11-08-06

gezonken Sonck

"In 1999 liep Gevaert op de ultrasnelle piste van Oordegem 11”17. Vorig jaar had ze 11’12 als toptijd of vijf hondersten beter in zes jaar. Dit jaar haalt ze 11’04, plots acht hondersten beter". Zo luidde vandaag de letterlijke vraag in de dagbladen De Standaard en Het Nieuwsblad aan oud-journalist en atletiek-specialist Ivan Sonck. Dit is wat we noemen de kat bij de melk zetten. U interpreteert het zelf maar, ik wil hier niet als de eeuwige zaag doorgaan. Het kranten-volk speelt de vermoorde onschuld, de vrankgebekte Ivan ging die klus wel klaren. Een getimede voorzet en een harde (na)trap.

De cryptische repliek van Sonck: “Ik ga heel voorzichtig zijn, en ik bedoel het niet zo, maar als een buitenlandse atlete zoiets doet, rijzen er allerlei vermoedens. Ik doe dat niet: laat dat duidelijk zijn. Maar ik steek voor niemand mijn handen in het vuur, al ga ik er vanuit dat Gevaert clean is wat dat betreft”. Nounou Sonck jongen, qua gespletenheid van taal en tong kan dat tellen. Je haalt Kim Gevaert heimelijk onderuit, jawel, je insinueert vanalles wat fout en stout is, maar tegelijkertijd slik je de eigen linke woorden in. Poets je valse tanden, vage persman.

 

Beste Ivan Sonck, meester cynicus, oppersarcast en quasi-ziekelijke criticaster, je gaat hier wel behoorlijk malafide door de bocht. Had je niet beter je mond gehouden? Dit ver-dient de dubbel-goudige Kim niet. Je slaat en je zalft (zogezegd) terzelfdertijd, je geselt eigenlijk met woorden zonder letterlijke waarde, maar kwetsend als een zwaard. Je bekladt iemand die het voordeel van alle eerlijke twijfel verdient, je schaadt een onbevlekt imago.

Binnen goed twee weken word je verondersteld om speaker te spelen op de Memorial Van Damme. Hoeveel applaus verwacht je voor jezelf? Ga je aan het gladde woord geraken?
De spreekkoren van het volk vergeten niet zo gauw, ze zouden je rauw kunnen verteren.
In feite (en in moraliteiten) heb je het definitief verkorven. Ik schrijf dit als bedrogen fan.

Ooit was je jong en nobel, Ivan, zeer rechtlijnig, maar niet venijnig. Nu ben je oud, want ontzettend verbitterd. Wat moet het kil en eenzaam zijn daar hoog in je bebaarde hoofd. Je cynisme richt je ten gronde, meneerke Sonck, je wordt een hopeloos bejaarde man.

22:30 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

scherp-rechter Hey marlon, ik heb ook het desbetreffende artikel gelezen. Met een groeiend spijtgevoel. Ik heb steeds veel respect voor Yvan Sonck gehad, en nog steeds respecteer ik zijn mening. Doch in dit geval gaat hij inderdaad uit de bocht, laat ons zeggen dat hij zich door eerdere uitspraken in nauwe schoentjes gemanouvreerd heeft en zich daar nu, zonder al teveel gezichtsverlies, probeert uit te redden. Hij verdient je scherpe sabel niet, marlon. eerder je allomgeprezen empathie, bewaar de schandblok voor de Wuytsen van deze wereld. Trouwens ik ben ervan overtuigd dat Sonck de volgende dagen overal de kop van jut zal zijn.
nog herstellend van een gouden droom waarin twee vrouwen de hoofdrol speelden.marc.

Gepost door: marc | 12-08-06

:-) Nog maar eens het bewijs hoe vrouwen voortdurend moeten knokken om gelijk(w)aardig aanvaard te worden en hoe ouder de heren hoe bitterder tegenover super-presterende vrouwen, terwijl hun ogen diep lonken en hun tong uit hun bek hangt voor datgene wat ze niet meer krijgen kunnen, laat staan presteren kunnen. Voilà !
Wij feesten en klinken trots op Kim Gevaert en Tia Hellebaut, santé
doeikes
Iris

