03-12-06

Zoals bij ons

Stijn 1Ook ik tracht te bekomen van de twee stormen die deze week door ons land raasden. Niet dat de reële impact zo groot was, maar de lawine die ze in de media veroorzaakten, daar wordt een mens toch niet goed van. Edoch, van alles waar we niet van sterven, worden we sterker, zei Freddy Nietzsche. De wijze raad van een man die Mijnheerke God naar buiten schopte. Dat had Pierre Wynants ook graag gedaan met de goden van Michelin die hem een sterretje kwamen afsnoepen. Had hij maar de opgeblazen ballen gehad van Leterme, die het NVA buiten bonjourde, nadat deze onverlaten de zwalpende Dedecker aan boord hadden gehaald.

Ons land kreunde en kraakte als een oud-teutoonse Volkswagen. Wereldaidsdag was van secundair belang, opgerold in een slobber-item naar het eind van het journaal. Want die gevallen ster van Comme chez Soi, dat was lekker smullen. De bobo’s van la grande bouffe spekten de bladen en de schermen. Wilfried Meert, Steve Stevaert, Jacques Dubrulle (Jacky qui?), Hugo Camps en tutti quanti spraken schande, geschoffeerd dat die mensen waren. Die arme schoonzoon van tonton Pierre, zo ne schone mens, en goe koken da die kan. Een niet te verteren constatatie, maar het leven gaat verder. Welles nietes voor de veertig procent van de wereldbevolking die in armoede leeft, waarvan 1 miljard in extreme armoede. Ik pik de cijfers uit de recente Knack. Op ieder potje past niet steeds een deksel.

 

Van het ene schandaal nog niet bekomen, tuimelden we reeds in het andere. Jean-Marie Dédé klopte zich met een zuivere ippon binnen op de tatami van Bart De Wever. Bij het NVA bleek de rechterflank niet goed afgedekt, er zaten economische gaten in. Grijsman Yves Leterme en zijn schaduwnaaste, de neuzelende Jo Van Deurzen, explodeerden van gespeelde consternatie. Op nen ik en ne gij was die zaak beklonken. De champagnekurken knalden, de overspelige partner werd bedrogen. Alle hens aan vrolijk dek, het kartel liet zijn bretellen varen. De Wever zag bleek als een kersverse weduwnaar, de Decker expliceerde zich te pletter, maar de politieke goegemeente lachte vals. De opportune media lustten er duidelijk pap van, dit was bijna zo smeuïg als die sterrenwinkel van Comme chez Soi/Zoals bij Ons... wordt de soep soms zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Want er bestaat brandgevaar in het centrum van de boulevard. Het nieuwe rechts kreeg een opstoot van ongevraagde promotie.

Een kleine prognose. Het publicitair opgeblonken NVA van de betrouwbaar traditionele Bart De Wever haalt met overschotten van gelijk die vijf procenten van de kiesdrempel, ondanks voorspelbare strapatsen van Dedecker. Of ben ik hiermee helemaal in de war? Zoals ik onze volkse wagens ook afraad om met Michelin-banden te rijden. Voor je het weet, sta je aan de kant, sla je een figuur.

 

15:42 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (5) | Tags: nietzsche, de decker, leterme |  Facebook |

Commentaren

Zondag... Vandaag lekker gaan brunchen in de "café parti" in Gent. Trendy, maar sober en zonder sterren. Of toch?... op die ene min of meer bekende BV die hier ook komt tafelen met zijn gade en de dikke nekken van de Comme Chez Soi laat voor wat ze zijn. Michelin kan de (kook)pot op met zijn sterren...

Gepost door: eric | 03-12-06

Re : zondag ... Volledig eens met Eric : laat die Comme Chez Soi aan kant liggen : als je een beetje uitkijkt en de juiste rubrieken leest in de dagbladen en tijdschriften dan kom je, mits wat goede wil, wel terecht bij die eetgelegenheden waar je voor een normale prijs genoeg te eten krijgt en je vingers aflikt bij elke schotel. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg, zegt het spreekwoord. In die normale eetgelegenheden loop je inderdaad ook minder kans op één of andere BV te botsen : stel je voor dat je opeens die smoel van De Decker te zien zou krijgen voor de rest van je maaltijd !!! Het idee alleen al !!! Als je in Gent bent, stap dan eens binnen in De Lieve : lekker eten, meer dan genoeg en dat allemaal aan een schappelijke prijs.

Gepost door: Pierre | 04-12-06

kennis maken Mmm...
zouden we beter niet eens afspreken om eens samen met alle virtuele levensgenieters iets te gaan eten in Gent..?:-)

Gepost door: bb | 04-12-06

Comme, comme Zoals (bijna) altijd bouw jij een stevige redenering op, Marlon. Het klikt dus tussen ons, zowel op het gastronomische als op het politieke pad. Comme Chez Nous, maat.

Gepost door: raf | 05-12-06

agree Ja,een stevige redenering,en tevens een goede samenvatting van de gebeurtenissen van de laatste tijd.Opmerkelijk is dat je regelmatig woorden gebruikt die niet meer zoveel in omgang zijn,zodat ikzelf er dikwijls mijn woordenboek moet bijhalen...
:-))

Gepost door: bb | 05-12-06

De commentaren zijn gesloten.