13-08-06

pro & contra

Voor ons Tia

Wat gouden hoogspring-ster Tia Hellebaut eergisteren presteerde was van absolute wereldklasse. Kim Gevaert zit tegen de mondiale top aan, Tia hoort er recent helemaal bij, daar kan geen enkele discussie omtrent zijn. Zelfs nonkel Sonck zal vinden dat we de lat hier niet te hoog leggen. Mooi ook hoe Tia symphatiseerde met haar Zweedse rivale Kajsa Bergqvist. Een gans stadion vol dol enthou-siaste Zweden schreeuwde Katsja naar die gouden sprong en Tia was simpel solidair. Dat is een Internationale Trofee voor de Sportverdienste waard. Nooit gezien op een professioneel kampveld, dit was pure empathie met de directe concurrente. Is dit misschien een soort sport-Zen? Voor zoveel edelmoedigheid worden mensen ongewild beloond, de positieve vibes worden opgepikt en in een verhoogde versnelling omgezet naar de eigen mogelijkheden. Tia overtrof zichzelf met het dankbaar weerkaatsende potentieel van haar medespringsters. Ze zaaide sympathie en oogste victorie. Hoe hoog mogen haar ambities nog reiken? Met die gedrevenheid, die zelfverzekerdheid en dat charisma zit Tia perfect op schema voor een zweverige sprong naar de ijle lucht van 2 meter 10, het actu-ele wereldrecord, of een zuchtje hoger én erover. Soms mogen mensen dromen, soms is hoge hoop gewettigd. Wij delen deze topwens met Tia. Zo doet ook haar trainer-partner, al was zijn laatste advies toch wel kantje-boordje. We zagen haar vertwijfeling en onbe-grip. Maar goed gegokt! Dit was zuivere (jawel) topsport met een menselijk gelaat, een groot meisje vloog over ons beeldscherm met een kleine bril. Met een schalkse blik en knipjesogend naar ongekende hoogtepunten.

 

 

Weg met Wim

Steeds riskant om de ochtendkrant ter hand te nemen, je weet niet hoeveel lijken er uit de pagina’s gaan vallen. Wij slaan vaak wat bloed en andere sores over, een portie gezonde lafheid is ons niet vreemd. Maar het is altijd weer spannend om te raden waar Koen Wau-ters, Goedele Liekens of Wim Opbrouck gaan opduiken. Dat kan hoe dan ook als boegbeeld van een actiegroep, hun misschien onbekend, maar dat dient niettemin hun belangen. Lap, op bladzijde 19 van HNB hadden we prijs. Den dikke Opbrouck wordt opgehangen in een bushokje, tevens aan een paal geplakt, te kijk gezet op zuilen overal te lande. Waar het besmuikte handeltje naar ruikt? Naar de WALM van PALM, het pestilente bier uit paarden-mest getrokken. Toegegeven, wij zitten vrij te associëren, zoals het reclamevolkje. Wim Opbrouck is het prototype van de Vlaamse hypercorrecto, geen commercie is hem te min.
Hij acteert en ageert en enerveert (ergerlijk) dat het geen naam meer heeft: pseudo-filo-sofisch rondbrommeren op kosten van de teevee, voor de motor-Koning sympathiseren (mag dat niet voor een ex-republikein?), op regie snotteren in interviews, gedichten voor-en naar de knoppen lezen, het theater laten devalueren, luidkeels manifesteren voor een kudde mensenvee, ludiek zijn met een vette knipoog, de poëet uithangen als hij een scheet laat, ja alles is van importantie aan die man. Dus vanaf volgende week neem ik geen enkele bus meer. Omwille van mijn zenuwachtige reden dat de opgefokte Opbrouck daar om de minuut een kwijlerige song vanuit het hokjesbehang gaat kwelen: voor de WALM van PALM. Ook reclamezuilen gaat hij teisteren met zijn zelfbereid arrangement (hij zingt, hij compo-neert, hij schildert, hij tekent, hij swingt, hij overacteert en hij plagieert zichzelf vooral). Kwestie van luttele weken, de vereiste tijd om tientallen bushuisjes te slopen en publici-teitspanelen te torpederen, daarna wordt oompje Opbrouck gebombardeerd tot de meest irritante man van Vlaanderen. Sonck lacht in zijn vuistje, ja die fakkel brandt zich lekker weg. Ivan mag hem weldra doorgeven.

  

13:57 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

:-) Allé marlon, zou jij voor Wim's reklamenstem nu geen bus meer nemen of neem je ons weer in de maling ? Ach ik neem uit de mens wat mij kan dienen, mij krijgt niemand nog op m'n (Palm)paard. Zoals Wim zijn er veeeeelen en dan zouden we veel marathons moeten lopen of lange-afstand-wandelingen moeten doen, amaai mijn voeten !
Serieus nu, ik volg Wim's veelzijdige kantjes, heb hem ook al eens aan een diner ontmoet en 't blijft een eenvoudige, toffe gast, wars van hooghartigheid, nen Westvloamink zijn eigen bruutheid en ruwe barst (met een heel klein hartje) zelve.
Leve de controverse, wie volgt ?
lieve Iris-groetjes :-))))

Gepost door: Iris | 13-08-06

Met vlag en "wim"pel: Opbrouck is de beste! Ik zou maar oppassen Marlon! Iris heeft géén lange tenen, maar ik mag gerust zeggen dat zij Wim tot haar intiemste vriendenkring rekent. Zij heeft zelfs ,ei zo na, in één van zijn armen gelegen. Met de andere hand hield Wim toen nog een gewone Maes pils vast. Zelfs ik vind dat Wim een groot knuffelgehalte heeft: daarom vergeef ik hem zijn puberabele escapades op de motor samen met die twee andere idioten. Wij houden én van de mens én van de acteur Wim Opbrouck!