Gepost door: Iris | 12-08-06

vers van de lever Marc: over de Wuytsen van onze sportwereld ben ik uitgeschreven, die strijd kan ik niet alleen aan. Zelfs PVDB doet het niet, waarom? Geen marge, daarom. Ik rekende nog steeds opSonck, maar die verstrikt zich nu onnozel in zijn eigen valstrik (aangespannen door de kranten). Dit vind ik van het ziekelijke cynisme teveel. (Don't kill my darlings, please). Yvan probeerde zijn geschonden blazoen op te poetsen, je hebt gelijk, maar waarom deed hij dat dan zo oerdom? Het geslepen journaille streelde (venijnig) zijn groot ego en lap daar ligt hij: voorgoed in de lappenmand. Dat had hij niet verdiend, dat weet ik. Hij is zoals de ouwere immer cleane sportman die in zijn nacarrière vertwijfeld naar 'het spul' grijpt. Zonder wrok, wat mij betreft, dat schreef ik reeds bij PVDB, maar zijn imago is blijvend aangetast. Dat weet jij, dat weet ik en dat gaat Yvan geweten hebben. Met mijn verdomd dwarse empathie, misschien droeg ik ergens bij voor erger, maar wie ben ik? Jij: serener, dat siert je.

Iris: dag klaterend meisje, we komen ons even verfrissen bij jou. Vind je Marc en mij niet sexy als we zo zitten te bakkeleien? Nee, het was niet afgesproken, wel verrijkend megenomen. Winnaars zijn er niet, tenzij Kim en Tia. En jij natuurlijk, vrolijke podium-miss.

zonder onzin &
zeker zonder onmin,
Marlon.

Gepost door: marlon | 12-08-06

mijn visie Mijn visie:niemand is zonder fouten.Een objectief oordeel vellen is niet gemakkelijk.Men laat zich te vaak leiden door eigen gevoelens.
Ik denk dat hij gewoon realistisch is.Alles is mogelijk,in principe.
Ook ben ik niet chauvinistisch genoeg om zo hard te juichen als jullie...:-)
Sorry,dit is enkel mijn mening,met alle respect voor het uwe,maar eigenlijk kan ik er soms niet bij dat een heel volk zich zo kan laten leiden door de media om iemand te verafgoden die een topprestatie neerzet.
Zowel bij sport als cultuur als bij andere activiteiten.
Ok,je kan zeggen,dat is klasse,maar that's it voor mij!
Het interesseert me totaal niet om alle kritiek en intervieuws erover te gaan lezen;hetzelfde fenomeen bij rampen bvb,belangrijke gebeurtenissen in de wereld:al dat gepalaver erond,de psychologen doen zelfs ook hun zeg...
Ik ken graag de feiten,maar daar houdt het mee op.
Idem in de politiek: ik sluit me liever aan bij de doe-ers,niet bij degenen die het oh,zo goed kunnen uitleggen...
Bé.

ps.Iris,debatterende mannen die tot een akkoord komen zonder al teveel heisa,vind ik oh,zo vertederend...jij niet? :-)

Gepost door: rebecca | 12-08-06

oké Bé! Ik ga steeds korter door de bocht, ook jij hebt schoon gelijk als je beweert: "Sonck is gewoon realistisch, alles is mogelijk in principe...". Er is één groot voorbehoud: zoiets mag je denken, maar niet zeggen. Zeker een monument als Yvan Sonck niet, dat weet hij beter dan wij. Maar ach, die gevaarlijke ijdelheid van mannen nietwaar...

zoals ik,
Marlon.

ps: is dat geen hard feit dat, wat mij betreft, geen commentaar vraagt?

Gepost door: marlon | 12-08-06

wel... Daar kan ik inkomen.
ps.ijdelheid siert wel....

:-)

Gepost door: rebecca | 12-08-06

:-) @Bé, natuurlijk vind ik marlon en marc vertederend ;-) in hun bakkeleien en met ons daarbij kunnen ze helemaal niet meer stuk.
In mijn betoog sloot ik even marlon en marc uit, omdat die sowieso welkom en romig kneedbaar en knuffelend begripvol zijn in onze vrouwenwereld, of niet soms ? Begrijp me niet verkeerd, ik hou van mannen die ik kan benaderen zonder mij aangevallen te voelen, hmmm
Iris

Gepost door: Iris | 12-08-06

Sikkeneurige Sonck Telepathie, mede-sportmens Marlon ! Toevallig ook een blogstukje aan die treurberk gewijd. Zit min of meer op dezelfde lijn, al blijf ik ontzag koesteren voor de schier onuitputtelijke feitenkennis van Ivan. Een manie, toegegeven, een idiosyncrasie, zonder meer. Maar inzake Gevaert serieus uit de bocht gevlogen. Sonck lijdt aan attention deficit, zoveel is zeker.

Groet, Matador Mati

Gepost door: Matador | 15-08-06

blog vreemd,
telkens ik op deze blog kom heb ik het idee dit al eens gelezen te hebben.
en dan valt mijn frank:
bij coach Paul!

Gepost door: Toma | 20-08-06

De commentaren zijn gesloten.