23-11-06

beste burgervader

leuvenGeachte burgemeester,

 

Lowie, het ben ik, ge weet wel, den ondergetekende. Om te zeggen dat uw schoon Leuven nog steeds niet blogt. Dat we bijna een jaar geleden werden uitgenodigd door uw communicatiedeskundige.
Dat we daar met drie bloggers rond de tafel zaten waarvan ééntje een would-be. De tweede was een technologisch wonder, een computer-nerd (met respect). De derde bestond bescheiden uit mezelf. Er waren ook drie doorletterde mensen van een digitale firma: Hendrikje, Pieter-Jos en Stella-Marie (C-cup). Het was gezellig, daar niks van, we dronken liters cola-light en lieten de krokantjes kraken. Het meisje S-M ging koketjes met de schalen rond, ze fluisterde ondeugende dingen als: neem er nog eentje, deze is van het huis, tast maar toe, hupsakee, bamba la bamba, doe de can-can enzo.

 

Meneerke Lowie, uw communicatiedeskundige vond dat niet leuk. Hij wou steeds ter zake komen, maar de nerd wou dat ook en de would be vroeg telkens het laatste woord. Dat was daar lachen geblazen. Ik kreeg mijn fabricatie niettemin kwijt bij die firmakwieten, ik projecteerde mijn prille weblog op hun professionele scherm, met de hulpstukken van ons Stellake-Marie. Ze ging daarvoor op haar verhoogje staan en wees met een stokje de stoutere passages aan. Ik zei vrij beleefd hoe het liever niét moest, verwees naar ‘Gent blogt’ (http://gent.blogt.be/) als mooiste voorbeeld van eenvoudige perfectie. Bracht
de naaste buren van het webbend Mechelen ter sprake, refereerde naar mijn heisa met
ex-topblogger PDW, verwees hen fijntjes naar DS on line.

Ik had Didi de Paris (http://didideparis.wordpress.com/) kunnen nomineren als lokale ankerman, om ons aan op te trekken (hangen), maar ik kende zijn weblokatie destijds niet. En daarmee is de plaatselijke cirkel meteen onafjes rond. Want indien Leuven zou geblogd hebben, dan had ik Didi wél gekend. En ook zoveel nobele anderen, ze zitten nog steeds geïsoleerd en eenzaam in te loggen, één vol jaar later. En we holden al achter de feiten aan in 2005, het embryonale opstartjaar.

 

Leuven is best gezellig, maar Leuven is niet hip, Leuven mist essentiële trends, het zijn uw eigen woorden, burgervader. Leuven vist dus achter het communale internet. Ondertussen gaan schabouwelijke studenten met onnozele dooporgieën hun folkloristische gangen. Het blijft hoopvol wachten op een generatie vernieuwende scholieren. En onze pedante linkse bureaucraten horen eerder bij het schroot, om te laten recycleren. Neen, ik wil milder zijn, met die geitenwollen afgestroopte sokken verdienen ze een plaatske bij de Leuvense stoof, met een pijpke toebak en een poster van Fidel Castro.

 

Lowie, ge zijt een grote kleine mijnheer, maar uw communicatiedeskundige speelt met uw en onze poten. Onlangs zag ik hem eens zitten op de trein, het was in eerste klas. Oké. Proletarisch ben ik op hem afgestapt. Hoe dat zat met Leuven blogt? Ik zag hem bangelijk verkrampen, daarna gespeelde herkenning hanteren. Dat ik mij geen zorgen moest maken, hij zat aan een fors budget te knagen. We zitten schoon op schema, mister (euh) Manco. Hallo nonkeltje Monkel?

 

Lowie, ik zal het u eens uitleggen. Ik kan dat Leuvense web op minder dan een kwartier opbloggen, gratis bovendien. Ik pak een formaat van Skynet en vul dat enkel in. Geef mij vervolgens een week of twee en ik lever u een tiental medewerkers, voor niks gaat onze blogzon op. Wilt ge een webmaster, awel dan vragen we den Didi de Paris. Hij woont niet in Parijs, maar naast de deur in Kessel-lo (dacht ik). Hij heeft ervaring zat (soms dronken, een detail), een vlotte pen en connecties op het wereldnet. Ik zit hier niet te lobbyen, ik geef maar iets simpels mee: hoe we eenvoudige dingen niet nodeloos ingewikkeld mogen maken, geen dure eden zweren en stadhuiswoorden utiliseren voor wat in een handomdraai kan opgetimmerd worden. Maar als uw communicatiedeskundige gewichtigheid verkiest, dan is dat zijn eigen keuze, ons spijtig lot. En ja, die academisch wereldvreemde man kijkt ernstig op mij neer. Het weze zo. Mijn winkel blogt zich voort.

