09-08-06

rehabilitatie

Er bestaan allerlei soorten van schone mensen, we hebben (sorry "hadden", amen) Hugo Schiltz, maar onder ons loopt nog steeds ‘levend & kickend’ Eric Wymeersch rond. Eric heeft zich van zijn boeien en zijn ketens bevrijd, hij geraakte in de halve finale van de honderd meter op de Europese Kampioenscappen. Nee, niet voor gedetineerden, maar voor loslopende mensen zoals u en ik (wij menen vrij te zijn…). Het zal je maar overkomen, verdacht worden van dopinggebruik, je drinkt bijvoorbeeld vijf koppen straffe koffie, kwakt een overdosis cafeïne binnen, de controleur komt langs, je schenkt hem nog vergeefs een kopje uit, maar hij gaat er met je ganse inboedel aan de haal, inclusief jezelf. Het overkwam die goei-erd van een gekke Eric, zat hij aan de koffie ‘verkeerd’ of aan de coke? Wij stonden er niet bij en keken er niet naar, wie werpt de eerste steen naar een vermeende dopingzondaar?
Maar verdomme, moeten zulke mensen, dommeriken eventueel, zonodig opgepikt worden en meegetroond als criminelen naar een kale cel? Daarna tentoongesteld aan een gealerteerde pers? Hun proces wordt al gemaakt alvorens hun advocaat inzage van de stukken had. Zijzelf zitten wel met de brokken. Zo niet den Eric. Hij is van het buitenaardse ras, geen sterveling kan hem kraken. “Ik ben geselecteerd voor Göteburg”, redeneerde hij, dus reisde hij af. Na twee weken hechtenis sloeg hij de deur van “den bak” met permissie achter zich dicht, trok zijn spikes aan, stak er fijne pinnekes onder (die venijnig priemden) en prikte zich een plaats in de halve finale. Alstublieft: vijftiende beste op Europees niveau. De eer-ste ex-gevangene die zich op twee weken tijd in de media wist te rehabiliteren. Wielrenner Frank VDB doet het hem nooit meer na. Onze goedig zotte Eric heeft gegodverd en gedu-veld, maar daar stond hij dan te blinken en te fulmineren: terecht stak hij zijn dikke tong uit naar de ganse natie, stak hij zijn ogen weg achter een donkere bril van schaamte voor de schande van het canaille en het journaille. Kim Gevaert in Humo: “Eric is een jongen met een warm hart”. Eric Wymeersch heeft van zijn hart geen moordkuil gemaakt, maar een muilpeer verkocht aan de morele bonzen en de bobo’s van het protocol.
Of hij nu toch schuldig was? Dat is een zaak voor zijn geweten, niet meteen ons probleem. Wij schreven hier in eer én verontwaardigd eerlijk, wij hebben van niets geweten. Eric loopt zich wel verder los. Oh ja, nog vergeten te vermelden dat deze jongen 36 (!) lentes telt. 

 

 

11:26 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

:-) Ik kom lezen maar 'k blijf sprakeloos omdat mijn kennis niet zover reikt. Heb er wel in de media over gehoord en kijk tegenwoordig heel afstandelijk en afwachtend tegen een kampioen aan. En weer is daar mijn motto "niets is wat het lijkt", het blijft me achtervolgen en als ik er achteraf, door bewijsmateriaal, in gestaafd wordt hou ik mijn motto nog steviger vast.
probleemloze groet marlon
Iris

Gepost door: Iris | 09-08-06

"ni pluje" (verbeter mij aub) Iris, ik schreef hier misschien een volledig onterechte kolom, mogelijks zat Eric W. wel te prutsen met de pottekes. Waarom verdedig ik dan een foute jongen? Omdat missen en vergissen menselijk is, omdat ambitie verschroeiend kan werken en vooral: omdat iedereen een tweede kans verdient. Bovenal: Eric stelde zich boven de heisa van de massa en de media. Een gewone sterveling was hieraan kapot gegaan, definitief getraumatiseerd. Wymeersch echter leeft vanuit zijn eigen kop, hij heeft (zich) zijn lesje geleerd en slaagde in een verstandige switch. 'Niemand moet jouw leven voor jou gaan leven', je bent blijvend baas van je eigen gedachten en je stuurt je innigste gevoelens. Zoiets respecteer ik ten zeerste. Vandaar mijn averechtse ode. Dat is de aard van mijn beestje.

dwarsom,
Marlon

Gepost door: marlon | 09-08-06

:-) marlon, ik begrijp jouw schrijvers-bedoelingen hoor, maar wou toch even mijn visie geven. Je hebt gelijk hoor dat iedereen een tweede kans verdient en dat elkeen baas is over eigen lijf en kop, maar ja, ik kies mijn favorieten zelf. Wie ik hierbij ook kan aanhalen is Filip Meirhaeghe. Voor die jongen heb ik ook respect en ja zelfs bewondering als zichzelf blijvende all-round doorduwer.
Leuk om zo van gedachten te kunnen wisselen toch ?
blijvende Iris-groeten

Gepost door: Iris | 10-08-06

@missy Hoi Iris, sorry als ik een eventueel misverstand tussen ons het leven instuurde, dat was niet mijn bedoeling. Jouw favoriet is Meirhaeghe, ook een rare vogel, hij geniet mijn waardering (met aparte bedenkingen). Alleszins bedankt voor jouw visie, daar was niks mis mee, miss Iris.

je Marlon.

