10-08-06

Kim loopt gevaar

Kim Gevaert maakt ons apetrots, het Europees goud op de 100 me-ter is binnen, dat van de 200 zit eraan te komen, zilver of minder is ook goed. Nog even snel doorrennen voor Kim en ze zit bij de abso-lute wereldtop. Haar huidige tijden garanderen haar reeds een plaatsje bij de mondiale sub-elite. Een ongekende weelde voor ons land. Flitsende Kim neemt bovendien nog een sliertje vlugge volge-lingen op sleeptouw. Wij zien de meisjes graag bezig op het Sport-kot in Leuven, trainer Rudy Diels is de onverstoorbaarheid in per-soon. Hij woont een eindje achter onze tuin, veilig uit de wind. Op onze laatste barbecue… stop, we hadden beloofd niet uit de biecht te klappen. Proficiat Rudy.

Ook Thijs Demeulemeester van de Weekend Knack deelt in de eer. “Thijs wie?”, horen we u vragen. Awel Demeulemeester, die van de horloges. Die mens moet daarover schrijver van zijn bazin (ons Tessa?). Thijske, zullen we maar zeggen, pakt op pagina 11 van de Weekend uit met een primeur. De titel van zijn stuk is pure poëzie: “De Omega van Kim”. U leest het goed. U associëert met ‘alfa en omega’, ik bij aanvang ook, wij zijn halve intellectuelen nietwaar. Het alfa en het omega van Kim’s levensfilosofie of de finesse van haar trainingsschema’s? Enfin, eigenlijk weet ik daar alles van. Maar uit sympathie voor tante Tessa toch maar eens diagonaal doorgelezen. Godverdekke, onze Thijs schrijft simpelweg over uurwerken, reclame voor Omega begot.
En dat Kim de eerste Belgische ambassadrice is van dat merk. Haalt zij hiermee het morele niveau van Helmut Lotti ofzo, die doet zoiets voor Unicef, hij weet het zelf ook niet goed (vraag voor zijn management). Goedele Liekens zit ook in de branche. Unicef of Unisex, we weten het niet meer, zij prijkte onlangs op een blitse etalage in onze stad. Een gezonde jongen komt nu éénmaal ogen te kort bij al die opwaaiende zomerjurken (zie het boek van Oek de Jong). Terug naar neefje Thijs. Zijn stuk is ingekaderd als een soort interview met Kim. Zij poseert in een formaat ‘voor en na’, de eerste foto is uiteraard knullig wegens geen uurwerk (= niks Omega!), de tweede foto is hip en sexy en trendy zoals: OMEGA, jawel.

Vraagt Demeulemeester (hou u vast aan uw partner, lezer, of anders: fasten seat belts): “Hebt u eigenlijk voeling met de uurwerkensector?” Kim: “Blablabla etcetera”. Thijske: “ U draagt wel een Constellation Quadrella met acht edelstenen, 48 diamanten en een polsband van wit alligatorleder”. Kim (verbluft, onthutst?): “ Het is gewoon het model waar ik op viel, 3360 euro is inderdaad duur…”. Allee, daarmee is bijna alles gezegd.
Demeulemeester laat Kim besluiten met: “ Zolang ik er maar niet als een madam uitzie”.
Nee, lieve Kim, zo zie je er niet uit. Maar hou daarom die chique mensen van je lekkere lijf.

 

Wij duimen voor die gouden plak op de 200 meter. Wij zijn fier op de frisse Kim, ook zonder Omega. Ooit feliciteerden wij haar voor een eerste nationale titel op de 100 meter. Zij was toen verrast en verlegen, wij ook, vanwege onze vrijpostigheid. Haar grootste gave is pure spontaniteit, die zuivere lijn, die natuurlijke stijl. Dat verdraagt geen dure pose. Slimme Kim, laat je geen maniertjes welgevallen, noch met blasé-getater bepraten. Je verdient je loon naar snelle werken, maar laat die uurwerken onbesproken, ze zijn onfatsoenlijk duur. Het goud valt je immers op sportieve manieren rond de hals, dat is het alfa van de medailles. 
Van de volgende Omega word je sneller gaga.

 

 

20:11 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

waarom doet u altijd alsof u iedereen kent? Nu weer de coach van ons Kim. Heeft u daar al eens naar laten kijken door een professional?

Gepost door: lucas | 10-08-06

Reddende engel Marlon, zeg het me, hoe red ik Kim? Hoe bezweer ik het gevaar dat haar bedreigt? Zeg het me, zelfs mijn leven is me niet te veel!

Gepost door: Coach | 10-08-06

lukraak Dag Lucas, de wereld is soms kleiner dan je denkt, vooral in Leuven. En bovendien is er een nuance tussen 'doen alsof' en (ludiek) suggereren. Kent u de begrippen ironie en/of satire?

ken ik u?
Marlon.

