18-11-06

de goede wind

najaarDe wind heeft een vrouw naar hier geblazen, vrijdagavond, de week mag stoppen met haar komst. We keken naar de lichtjes buiten, zuchtjes binnen, de kleine dingen van het broos geluk. Wie maakt zich druk om geld en goederen, niet wij de mooi begoeden van het ogenblik. Gemoedsrust en een stille blik, de wijn op tafel blonk in zijn karaf, reflecteerde dronken van de blote kleren, vergeten was de kandelaar met kaarsen, wel muziek die over onze zetel kroop en de muren streelde en drapeerde. 

 

Moet ik regels toe gaan voegen aan dit avontuur van lichaamsvrede? Romantiek zit in een kleine hoek, beschrijft zich sober in de woorden, onder een kras van lenige komma’s, tast de hete ledematen zedig af.

 

Het is blij-over, vrij-geleden, het is wat het gemeenlijk was, zijn zal elke dag die wij genade schenken. De wind is weer gaan liggen, ik kijk haar sporen na, de lakens lachen in de war om zoveel misbaar in de plooien.

Ik strijk ze glad met handen vol van nagebluste lust en liefde, leg mijn vingers in de lucht verstrengeld, lucht die naar haar adem snakt, zich kantelend van ontspoord aroma.

 

Deze hitte in november schijnt zijn zonnen naar de binnenkamers, opgewekt en aange-zwengeld. Het najaar krijgt geen kans, elk blad dat valt betrekken wij in een dans van zonde zonder schuldbesef. Nu nog de winter overwinnen met verlangen, daarna storten
wij ons de lente in. Eén vogel fluit zich reeds ontstuimig maar voortijdig klaar.


 

00:32 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (4) | Tags: seizoenen, wind, romantiek |  Facebook |

Commentaren

Mmmmm..... Hoe mooier je tekst, hoe minder reacties. Enkel een instemmend geknik. Mooi. Zacht. Romantisch zonder melig te zijn. Of om er een mooi Vlaams woord op te plakken: "schoon" (cf. Pleysier: "Wit is altijd schoon")

Gepost door: Eva | 18-11-06

yep... de Marlon die kan het nog altijd schoon zeggen, heeft hij altijd gekund trouwens....

groetjes van je weet wel wie hé

Gepost door: anima-negra | 18-11-06

binnen en buiten binnen: 'voortijdig'? tja. ;-)
buiten: wat bedoel je met je reactie? geen 'ronseling' meer? doen we dat niet allemaal?
'Low Profile'? van jou? Kan je dat dan plannen? Hoe?
En de 'kwaliteit' van wie of van wat?
Ja, een heel jaar, ik hou van lange tijdsspannes, vooral als er veel in zit.
Neen, jij was eerst bij mij, ik stond toevallig net boven (of onder?) jou in de skynetlijst en daardoor kwam je op 'bezoek'.

Gepost door: Evy | 19-11-06

Dat van die mooie tekst en die reacties klopt voorwaar. Zo'n mooi stukje, daar durf ik echt niets op zeggen. In ieder geval, de vrouw in kwestie moet je vaker in huis halen. Wat een muze!

Gepost door: Els | 20-11-06

De commentaren zijn gesloten.