Gepost door: marlon | 10-08-06

pffff over lopen weet ik niet veel. Behalve dat ik indertijd al die namen uit het hoofd kende, van heel veel sportdingen trouwens, data inclusief. Toen was ik een soort mini-BV voor even, een goed uur, gegarandeerd herkenning 's anderendaags en de weken erna. Nu weet ik daar niets meer van, alles is weg.
Vader Meirhaeghe heb ik nog gekend. Gelukkig is dat lang geleden. Filip ken ik niet. Ja, hij heeft wel wat gepresteerd.

Gepost door: Evy | 10-08-06

.. en Kim Gevaert ken ik ook natuurlijk.
Bijvoorbeeld.

Gepost door: Evy | 10-08-06

hoedje ja hé marlon, zijn reactie en verbetenheid getuigen van een uitzonderlijke persoonlijkheid. dat op zich is bewonderingswaardig en ook daarvoor krijgt hij mijn waardering. ik heb het steeds verschrikkelijk gevonden dat hij als de eerste beste crimineel in 'den bak' werd gestopt. (is hij inderdaad in fout, dat laat ik in het midden) maar om dan de maand daarop de halve finale te halen, ja chapeau.
marc

Gepost door: marc | 10-08-06

doping Ik moet ook steeds grijnzen als ik het woordje "doping" hoor.
Het zal je misschien helpen dat ietsje meer te hebben,maar zonder conditie en training lukt het met een pepmiddel ook niet,hoor..
Waar is de tijd dat mijn vader ook aan competitie wielrennen deed(als jonge gast bij de liefhebbers en later bij de veteranen ,BWF,WAOD,BWB...)...Elk weekend ,zaterdag en zondag naar de koers;heel België hebben we rondgereisd,tot zelfs werelkampioenschap in Oostenrijk...ik heb daar wat gezien,hoor,en veel plezier gehad ook...Ik herinnerde me dat een vriend een hele fles champagne in zijn drinkfles goot en dat uitdronk net voor de sprint!
En mijn pa moest niet onderdoen...hoeveel spuiten met Deca-Durabolin heb ik niet moeten geven,als tiener dan nog wel..:-) geen doping,maar wel een paardemiddel,zuivere vitB !
Dat waren nog eens tijden!
opgepepte Bé!

Gepost door: rebecca | 10-08-06

@positivo's Evy, schone mystica van de blogosfeer, vertel ons alsjeblief je groot geheim, wij willen je aanbidden, maar geef ons een reden, zeg het dan

Marc, dank voor de verstandhouding, daar kikkert een mens van op, jij schrijft precies wat ik wou lezen, deze eensgezindheid vraagt om meer

Bébé, je reactie was prachtig, fantastisch plastisch, hilarisch zelfs, zoiets zou je in een kort verhaal moeten vatten, denk er eens over na... doen!

opgekickt,
Marlon.

Gepost door: marlon | 10-08-06

nostalgie In al mijn enthousiasme 'd' vergeten (wereldkampioenschap)

Ja,Marlon,ik zal eens alles op een rijtje moeten zetten,want mijn leven bestaat uit een aaneenrijging van hilarische,haast onwaarschijnlijke verhalen...
Ik was nog het kampioenschap van de Rijkswacht nog vergeten...ge kunt u inbeelden,allemaal rijkswachters die tegen elkaar wedijverden...
zwarte markt , aggressie, extreem hoge potentie,naakte mannen ,vrouwen die mekaar letterlijk in de haren vliegen...:-)

Ne schone tijd...
nostalgisch mijmerende Bé ...

Gepost door: rebecca | 10-08-06

warm,warm,warm... Dju...(sorry),nu een 'nog' teveel...
Er heerst vandaag veel verwarring in mijn hoofd...
De herinneringen aan die 'spannende gebeurtenissen' hitst mij waarschijnlijk een beetje teveel op...ik ga even afkoelen...:-)

Gepost door: rebecca | 10-08-06

:-) hé marlonboy, reacties mogen ook al eens een niet-akkoordje bevatten, of niet ? Dat houdt de controverse levendig, zoals Jan Hoet het zo vaak zegt ;-) Indien we allemaal atlijd akkoord zouden gaan, dan hoeft niemand nog te reageren en enkel en alleen een droge "je hebt gelijk" of "ik zie het ook zo" geeft een blog nou niet datgene waarvoor het dient, vind ik toch. Lieve marlon, enkel tegenstrijdigheden kunnen tot een vergelijk of een gelijk (niet noodzakelijk) leiden.
De gedachten zijn vrij en ik vrolijk en blij,
Iris

Gepost door: Iris | 10-08-06

ach meisjes Voor Bé en Iris: wat een dol en grappig gedoe, schone samenhorigheid waar ik van geniet, ik draai ter prettige verstrooiing momenteel wijlen André Hazes "Dit is wat ik wil", André's postume (pure!) soulplaat, Otis Redding draait zich om in zijn graf... van groot genot en gaaf plezier.

met hart en ziel,
Marlon.

Gepost door: marlon | 10-08-06

punt ik heb toen veel punten gekregen :-)
Het is niet belangrijk Marlon.

Gepost door: Evy | 10-08-06

@Evy (winnares op punten) Ik heb een stil vermoeden waarom jij wel belangrijk bent. Spannend :-)

zonder punthoofd,
Marlon.

Gepost door: marlon | 10-08-06

Oei Neen, gewonnen had ik niet. Heb ik dat dan gezegd?
Marlon heeft een 'stil vermoeden'.
Dat wordt weer wat, denk ik.
Want ik heb helemaal niets. En zeker geen vermoedens.

Gepost door: Evy | 11-08-06

De commentaren zijn gesloten.