 

hoogachtend ononderdanig,
Vancon Marlon.

00:34 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (16) | Tags: tobback, leuven, didi de paris |  Facebook |

Commentaren

Spearhead-People in the middle Den tobback is meer bezig met video of universitycasting via het internet.
Waarom moeten leerlingen lijfelijk aanwezig zijn tijdens de les?
Omdat de leraar anders niet kan lesgeven aan zijn leerlingen.
Vandaag de dag ligt de zaak anders.
Breedbandverbindingen, high definition video met live compression en decompression.
Het is een cliché, maar vele voetbalsupporters geven toe dat hun ploeg inderdaad onfair had gewonnen nadat ze later de samenvatting hadden gezien op de medium quality televisie, temeer omdat ze daardoor niet zo veel van de match hadden kunnen volgen daar zo helemaal achteraan in de hoek van het stadium en een leraar in de zaal komt ook al eens opvoedkundig tevoorschijn met zijn lichaam als middel.

De gevolgen zijn navenant, ouders en studenten hoeven geen geld meer uit te geven aan studentenkoten en boeken en vervoer want iedereen is thuis ingelogd met zijn paswoord en kan zijn al zijn stuff daar downloaden van 1 en dezelfde digitale informatiedrager. zo worden bibliotheken volledig gescand met de volautomatische machine tot op de pixel om vereeuwigd te worden in hun pocketformaat dat om de zoveel tijd vervangen wordt door een nieuwe versie die snel gemaakt is via de backup om zo ook wat nieuwe backups op andere soortgelijke plaatsen te zetten en 1 bij de eigen plaats.
En een leraar kan ten allen tijde je webcam checken om te zien of je aanwezig bent of om bv. een vraag te stellen of er 1 te krijgen. Er vloeit zelfs een systeem uit dat constant nagaat of de student aanwezig is.
En zo komt er wat meer woonruimte vrij voor de dakloze medemensen die er overal te land wat opvangcentra bijkrijgen.
En de slecht draaiende gecentraliseerde studentencafés etcetera?
Die kunnen decentraliseren met de studenten en zich mee de vraag stellen waarom er momenteel zoveel horecazaken dichtgaan terwijl velen blij zullen zijn met wat minder lawaai van het ex gecentraliseerde gedeel.
Kunt u al met uw vrienden op café gaan en daar ook gratis inloggen met laptop op de draadloze verbinding via uw internetabonnement om bv. eens te discussieren over wat er nu zo interessant is aan de vooropgestelde webpagina.
Misschien zijn cafés wel te gevaarlijk om daar zomaar fluitend binnen te wandelen met zulke vrij dure apparatuur.
Je kan al wel een foto nemen met je gsm van billy ray ad fundum five die over je aan de tafel zit. Toch altijd een moment om te bewaren en een indicatie dat het er enkel maar beter op zal worden.

Want ja, zegt tobback, het staat er allemaal zowiezo aan te komen en dan is het aanhollen achter de feiten die van ergens anders komen en als leuven effectief al leuven blogt is, zetten we studerend leuven blogt al thuis achter hun scherm dat wel met de tijd zal geupdate worden naar de deluxe versie.

Hier is al een link naar een school in amerika die geen papier meer gebruikt.
http://www.mtv.com/news/#/news/video/?contentId=1544569
Opmerking: Wacht tot je rechts op het scherm School Cutting Papers Out Of Classrooms ziet en klik daar net onder op play video. Het filmpje wordt automatisch voorafgegaan door een reclamefilmpje

Gepost door: Neverbeendead Religion | 23-11-06

Koffie zitten uitproesten ter hoogte van "ik wou steeds terzake komen maarde nerd wou dat ook".

Als jullie nog een reclamebureau nodig hebben om meer gerucht rond Leuven Blogt te creëren via reclame of P.R... één adres. Dat ben ik, "ge weet wel, de ondergetekende".

Gepost door: Eva | 23-11-06

voor Eva & Benny(nbdr) @Eva: graag je email-adres voor het geval dat... en vind je ook niet dat Benny weer grandioos was

@Benny: cfr supra, jongen toch, schrijf dat dwarse boek, je bent de underground versie van Jan van Loy

Gepost door: marlon | 23-11-06

Marlon, ik woon (af en toe) in Kessel-Lo, maar Didi de Paris is niet mijn alter ego. Zou er in le tout Louvain niet wat talent rondlopen? Ik denk het wel, maar LT is met grrooote bouwwerken bezig aan het station. Bloggen is wat virtueel voor hem.

Gepost door: raf | 23-11-06

Beste Marlon,

Gent blogt nog steeds op eigen houtje! Kom anders eens op kamp!

