17-12-06

de zondagsblogger

IMGP3398Beminde vrienden en vriendinnen,

 

Ik ben aan vele getrouwen tekst en uitleg verschuldigd. Ik volhard in de onttakeling van mezelf, ik los verder op in vodden en in rafels, raadsels inclusief, maar de ontkieming nadert. Weldra wordt het winter, valt de verse sneeuw (misschien) en stap ik er met lichte tred doorheen. Ik zal enkel sporen laten op de zevende dag, de dag des heren en des dames, samen plegen ze plezier en zonde op de zondag. Ik schrijf dan alles neer, terwijl de vlokken vallen en de klokken schallen. Ik voorzie mijn eerste dingdong met de bloggong daags voor kerstmis, vanuit een fonkelende webstal, donkerrood en zacht het wandbehang.
Voortaan word ik de vrome koorknaap van mijn eigen protocol, bloggen geschiedt met schroom, een eerste schrijven hang ik nederig aan de kerstboom. Een naaste achtervolger zal het jaar afsluiten, om dan verder wekelijks langs te wandelen. Alles kadert in het rooster van mijn neofiete werk. Om die lekkere ligplek te bezetten heb ik schone kleur bekend, maar die bleek acceptabel in het spectrum van de politieke winkel. Ik word bij cordiale secretaresses netjes en koket gedoogd (merci Mimi, bedankt Katrina, Lola et les autres), aan mijn flanken kirt hun flirten met een knipoog van genereus sérieux. Ik ben een collegiale jongen, man gezond van jaren, ik overlaad mijn molen met de korenmaat, draag op mijn forse vork de balen hooi en stro, tors de lasten en de lusten van de nieuwe job. U begrijpt mij wel: ik smeer bij aanvang liever honing aan de pot, blaas de volle wind in het reilen van de zeilen.
Ik ben ter internet niet uitgezongen, zal echter zuinig verder tokkelen. Bloggen blijft een tijdverdrijf voor fijne luiden. Mijn klokje tikt, maar zal alleen op zondag luiden. Wees welkom in de onzedige mis van welig woordvertier.


19:43 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (14) | Tags: winter, kerstmis, sneeuw |  Facebook |

Commentaren

Zondag Hallo Marlon,

Blij je terug te "horen", blij je terug te "zien". Je klokje luidt voortaan alleen nog op zondag ??? Het is je gegund : zo lang die klok maar van jou maar even tegendraads luidt als vroeger, zullen ze het wel geweten hebben, zullen ze misschien zelfs blij zijn te weten dat ze zes daqen de tijd krijgen om te bekomen van die donderslag dat dat klokje van jou al eens zal teweeg brengen. Wat hoor ik ??? De dames en heren plegen alleen op zondag zonde en plezier ??? Dat geldt misschien voor de "gewone" dames en heren maar daar laat je je toch niet aan kennen, zeker ??? Zonde en plezier pleeg je ... op vrijdag, als afsluiter van de werkweek en welkom voor het weekend. Zonde en plezier pleeg je ... op zaterdag, omdat je weet dat je daags nadien zonder scrupules in bed kan blijven liggen zolang je wil. Zonde en plezier pleeg je ... wanneer het kriebelt ;-) Je baas betaalt de rekening wel wanneer je wat minder fit bent ... wegens zonde en plezier ;-)

Gepost door: Pierre | 17-12-06

fijn je 'herrezen' weer te lezen marlon! wees voorzichtig met die vork marlon, hanteer jij toch maar liefst je vlotte schrijverspen! ik wens je nog heel veel inspiratievolle rugwind! tot volgende zondag!

Gepost door: loretta | 17-12-06

Awel! Awel! Ik vind dat ook tof marlon, dat ge van u laat horen. Maar geef toe, mede-lezers. Van zo'n comment kunt ge toch alleen maar razend nieuwsgierig ende knettergek worden?

Gepost door: Els Van Eeckhaut | 17-12-06

blogpolitie en, zal de blogpolitie jou nog volgen denk je?

Gepost door: youknowwho | 17-12-06

ja, we volgen hem nog.

Gepost door: blogpolitie | 17-12-06

continuo Ik maakte mij zorgen, Marlon. Voorbarig als ik je tekst lees. Ik maak het zelden mee, zo'n tekst die er zwierig uitkomt als een improvisatie op orgel: het heeft een naturel, maar het eist een stevige onderbouw.
Elke zondag, als de klokken in 'mijn' kerktoren hebben geluid, zal ik Marlons orgelteksten tot mij nemen...

Gepost door: raf | 18-12-06

zondagsrijder? Zet je dan ook een hoed op? hey maat, als je zin hebt in een strandloop, met de blote voeten in het zilte nat, laat het me weten.
marc

Gepost door: marc | 19-12-06

Ola Jij schrijft verdekke omjaloersopteworden!

Gepost door: zapnimf | 21-12-06

honger naar.... Ik mis jouw dagelijkse kost nu al...
Het zal inderdaad smullen worden elke zondag..:-)
Veel succes in je nieuwe job!
bb

Gepost door: bb | 21-12-06

't is bijna zondag :-) je bent waarschijnlijk nu al aan het pennen...

Gepost door: anima-negra | 23-12-06

Helaba! Morgen geen excuses, zoals, jamaar, ik heb geen tijd want mijn kalkoen moet nog gevuld worden.

Gepost door: Eve | 23-12-06

surprise! Wat een aangename verrassing!
Zo een zalige warme kleur...
zorgt voor een knusse sfeer,passend bij deze periode van het jaar...:-)

fonkelende groetjes van bb!
ps.de foto's met jou uitgedost in feestkledij inclusief...:-)
Het siert je..!

Gepost door: bb | 23-12-06

Awel, 't is schoon Woaaawwwww : nen hele schonen lay-out : mooie kleuren, mooie foto's : zo echt ... op zijn zondags ;-))) Ge weet het : houd die pen scherp hé.

Gepost door: Pierre | 24-12-06

Hosannah in den Hoge amen & halleluyah !

Gepost door: Jo | 01-01-07

De commentaren zijn gesloten.