09-10-06

valse euforie

oase“Ze hebben fors op hun bakkes gekregen”, volgens Tommy Barman in De Standaard dd 09-10-06


In vergelijking met 2000
verdubbelt het VB zijn aantal mandaten in de gemeenten, maar de ‘presidentiële’ ego-overwinning van Patrick Janssens in Antwerpen maakt dat de bangelijke vooruitgang van het VB in landelijk Vlaanderen in de schaduw blijft hangen.
De media draaien door het dolle heen, op maat van de Antwerpse euforie, maar niettemin is die vooruitgang van het VB een politiek feit, niet alleen in de landelijk regio’s, maar ook in de rand rond datzelfde Antwerpen. In de meeste grote steden behoudt het VB
op zijn minst een status quo, in Leuven en Hasselt springen ze verassend van 2 zetels naar 5 (hoe kan zoiets, waar is het beter wonen?). Alleen in Gent krijgen ze lichtjes klop, met dank aan de rode garde van Els Van Eeckhaut en schone consoorten?


Het VB is dé overwinnaar van deze verkiezingen, laat ons dat vooral niet vergeten. Het superioriteitsgevoelen bij de progressistische ‘beau monde’ van Antwerpen is grandioos, ganse legers correcte vedetten kwamen weer aangesneld, inclusief een blijkbaar niet zo helder denkende Hugo Claus, het weze hem vergeven (niet zo zijn parmantige troela). Typerend voor de bedrieglijke lichtheid van het gebeuren was een blits en nietszeggend VRT-interview met ome Gene (zonder gêne) Bervoets, populistisch politicoloog en gedweeë breedsmoelkikker van dienst, polyvalent inzetbaar als hij in the picture kan staan.

De marketing campagne rond ‘Patrick’ heeft gewerkt, geen ontkennen aan, vraag maar aan Ludo Van Campenhout (VLD) en Erwin Pairon (Groen). Het zijn hun loyale zetels die de lepe Janssens heeft meegepikt. Het zal je maar overkomen na zes jaar gemeenschappelijk zwe-ten en zwoegen. In het zicht van de eindmeet gaat een gladde reclamejongen lekker solo. Hallo?
En iedereen gaat gemakshalve voorbij aan het feit dat het VB in Antwerpen weliswaar niet de beoogde score behaalde, maar toch hun hoogste aantal ooit. Spijtig voor idool Tom Barman die hiermee op zijn blasé bakkes gaat. De desinfomatie van een betweterig links lijkt akeliger dan die van fout rechts.

 

Janssens for president? Nee, voor mij liever geen mediacratie. Ik heb heimwee naar de de-gelijke Volkshuizen van het sobere Vlaanderen uit eerlijker tijden. En naar een wijze koning bijvoorbeeld. Leve het lange behoud van ons unitaire land, want Vlamingen zijn middelma-tig, wispelturig en lichtzinnig.
Leve het vorstelijke Leuven. In onze stad hebben wij alvast een kleine keizer, een briljant ‘verlicht despoot’, een eufemisme dat hem siert. Merci mijnheerke Lowie, doe zo voort.

 

21:13 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Vanuit esthetisch standpunt, van een gelijksoortig allooi, maar uit de verkiezingsuitslag wordt het verschil in animo tussen een progressieve studentenstad en een Bruges-la-Morte inderdaad wel pijnlijk duidelijk.

Gepost door: Eva | 09-10-06

Wat een middelmatig stukje.
En lichtzinnig ook.

Gepost door: wispelTuur | 09-10-06

Tja, jong. 't Is maandag voor iets hé. Moet de lat voor die mens steeds zo hoog worden gelegd? Ik heb deze blog nog maar net ontdekt en ben met verstomming geslagen door de regelmaat waarmee hier wordt gepost. En dan nog goed geschreven ook, in tegenstelling tot de terreur van de middelmaat en de kneuterige commentaartjes die elders te velde Blogland staan neergepoot. Marlon heeft weinig concurrentie, me dunkt. Net zoals Tobback dat aan Ceysens en Devlies had. Wat de cirkel weer rond maakt. Zo hebben we het graag, op een maandag.

Gepost door: Eva | 09-10-06

Eerlijk Voor zulke stukjes, helemaal niet middelmatig of lichtzinnig, geef ik met plezier een voorschot. Zij komen uit de koker van iemand die met een mengelmoes van gevoel en verstand (want zo zitten wij in elkaar) rond zich kijkt en niet verwerpt of ophemelt omdat het zo verdomde correct is. Het is
helemaal niet moeilijk, als de winnaar bekend is, een stukje te komen meebrallen op de GroteMarkt.
Het is wel moeilijk, en moedig, een analyse te maken die niet mainstream is, maar die probeert enkele opgeblazen ego's (en wij hebben er meer dan genoeg als je het mij vraagt) te doorprikken. En die recht doet aan generaties militanten waaraan partijen veel, zoniet alles, te danken hebben. Louis van Leuven zal het nooit ver schoppen in de reclamewereld, en dat siert hem.

Gepost door: raf | 10-10-06

objectief gesproken Iedereen is zo verbaasd dat de socialisten hoog scoren in Antwerpen en Gent;voor mij met gezond verstand ingezien,totaal logisch...niet moeilijk om de hoogste stemmen te halen als het grootste deel van de bevolking uit allochtonen bestaat,die logischerwijze voor de socialistische partij stemt...
De enkele idealisten zijn te verwaarlozen,dus met als conclusie dat VB wint;daarin heb je gelijk,Marlon.
onpartijdige bb.

Gepost door: bb. | 10-10-06

herfst Chique foto's in het bos,Marlon...:-)

Gepost door: bb. | 10-10-06

spijtig genoeg hebt ge volledig gelijk, en het is zeer goedgeschreven nog ook.

Gepost door: jetteke | 10-10-06

bedankjes @Eva, Raf, Bébé en Jetteke: merci voor jullie chique replieken, daar kikker ik van op, ik ben klaar voor een volgende sprong met veel gekwaak.

Gepost door: marlon | 10-10-06

No code Zet je no code album van pearl jam nog eens op.
Om jezelf eraan te herinneren welke artiesten in codes opereren die nog steeds gekend horen te zijn.
Zo is tom barman van dEUS en dat is nog steeds de naam met de daarbij horende klus.

Het helpt dan ook als je de uitslag al kent van voor de uitslag
http://neverbeendead.phpbb24.com/viewtopic.php?t=7

Bijkomende link:
http://neverbeendead.phpbb24.com/viewtopic.php?t=13

Gepost door: Neverbeendead Religion | 11-10-06

:-) Ik wil hier alleen maar ter ore brengen hoe (dol)blij ik ben met mijn progressieve stadsgenoten, dankzij uittredend burgemeester Frank Beke EN nieuwe burgervader Daniël Termont, steeds gesteund door een serene, bekwame Sas Van Rouveroij of hoe rood en blauw de ideale tandem duwen hier in Gent.

Gepost door: Iris | 11-10-06

publiek jouw publiek veranderde. maar dat had ik reeds gezien.
dag marlon.

Gepost door: evy | 11-10-06

dag dames @Iris: de uitslag in Gent was er ééntje om in te kaderen, Frank Beke was de enige die het VB klappen heeft gegeven, maar hemeltergend miskend in de media, A'pen leek zoveel sexy-er, dat is erg

@Evy: toch ben ik oprecht blij dat jij er bij bent...

Gepost door: marlon | 11-10-06

De commentaren zijn gesloten.