20-11-06

remember november

novkesZondagnamiddag in november. Ik verrij mijn tijden door het grijze Hageland. Langs het weerloos sombere van de winkelseries, met de kale vaders achter kloeke waggelmoeders en hun bibberouders in een stoet van rolstoelen. De monotone massa, de najaarsoptocht van het mensenvolk. Het gesleep, de slenter, het gedrentel, de verveling. Thuis in televisie-huis speelt een modderkoers, drinkt de koffie stukken taart en kletst het tegen beter weten in. Knikkebollen. Achter een gordijn gaan schuilen, met de lege blik een straat afschuimen. De zon schijnt koud en nat, de wind zit stil van waanzin achter rijen bomen aan. Bejaarde bladeren sterven op een vluchtpad naar het kerkhof, de doden gaan te keer als spoken in hun graf. Wat heeft een vrolijk lijk aan zijn bezoekers? De tombes brommen van gezondheid, weduwen worden verliefd op nieuw plezier van dronken nonkels. De kinderwezen banen zich een weg naar vers geperst verdriet. Het is en blijft november, droefheid plenst zich rond alom. De korsten van de herfst zijn harde noten om te kraken, je wordt al vette jaren ouder papa. Je zonen en je dochters lachen om je rimpels. Zet toch die dwaze klak af, scheer de haren uit je neus, koop begot een gsm en doe de internet-tentest. Niet naar tetten loeren, maar wees hip en hop en trendy. Hef je luie kloten op en zaag die dooie takken door. Of sterven we voortijdig, klagen we ons ten onder aan dit onzinweer, dit onnozel tijdsklimaat? Ik rij een eindje om, geef gas vol met petrol, zonder remmen door dit dwaze leven. Wat zal het me verdommen, morgen warmt de aarde op.
Dan smelt mijn ijskap en zwem ik verder als een vlinderende vis. Mijn bokaal staat klaar, kadootje voor de kerst.

 

 

00:00 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (12) | Tags: november, kerkhof, zondagnamiddag |  Facebook |

Commentaren

Mooie vrouwen achter dat gordijn van jou. Een beetje frisjes, maar wie mooi wil zijn, moet lijden (en dat weet ik "dankzij" mijn recente epileerbeurt - de wenkbrauwen (voor het geval dat...) - uit ervaring)

Gepost door: Eva | 20-11-06

cfr Roth (jouw item) In het kader van de taal-esthetica heb ik de tekst nog elementair bijgeschaafd, je hebt me nogmaals op schoonheidsfoutjes mogen betrappen, je bent een 'snelle' (zeggen ze dat in die grijze contreien niet?)

Gepost door: marlon | 20-11-06

A chase would be nice for a few ( runnin up on ya ) Het stelt doorheen de verveling toch al iets voor wanneer blijkt dat je bokaal al in een oude clip te zien is. 2e post clip 1 ( http://neverbeendead.phpbb24.com/viewtopic.php?t=41 ). Maar dat wil nog niet zeggen dat men de gasoline man is, dat men the man with the masterplan is. In dit geval dat men 1 van de gasoline babies is ( http://www.myspace.com/theyounggods ).

Gepost door: Neverbeendead Religion | 20-11-06

@NbdR Benny, je moet eens kijken in het tekstboekje bij de CD 'Dark Matter Moving in the Speed of Light' van Afrika Bambaataa. Je naam staat er vermeld in het midden van pagina 5, na jou komen Grandmaster Flash en Kool DJ Herc, dat zijn toch de rootshoppers uit de early eighties, de founding fathers of hip hop.

Gepost door: marlon | 20-11-06

"weduwen worden verliefd op nieuw plezier van dronken nonkels" Zulke dingen vind ik mooi om te lezen. Ik begrijp perfect wat je bedoelt met deze tekst. Btw, je hebt een goeie pen. Het beeld dat je oproept ken ik. Twee zondagen geleden reed ik voorbij (Beter gezegd: stond in de file ter hoogte van) het Gouden Kruispunt. Jesus, man, dit is het voorgeborchte van de hel. In een flits schoot er flard door het brein van deze oude punker: buy, buy, buy to fill this emptiness.