Gepost door: eric | 13-08-06

Aan Iris en Eric Wat mij stoort aan Wim Opbrouck is dat hij van zovele walletjes wil eten, wat blijft er nog over van zijn artistieke geloofwaardigheid? Zo'n gast krijgt een passe partout-functie: overal en altijd voor alles inzetbaar, zodanig dat er op den duur nog enkel 'buitenkant' dreigt over te blijven. Want je kan toch niet multifunctioneel vanuit je hart en ziel acteren op alle domeinen. Daarbij, in hoeverre gaan kunst, ideologie en commercie samen? Alle respect voor de mens Wim Opbrouck, misschien een goeie jongen, maar hij holt zichzelve uit, hij zet te vele petten op, dat stoort mij mateloos. Ik kende hem aanvankelijk vanuit het theater, ik vond hem uitzonderlijk getalenteerd en zeer integer. Dat beeld ben ik kwijt, spijtig. Ook spijtig voor onze verschillende kijk op de zaak. Moet kunnen.

:-))) jullie Marlon

Gepost door: marlon | 13-08-06

tja, wie roddelt weet ook niet wat een acteur is natuurlijk en zeker niet wat hem geweldig maakt. Wim O is een geweldig goed acteur. Technisch, menselijk, enfin, topklasse. Voor de rest heeft onze Marlon (die ik ervan verdenk eigenlijk kapper te zijn in plaats van iets anders) helaas gelijk. Helaas. Al dient gezegd dat ze hier in het gesticht ook zeggen dat je kappers kansen moet geven
grrrrrrrr (das een geeuw, raar he?)

Gepost door: lucas | 13-08-06

Dag Marlon, Ik vind Wim een geweldige acteur op alle vlakken!
Van die walletjes eten... dat zeg je wel terecht!! Spijtig, want wat mij betreft, verliest hij op die manier veel van zijn waarde. Je moet altijd trouw aan jezelf blijven, vind ik, en zeker geloofwaardig overkomen. Dat is bij hem dus het geval niet meer.
Lieve groetjes.

Gepost door: Ilona | 14-08-06

wie kan wat? Tia en kim hebben uitzonderlijk goed gepresteerd, maar ook Veerle dejaeghere deed het fantastisch, nietwaar marlon. en dat zonder profcontract, gewoonweg als amateur. soms vraag ik mij af wie de echte amateurs in het belgische (vlaamse) atletieklandschap zijn. en ik denk dat wim opbrouck geen goede polstokspringer zou zijn (al denkt hij waarschijnlijk zelf van wel)
vanuit een onderlopende kuststrook. marc

Gepost door: marc | 14-08-06

instemming Ja, Ilona, wij zitten blijkbaar op dezelfde golflengte, Wim Opbrouck vergooit eigenlijk zijn groot en schoon talent. Voor wat populistische bijval en een handvol geld? Jezelf zijn en blijven kost steeds een prijs.

Oké Marc, Veerle werd onterecht een beetje vergeten, toegegeven, ook door mij (ik zag die wedstrijd niet, helaas). En dan te bedenken dat zij haar profcontract omzeggens heeft moeten inleveren aan een andere steeple-loopster die ondertussen doodleuk zwanger werd. Het werd een geslaagde bevalling en ik weet zeker dat Sigrid Vandenbempt een uitstekende mama zal zijn, zelfs een prima voltijds onderwijzeres. Haar kansen op een nieuw beroepsstatuut zijn echter bij deze verkeken. Tenzij ze dat van de 40-jarige Gerrit Schellens (neoprof-triatleet bij Atletiek Vlaanderen !) overneemt. De dwaze story van een politieke carroussel bij Bert Anciaux. Zie ook de commentaren bij PVDB "achter de schermen". Even onlogisch en onbegrijpelijk als een plotse brulboei uit het buskot!

druilerige groetjes,
Marlon.

Gepost door: marlon | 14-08-06

:-) lieve marlon en Ilona, dat van "talent vergooien" vind ik zo bruusk weergegeven. Ik kan voor een deel meegaan ik jullie zienswijze omdat voor mij "ieders waarheid" telt. Toch denk ik niet aan vergooid talent als ik zit te genieten in de zaal en Wim de pannen van het dak speelt of als hij met zijn Dolfijntjes ons gemoed vrolijk opkikkert. Zoals hij zijn er zovelen, die onzichtbaar hun stem lenen aan goedkope reclamespots enz... Wim is een duizendpoot en voor mij schaadt dat niet aan zijn (veelzijdig) talent, waarvan ik op een zalig moment kan genieten.
Marlon-boy, ik hoop dat je bestand bent tegen een beetje tegenspraak (remember : controverse houdt de conversatie brandend).
Ik nodig jullie meteen uit voor een kopje dampende koffie om gezellig te genieten van elkaar bij dit herfstig regenweer.....
Iris-groetjes

Gepost door: Iris | 14-08-06

@Iris Zo is het missy, 't is van de gezellige conversatie, met inbegrip van de controverse, dat ons commerce moet overleven.

herfstige groet,
Marlon.

Gepost door: marlon | 14-08-06

@Iris "Talent vergooien" zou ik niet zeggen, dat is te sterk uitgedrukt. Ik kan zeker ook genieten van zijn veelzijdige talent, maar ik vind het spijtig dat hij het nodig vindt zich te "verkopen" aan reclamestunts. Dat zou gewoon beneden zijn waardigheid moeten zijn, maar ja, ik zal wel weer te veeleisend zijn...zoals gewoonlijk.
Dat gezellige kopje koffie zie ik wel zitten.
Kletsnatte groetjes.

Gepost door: Ilona | 14-08-06

De commentaren zijn gesloten.