19-10-06

hobbyprojecten

hobbyEergisteren raakte bekend dat Els De Temmerman een aanbod heeft gekregen om hoofdredactrice te worden van de vooraan-staande Oegandese krant New Vision. Ze vroeg even bedenktijd
en waarborgen om een onafhankelijke redactie te mogen leiden. New Vision is weliswaar gezaghebbend, maar ook erg inschikkelijk voor het regime van de president.

 

Gisteren verklaarde Els De Temmerman dat ze haar Centrum voor Kindsoldaten in Oaganda eind 2006 gaat sluiten. Ze vermoedt dat de vredesgesprekken in het land tot het einde van de oorlog zullen leiden. De nood aan een opvangcentrum zal volgens haar in ieder geval afnemen.

(Amaai, dat gaat daar rap!).

 

Els De Temmerman heeft blijkbaar slechts een etmaal nodig om een carrièresprong te maken, terwijl die kindsoldaten tot voor kort toch een absolute en zelfs mondiale topprioriteit leken. Wat met diegenen die nog van de oorlog moeten terugkeren, of zij die momenteel nog in be-handeling zijn, de nazorg? Heeft De Temmerman deze flexibiliteit aangeleerd bij haar partner en politieke tafelspringer Johan Van Hecke? Ze kreeg ooit al het fameuse verwijt (uit Nederland) van ondeontologisch te werk te gaan bij haar journalistieke verslaggeving vanuit de Afrikaanse oorlogsgebieden. Ook Koen Meulenaere in Knack sneed reeds in haar gepikeerde vel met pu-blicaties over de hoge gages die ze opstreek als directrice van het Centrum dat ze nu wil slui-ten. Betaalt een postje als hoofdredactrice aanmerkelijk beter? In Oeganda nota bene! En zet je die hoog aangeblazen sociale en ethische bekommernissen zomaar plotsklaps aan de kant? Zoals Johan Van Hecke ooit als een dief in de nacht én langs de media-brandladder het voor-zitterschap van de toenmalige CVP in de steek liet. Om zich toe te kunnen leggen (mogen, zei hij) op de emo-subjectieve journaliste Els De Temmerman. Tot dan toe was goeroe Van Hecke de bevlogen vernieuwer van de oude Christelijke Volkspartij  geweest. Hij had zich met veel verbale bravoure opgeworpen als de beeldenstormer van al wat traditioneel en katholiek was, weliswaar volgens zijn eigen wollige normen. Tot hij zich hitsig op ons Elske wierp. Een model-kameleon-koppel, zeg dat wel.  Johan Van Hecke verdween in het politieke maquis van de luchtledig verruimde liberalen en vond langs dat sluippad een rijkelijk onderdak als Europees parlementariër. Dat liet hem toe van makkelijk en ook kosteloos (las ik in een kwaliteitsblad)
het Afrika van zijn geliefde Els te bereizen. En wie volgde in hun hobby-spoor?
Onze nonkel
Jef Vermassen, off the topic, in the picture!

 

Jef Moraal-Vermassen doet in de Humo van deze week uitgebreid zijn humaan beklag over het lot van de kindsoldaten. Hij ligt er ’s nachts van wakker in zijn chique villa, omringd door dure kunstwerken, in een idyllisch kader van onbetaalbaar groen (voor Jan Modaal).
Jef Moraal was blijkbaar nog niet op de hoogte van het laatste bod op Els De Temmerman. Hij spreekt nog professioneel enthousiast over hun idealistische inborsten. Vragen van Humo over zijn exuberant hoge gages (2500 euro per exclusieve consultatie) pareert hij met heel veel moeite, zeer verveeld, hij moet ook leven hé, vooral zich in ’t zweet werken én aan goede werken doen. Allee komaan, Jef jongen, wees eens eerlijk, ge koopt u daar-mee een gerust geweten af. Spijtig dat De Temmerman zich uit het nobele scenario heeft laten weglokken. Wie gaat dat betalen? We vermoeden dat er achter de schermen een hartig woordje gaat gebakkeleid worden. Een correct sociaal imago heeft zijn prijs.