Gepost door: marlon | 10-08-06

omega en ik maar omega 3 slikken. ik zou me beter zo'n horloge aanschaffen, vermoedelijk komt dat op de lange duur goedkoper uit. bovendien weet je dan wanneer het tijd is om te gaan slapen en ben je bijgevolg nooit meer moe.

Gepost door: martin | 10-08-06

@Coach Paul, jij slimste aller analysten, jij vraagt mijn gedacht, maar wie ben ik?
Een brave leerling uit jouw klas: http://achterdeschermen.blogspot.com.

merci man,
Marlon.

Gepost door: marlon | 10-08-06

@Martin Alles op zijn 'tijd' Martijn, jij blijft doctor rock 'n roll, je klok tikt sneller dan de wijzers kunnen volgen, dus vergeet die snobbe brol van Omega.

Marlon.

Gepost door: marlon | 10-08-06

stipt tijd en sporters, 'goes together like horse and carridge', ons justine heeft de tijd onder controle dankzij rolex. niet niks hé, daar is een aardig centje mee te verdienen. ik ben nog steeds aan het wachten op een telefoontje van Polar of Rodania, maar ik ben geen vrouw dus waarschijnlijk val ik terug uit de boot. het is niet eerlijk.
zo blijf ik tijdloos, maar wel stipt. marc

Gepost door: marc | 10-08-06

reacties wat een aantal, trouwens. fenomenaal!
Neen, Marlon, dit is geen vis-ding. Je hebt het me al veel te vaak gezegd.
Maar vergeet niet; ik was niet de enige. Er zijn er nog.
Dat wou ik je al een hele tijd eens zeggen.
Liefs! En ook aan LLL!
:-)

Gepost door: Evy | 11-08-06

:-) "Ons" Kim gaat erop vooruit, niet alleen op sportief gebied. Gedaan met kaasbollen verkopen en (gezond) fastfood promoten. Nu horloges en juwelen: de doelgroep is kleiner en selecter geworden. Ik voel mij uitgesloten ;-) Had ze dan nog voor Omega Pharma gekozen: iedereen slikt wel een een pilletje...

Gepost door: eric | 11-08-06

En ik loop dan zomaar rond met blote armen, zonder horloge, geen gouden of geen blekken! Toch weet ik steeds het uur op een kwartiertje na!
Kim of niet, beroemd of obscuur, simpel blijven is "het".
Groetjes, Marlon!


Gepost door: Ilona | 11-08-06

:-) Ik voel me anders heel erg fit sinds ik de voedingsrekken afloop op zoek naar Omega 3. Aan een polshorloge kan ik geen geld hangen, 't is toch maar om er de tijd af te lezen en ik sta zo graag en heel dikwijls stil.....
Maar ons Kim, die bewonder ik zonder horloge, zonder kaasbollen, maar wel met haar bolle spieren en schoon reeënlijf.
Door haar zijn we weeral eens fier Belg te zijn, al heb ik nooit aan mijn fierheid voor mijn landje getwijfeld. Chauvinist boven alles !
lieve weekendgroetjes marlon
Iris

Gepost door: Iris | 11-08-06

spits uit de pits @Marc: inderdaad, je bent van tijdloze waarde, wat een taaie klasseman
@Evy: je glipt me weer door de vingers, gladder dan een zeemeer-min
@Eric: meester kunstenkenner, jij behoort zelf reeds tot een aparte elite
@Ilona: jij loopt op je schoon gevoel, niet zo simpel, in dit aards gewoel

Marlon stopt (de tijd)

Gepost door: marlon | 11-08-06

Iris toch! Terwijl ik in mijn winkeltje te tokkelen zat, glipte je ongezien binnen, zijn dat typische missy-maniertjes ?-) Ik deel nobel in je edele ode aan Kim, inclusief aan haar geöliede reeëndelen. Het was eerder de glimmerige Weekend (Knack) waar ik over glibberde. Voor mij geen glitter, Iris, dat weet je wel.

blinkend,
Marlon.

Gepost door: marlon | 11-08-06

waarom doe jij toch altijd alsof je iedereen persoonlijk kent? Heb je daar al eens naar laten kijken?

Gepost door: lucas | 11-08-06

oei oei mijn berichtje is er twee maal op gekomen. Dt was niet de bedoeling, u had al gereageerd. Neen, wij kennen elkaar niet. Ik ben gewoon fervente bloglezer. In het algemeen, welteverstaan. Al surfend ben ik wat bij u blijven hangen. Vandaar. Het viel me op

Gepost door: lucas | 11-08-06

@Lucas Beste jongen, gun me nog één vrij weekend, alstublieft. Daarna kom ik je zeker bezoeken in de instelling. Neem ondertussen braaf je pillen, je hebt ze nodig voor je grillen.

nonkel Marlon.

Gepost door: marlon | 11-08-06

graag ik kom hier graag
:-) :-)

Gepost door: Evy | 12-08-06

specifiek soms vanwege de vele commentaren

Gepost door: Evy | 12-08-06

De commentaren zijn gesloten.