Gepost door: Didi de Paris | 20-11-06

november Hey Marlon,
tijdens de grijze wintermaanden,kom je beter eens op bezoek aan de kust!
Gisteren was hier een schitterende dag,veel zon,wel koud,maar prachtig!
Vandaag regen en wind,maar dat is geen reden tot verveling,wel een moment om tot rust te komen..:-)
bb.
ps.als de zon niet schijnt,zoek ik de zon zelf op,onder de mensen bvb
heb ik overdag toch reden tot verveling,zoek ik het bruisend nachtleven op..:-)
In evenwicht blijven,dat is de kunst!

Er straalt in tegenstelling met de inhoud veel warmte uit je tekst,de gevoelens vloeien er zo uit...
heel mooi...!

Gepost door: bb | 20-11-06

foto hmmm,die blote meiden voelen niet zo novemberachtig aan..;-)
een goeie tip om verwarmingskosten uit te sparen...

Gepost door: bb | 20-11-06

Just some men that were on the mike De ene zegt dat de rap en hiphop van the eighties ontstaan is omdat wie in de urban ghettto koste wat kost een vocalist op zijn muziek wou zijn, maar niet kon zingen, ongetwijfeld een ander talent had zoals in de nieuwe pinguin animatiefilm.
De andere heeft het over de natuurlijke muzikale expressie van urban ghetto youth van die tijd.
Het geeft wel het inzicht dat je niet zomaar alles uit die tijd als founding father moet aanhalen, je moet zelfs snoeien in het werk van een founding father.
Ik ken het the year 2000 has been here since yesterday gegeven al.
Maar dat neemt niet weg dat ik soms al eens over het 3000 gegeven schrijf.
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=1425686013

http://www.youtube.com/watch?v=SK7mjJ_7vIc

Gepost door: Neverbeendead Religion | 20-11-06

dank voor het linkje

Gepost door: roel | 20-11-06

Het leven kan schoon zijn, zelfs in november Je rijdt … “een eindje” om ??? Beperk je niet tot “een eindje” nu je toch je luie kloten hebt gelicht maar geef meteen gas tot de andere kant van dit klotenland, laat die monotone massa, dat grijze, saaie, geestdodende gesleep, geslenter en gedrentel voor wat het is en rij meteen volle petrol tot in de ardennen en ruil er het grijze van de stad voor het bruine en gele van de bossen heb ik je al gezegd. Snuif er die heerlijke geur op van rottende bladeren en rottend hout, doe er energie op en doe vervolgens eens lekker gek, huur een kamer en duik tussen de lakens met een weduwe of wat je ook te pakken krijgt en verlustig je aan tetten en ander schoon gerief en hang lekker de dronken nonkel uit als ze dat graag heeft. Of volg het advies op van bb en ruil het bruine en gele van de bossen voor het eenzame, wilde, overdonderende van het strand : het strand is leeg bij dit weer : laat die grijze massa maar in de cafeetjes op de dijk zitten, daar heb je niets van last van wanneer je je kop leeg laat waaien op het strand. Laat dat Hageland voor wat het is, zoek de natuur op, geef je over aan de bossen of de zee of de immense vlakten. Verdrink in de ruimte … en trakteer jezelf nadien op een warm bed en een weduwe of ander vrouwelijk schoon.

Gepost door: Pierre | 20-11-06

lust in november :-) Super,Pierre!
Wij zitten op dezelfde golflengte...:-)
Ik zou zeggen gebruik je lichamelijkheid op gelijk welke manier of het nu sex is of niet,of het nu met eender welke vrouw is of niet,of het nu met een man is of niet of het nu met jezelf is of niet...
maar geniet en wordt één...met de natuur :-)

sensualiteit en erotiek hangen nauw samen met de natuur en zijn grillen...

Gepost door: bb | 20-11-06

Re : lust in november :-) Altijd leuk te zien dat er iemand op dezelfde golflengte zit ;-)

Gepost door: Pierre | 21-11-06

De commentaren zijn gesloten.