 

 

21:24 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

Egyptian reggae Een achter de schermen kijkje.
Waar alles er doorzichtig en voorspelbaar aan toe gaat vanwege goede research.
Men had daar dus terloops even de marlon vanco stelling uitgeproken.
Doorzichtig en voorspelbaar, allemaal goed en wel, maar we zijn kwetsbaar.
En alle problemen waren weer tot oblivion herleid.
Waar zouden we zijn zonder goede research.
16-10-2006, 02:00:57
17-10-2006, 00:39:55
http://marlonvanco.skynetblogs.be/post/3784216/de-zwerfherfst

Gepost door: Neverbeendead Religion | 19-10-06

NBDR, wanneer geef jij je complexe zelve bloot zonder je expressies door een filter van goed geresearchete verwijzingen naar websites, fora en filpjes allerhande te manoeuvreren? Is dat vermomming omdat wat erachter schuikt beschermd moet worden? Tegen UV-stralen. Of zo...

Gepost door: Eva | 20-10-06

Zijn licht en warmte trouwens PC-baar?

Gepost door: Eva | 20-10-06

Evidence-Faith no more Nadat je een belezen persoon hebt uitgelegd dat de vorm van een bal rond is krijg je wel eens van diezelfde persoon de vraag wat voor vorm een bal heeft.
In de link van de poll staat dat ik in de 6e categorie zit.
http://neverbeendead.phpbb24.com/viewtopic.php?t=3
De logica daarvan zit al meegegeven in tekst die zichzelf verklaart.
Zoals hier: http://www.youtube.com/watch?v=xBY4VowCdPg
Doet weer denken aan het voorwoord van de bijbel dat er nooit is in gezet geweest:
Dit boek zal u vertellen waarom de nog nooit dood geweest zijnde schepper zichzelf constant aan iedereen bewees, al vanaf zijn eerste schepselen, zodat u als lid van een latere generatie, mag weten dat het er al altijd even goed aan toe gegaan is als in uw eigen tijd.
Zodat u weet dat u niet aan een boek zal beginnen waarin een missie zat.
Een voorwoord dat ook rond is op het vlak van de vorm.
De clip met evidence tekst
http://www.youtube.com/watch?v=PFYU0m3617E

Gepost door: Neverbeendead Religion | 20-10-06

positief langs de andere kant is het iemand die niet stilgezeten heeft, iets ondernomen heeft tegen die onmenselijke toestanden. en het mag zijn dat het wil er zullen toch mensen wel bijgevaren zijn. Haar afschilderen als een opportunist vind ik er over. ze heeft iets tot stand gebracht, dat ze er nu mee stopt is haar beslissing, is dit uit geldbejag, sobeit, ze heeft alleszins een positieve bijdrage geleverd.
maar dat proberen jij en ik ook op onze eigen manier, hé marlonmaat. marc.

Gepost door: marc | 20-10-06

En wat doe je dan middelpuntvliedende en -stuwende krachten in die zogenaamd afgeronde been-there-done-that-ronde waarin je enkel cirkerlbewegingetjes zou draaien? En hoe vul je het gat in die ronde?

Gepost door: Eva | 20-10-06

@Marc In MO*, de "globalistische" bijlage van Knack werd maanden geleden het werk van Els De Temmerman voor de kindsoldaten erg kritisch doorgelicht. MO* is geen clubje rechtse rakkers, integendeel. De Temmerman kwam er niet uit als een Moeder Theresa, eerder als een harde bitch die zichzelf nooit helemaal weg'cijfert'. De soap rond Van Hecke ken je evengoed als ikzelf. Vermassen heeft zijn voor- en tegenstanders, de gustibus... Onlangs werd hij nog droog afgekraakt in een vijfregelige lezersbrief (Knack) van een prof aan de KU-Leuven, samengevat: schoenmaker, blijf bij je leest.

