteke potteke vet"? :-D

Gepost door: Eva | 22-03-07

Nice and cool Fucking good writing, Marlon.

En de affaire D&G blijft de zielen beroeren, stel ik met vreugde vast.

Gepost door: Theorix | 23-03-07

De commentaren zijn gesloten.