Gepost door: Els | 23-11-06

Joengens toch,
"Vancon Marlon": van zo'n dingen krijg ik hier moederziel in mijn buro gewoon de slappe lach:-)))
Goeie Marlon

Gepost door: Els | 23-11-06

@Raf: heb gezien dat je blog terug open is, goed zo

@Els: bedankt voor de tip, ik neem dat letterlijk hé

Gepost door: marlon | 23-11-06

Allez vooruit! Je moet toch niet persé de toelating hebben van mr. Lowie en zijn kabinet om een leuven.blogt op te starten (of toch?). Zoals je zegt Marlon, binnen het kwartier sta je online met een "officieuze" blog omtrent Leuven. Gewoon doen verdomme!!!

Gepost door: eric | 23-11-06

@Eric Gelijk heb je, maar de context was dat Leuven, in casu de communicatiedeskundige, alles zou gaan coördineren, ik ging slechts een faire partner zijn. Ik wou enkel de inefficiëntie van een soort politieke bureaucratie beklemtonen. En dat meneerke Lowie zijn pappenheimers ook eens zou leren kennen.

Gepost door: marlon | 23-11-06

Mr Manco ! aan kandidaat (al dan niet) virtueel meehelpende Leuvenbloggers geen gebrek Marlon pascon !

PS : De poster zal eerder van den Che zijn, zijn wilde haardos streelt het zelfbeeld van de "pedante (s)linkse bureaucraat"

Gepost door: Jo | 24-11-06

Doe! waarom naar een teolating azen van Lowietje?

Gepost door: wilfried | 24-11-06

@Jo, Wilfried Inderdaad aan medewerkers zal er geen gebrek zijn, maar iemand moet de kar trekken, dwz over de nodige tijd en competentie beschikken, en dan komen we terug bij de stad uit: zij hadden het initiatief genomen en de communicatiedeskundige ging 'iets' uitwerken, dus ik hoop dat hij meeleest...

Gepost door: marlon | 25-11-06

? tja, ik ben natuurlijk niet van Leuven, maar is dit geen "wishfull thinking", ik ben natuurlijk ook een blogger , maar overschat je dit medium niet ?

groetjes van AnimA

Gepost door: anima-negra | 25-11-06

Beste Marlon,
Je enthousiasme over mij doet mij blozen.
Graag wou ik echter twee bedenkingen maken:
1. Het is niet nodig in dit schrijven te alluderen op mijn soms buitensporig drankgebruik. Iemand anders heeft zijn of haar sociale contacten binnen de werksfeer. Als kunstenaar heb ik vaak wel eens last van het feit dat schrijven een eenzame bedoening is. Vandaar dat als ik dan een keertje de stad intrek... Een stad als Leuven is niet zo heel groot. dus is mijn reputatie vaak gemaakt. Ik vind het jammer dat mensen mij vaak takseren op deze uitstapjes. Ik vind het een beetje jammer dat het hier opgerakeld werd. Het is tenslotte maar een klein facet van mijn persoonlijkheid. - ik weet natuurlijk ook dat je dat niet slecht bedoelt. Soit.
2. Ik denk dat het beter is om het rationeler aan te pakken. Niet een bepaalde ambtenaar te viseren. Maar gewoon een positieve dialoog aan te gaan met de bevoegde politieke instanties. Verder moeten we ook eens kijken naar andere reeds bestaande initiatieven. Kijken wat er kan gedaan worden van overheidswege aan een initiatief als Leuven blogt. Het is mijn inziens misschien beter de bevoegde politieke autoriteiten hierover eens te polsen. Misschien zijn er andere alternatieven. Als de stad zoiets financiert moet er ook iets tegenoverstaan. In mijn geval -mijn vak is tenslotte literatuur - kan ik bvb. een soort on-line workshop geven. Ideeën heb ik genoeg.
Vriendelijke groet,
Didi de Paris


Gepost door: Didi de Paris | 27-11-06

@Didi Sorry, dat grapje over je drankstrapatsen was een vrolijke knipoog, ik alludeerde op je schoon imago, zo interpreteer ik dat toch, een bonus en surplus

Mbt de bevoegde politieke instanties en de dialoog: die was reeds opgestart, officieel, vorig jaar dus, waarom een tweede keer de bocht ingaan, iemand werd hiermee ambtelijk belast, dat is zijn rayon, soit, ik wou jou gewoon als vakman (a fortiori)activeren

Gepost door: marlon | 27-11-06

ok.
(Btw, ik zie dat wij beiden nachtelijke taalarbeiders zijn. )

Gepost door: Didi de Paris | 27-11-06

De commentaren zijn gesloten.