Gepost door: marlon | 20-10-06

Oeganda Een andere richting kiezen , op een andere manier voor de Temmerman om te kiezen voor 'evolutie ' in dat verre land ,nu van de kant van het woord.Heb ooit een lezing met afschuwelijke beelden gezien van een medewerkster van de Temmerman over die kindsoldaten en hoe het daar aan toegaat.Los van de opvang, herinner ik me toch dat het vooral op politiek (wereld)vlak was dat men tussenkomst(gewapende) eiste , om aan de strijd van die maffe machtsgeile rebellenleiders een einde te kunnen maken.Rust te brengen in de regio.
Ook de VN heeft daar een opdracht, toekijken van VN-soldaten met een beperkt mandaat (zoals in Ruanda, alleen maar blanken evacueren en geen poot uitsteken naar degene die wachten worden om afgeslacht te worden)Ook het niet durven interveniëren bij die 10 para's;soortgelijk de 30 dutchbatters die aan Srebernica toekijken hoe Mladic (nog steeds beschermd in de regio en voortvluchtig)mannen en vrouwen laat scheiden en de mannen laat afvoeren.Iedereen met gezond verstand weet dat het dan "stinkt".
ZE heeft gehandeld, eerst met dat centrum, nu misschien voor die krant.Toekomst zal het uitwijzen.Misschien doet ze het wel goed.Dat zal er moeten ervaren ,nu ze voor een andere aanpak kiest.
Wie zijn wij , die aan de kant staan om al té sceptisch te reageren.
Hoe koppels ontstaan , altijd een mysterie.
Ook daarin (in die relatie )valt te leren.
Toekomst wijst het uit.
Die 2 gaan Afrika niet redden hoor dat gaat te ver.De Afrikanen hebben daar zelf de verantwoordelijkheid in hun beleid ook.Aids-voorlichting en dan nog toepassen ook(het gaat er niet in door hun cultuur)De tol die ze betalen is afschuwelijk, maar ja , als je iets weet en het niet toepast.Of is de prijs van een condoom té duur (alles kan!!).
Misschien voelt één van jullie zich wel geroepen om het centrum verder te zette, .Who knows...
Gepost door: linda | 20-10-06

@Linda Het gaat om de plotse switch die De Temmerman maakt, niet om de (waarschijnlijk) inhoudelijke verdienste van haar werk voor de kindsoldaten.
Ze zwenkt op één etmaal van gepassioneerde inzet voor haar Centrum naar een mogelijk sluiting tgv kansen op het hoofdredacteurschap bij New Vision (op vraag van Museveni?).

Gepost door: marlon | 20-10-06

snelle switch Juist , een hele snelle switch.Als Oegandezen zelf nu eens de verantwoordelijk zouden nemen over hun eigen kinderen(in het algemeen) en deze plek zouden gaan runnen ipv wat blanke goed-doeners.Nu lijkt het wel op een deal...
Dat het daar altijd wat geweest is en niet betert in Afrika,het zwarte continent...
De film "One time in april" van Patrice Letoye , eenmalig vertoning op het filmfestival in Turnhout (wereldfilmfestival) , een geacteerde reconstructie van die 2 weken in april (Ruanda dan(1993 )of een jaar verkeerd)toont wel aan dat het niet the place to be is(wel wat de natuur betreft!).Misschien laat de Temmerman zich nu wel vangen (of kiest ze voor vééééél geld), who knows ,..
Hoewel iedereen wel houdt aan objectieve berichtgeving, denk ik toch niet dat uit wat gebeurt of gezegd wordt daarover, de essentie te vatten is.Eigenlijk weten die mensen daar, zoals de Temmerman ook niet altijd waar ze mee bezig zijn of wat hun echte drijfveren zijn...
Ooit zal het duidelijker worden(er zijn nog van die waarheden die een 100jaar na de feiten worden "geopenbaard").
In ieder geval is de sop de kool niet waard (wat de Temmerman zelf betreft)
Wat er nu met die kinderen gebeurt,de politieke kwestie in zijn geheel......Hoge tijd aan de Oegandezen (ok de leiders) om juist te handelen....Ben ik een fan van koning-Keizer (dit gaat toch de ronde hier en daar), wat zijn commentaar aan de Afrikaanse leiders betreft, denk ik dat hij de nagel op de kop slaat....
De film "The congo river" laat oa ook het volledige verval van dat land nu weer zien,nadat de Belgen weggingen.
Leopold 2 is er rijk van geworden, België ook,maar later is er ook niets positiefs meer gebeurt...
MIsschien is de Temmerman wel helemaal in de ban geraakt van Afrika en kan ze (letterlijk en fig. )geen afstand meer bewaren.
Ook andere Belgen , denk ik , politici deden grif mee met deze maskerade (denk aan Mobutu)
Dat jij deze switch kritisch bekijkt, alle begrip voor.Moet ook maar raar zijn deze tegenstrijdige versies te lezen in kranten.Laat zien hoe betrekkelijk alles ook is.
Morgen is het weer wat anders misschien (een soap om te volgen misschien...)
Ciao

Gepost door: LInda | 20-10-06

altijd iets vergeten.... ik bedoelde Keizer De Gucht(maar dat was misschien al duidelijk)

Gepost door: LInda | 20-10-06

Here we go loop de loop Herhaling is een onontsnapbaar gegeven voor diegenen die stellen er volledig vrij van te zijn.
Comment 5
http://pdw.blogspot.com/2005/01/deng-20_01.html

Gepost door: Neverbeendead Religion | 20-10-06

Quoi de loop... Maar daar spreek je niet echt van een cirkel maar van iets oeverloos. En oeverloos staat niet noodzakelijkerwijs gelijk met het perpetuum mobilegewijze concentrische cirkeltjes draaien, over and over again.

Neen. Je introduceert een diepte in de cirkel. Want oeverloos verwijst zo naar dat gapend gat erin.

Cirkel + diepte = hetzij een pessarium, hetzij een spiraal in de vormelijke zin van het woord, hetzij een buisvormige lengte.

Een pessarium doodt het leven, wat niet strookt met het oeverconcept, gezien een over vruchtbare grond is.

Die buisvormige lengte is een tunnel die ontstaat als je je isoleert en je wanden niet permeabel genoeg zijn om externe prikkels rond te laten.

Je hebt het dus over een spriraal? Aha, now we're talking. Een spiraal maakt immers concentrische bewegingen naar een kern die verder ligt dan de huidige toestand. Dat is toch geen herhaling, maar een variatie op hetzelfde thema teneinde het uit te puren? Of dat zou het toch moeten zijn...

Gepost door: Eva | 20-10-06

Flip fantasia Wanneer er staat geschreven dat een bepaalde been there done that zich niet meer kan voordoen in een mogelijkheid van een aangehaalde poll ( http://neverbeendead.phpbb24.com/viewtopic.php?t=3 ) zit het falen of het gat in die cirkel net in dat aspect van de vooropgestelde herhaling.
Althans zo lijkt het zoals in black wings van tom waits.
Het gat zal wel in andere bepalingen zitten, met hun begin en hun vooropgestelde herhalingen.
Want de schrijver cannot write if you can't relate zoals in loser van beck.

Na het downward spiral album kwam nine inch nails later met the mark has been made uit een album met de titel van de stelling die gebruikt wordt door diegenen die onmiddelijk oblivion kunnen bewerkstelligen.
Dat zat in de soundtrack van man on fire want the mark was made door iemand met zijn oye como va wereld.
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=767008522

Gepost door: Neverbeendead Religion | 20-10-06

amaai... Mijn hersenen zijn vanavond veel te moe(heb superdrukke dag achter de rug..) om dit te kunnen volgen....:-)
Veel te abstract voor mij en zinloze energieverspilling...
Toch nog een ontspannend we aan allen toegewenst!:-)

Gepost door: bb | 20-10-06

geef toe (@bb) Ik meen dat Benny (nbdr) zijn scherpe evenknie in de scherven-poëzie gevonden heeft: Eva speelt op zijn grandioos niveau
@Benny: nu ga je een tandje moeten bijsteken, jij kan dat, ik weet hoe ver je gekke spectrum reikt
@Eva: sprakeloos van verwondering, dit heb ik nooit gekund en ik ken Ben's catalogus al sinds zijn debuut

Gepost door: marlon | 20-10-06

Broken kneecap velvet spine In een vorige post had men natuurlijk geen aandacht besteed aan de tekst uit een link met de clips die na de link zonder de clips kwam.
http://neverbeendead.phpbb24.com/viewtopic.php?t=19
http://www.lyricsdownload.com/whale-hobo-humpin--slobo-babe-lyrics.html

Gepost door: Neverbeendead Religion | 21-10-06

De commentaren zijn gesloten.