01-08-06

de discriminelen

Wat heet allochtonen discrimineren? Bla-bla-bla wordt er genoeg verkocht hierover. Een getuigenis van een jarenlange kameraad die reeds meer dan een decennium directeur is van een mega-multi-culterele school. Zijn naam wordt vermeld in “Kif-Kif”, het dubbele levensverhaal van Tessa Vermeiren (Knack Weekend) en Yamila Idrissi (volksvertegenwoordigster), meer bepaald in een expliciet dankwoord van deze laatste aan betrokkene. Onlangs kwam ik deze schone jongen (53j) tegen in het station van Brussel Centraal, op een tiental meter van de plek waar Joe Van Holsbeeck werd ver-moord. We hadden het meteen over de mogelijke achtergronden van deze zaak. Overbodig om nog in extenso uit te weiden, Joe komt nooit meer terug, die andere jongen (dader Adam) weldra.
De heldere mening van de integere vriend-directeur, een uiterst intellectuele doordenker, luidde in de rapte (hij moest gaan spee-chen op een congres over multicultarisme): “ Hoog tijd dat er eens met het Vlaams Belang gesproken wordt, zij hebben ook een soort gelijk. Meestal niet, soms wel”.
Tot daar onze snelle samenspraak-passage, ik had geen pasklare repliek voorhanden, stond wel even met de mond vol tanden. Dit waren de vlugge woorden van een ervaren man die al jaren tussen de allochtone jongeren zijn sporen verdient. Hij is zeer aimabel en vredelievend, maar een verdomde realist. Wie ben ik om hem tegen te spreken? Tussen de regels hoorde ik zijn hekel aan de winkel van 'salon-links'. Voetjes op de grond, luidde zijn afscheidsgroet, we mogen niet blindelings gaan zweven.

 

Een andere goeie makker is van Waalse origine, hij is eerder een zwart-wit denker, maar eerlijk en sociaal gedreven. Hij interesseert zich voor de politiek in het verloederde (zijn woorden) Wallonië. Hij vertelt me dat hij sympathiseert met een nieuwe regionale partij die het embryonale licht zag. Ja, zij zijn uitgesproken rechts, zonder afkeer van de vreemde-lingen, maar wel gekant tegen de achterlijke (nogmaals zijn woorden) islam. Zij bekennen hun voorliefde voor wettelijkheid en orde in alle geledingen van de samenleving. Zij willen een einde maken aan de lokale baronnieën van een niet nader te noemen partij. Dit Waalse raadsel is een makkie. Ik geloof heilig in zijn integriteit

Wie heeft het bij het rechte eind? Tom Barman van dEUS misschien? Waarom mag hij zich openlijk kanten tegen extreem-rechts terwijl hij extreem-links zelfs niet ter sprake brengt? Deze laatste bijna te verwaarlozen minderheid zoekt nu aansluiting bij het nieuwe Rood van de travaillistische Jef Sleeckx. Jef is een goeierd, altijd geweest, maar stijfkoppig. Hij gaat weer iets op de helling zetten. Zelfs de oud-trotskisten heeft hij wakker gemaakt, straks volgen nog de neo-stalinisten. Het is voorspelbaar dat zij zeer welkom zullen zijn op het ‘verzoeningsconcert’ in Antwerpen op 1 oktober.


Wat heet links en wat heet rechts, waarom wordt er nooit geluisterd naar de mening van ‘degelijk’ averechts ? Waarom altijd die correcte kampen, mensen in simpele hokjes duwen, het gebrek aan elementaire nuances? Mogen wij nog eens voor onszelve denken, niet ego-centrisch, maar met het recht op ons gezond gedacht? Ik heb respect voor elke individu-alist die zijn ideeën met mij deelt. Soit, het volgend item handelt over... mensenliefde.

 

 

21:24 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

ook in de rapte: ik ben benieuwd

Gepost door: Evy | 02-08-06

hokjesduwerij Goeiemorgen allen !

Het is die hokjesduwerij die me tegenhoudt in de politiek te gaan.
Ik hoor hier regelmatig rondfluisteren dat men echt niet weet op wie of tenminste op welke partij te stemmen.Geeft het resultaat van de stemming dan een juist beeld van het verkozen beleid...?

Wat ik wel positief vind,is dat de bevolking erover spreekt,men is ermee bezig.Spijtig genoeg zijn er nog altijd die 0,0 interesse tonen,maar nadien kritiek geven veel interessanter vinden ...!

Je zegt waarom niet averecht rechts.De partijen zijn al goed naar mekaar aan het schuiven,ze moeten wel om tot een compromis te komen,dat maakt het de kiezer wel niet makkelijker op.Je moet al heel goed de locale politiek volgen om mee te kunnen.Maar dat is toch de bedoeling,vind ik.Bewust en naar eigen oordeel voor de juiste persoon kiezen.

Gepost door: rebecca | 02-08-06

Mijn gedacht ;-) "Correcte kampen": mooie uitdrukking vind ik voor partijen die al decennia de macht hier in Belgie delen. Niet nagekomen verkiezingsbeloften en steeds weer dezelfde ("lagere") bevolkingsgroepen die in de kou blijven staan. Als arbeider op brugpensioen en het ook niet breed hebbende, weet ik echt niet op wie gestemd in oktober. Ik kan mij voorstellen dat nog veel mensen de mooie praatjes van de grote "correcte" partijen beu zijn. Welk alternatief hebben zij voor hun onvrede? Hun gezond verstand opzij zetten en voor een fascistische partij kiezen ? Of kiezen voor Groen! dat nog geen enkele ervaring heeft als het aankomt op regeren en allicht ook geen realistisch regeringsbeleid op poten kan zetten.Wie er ook "wint" in de komende verkiezingsstrijd, de kiezer zal er zoals gewoonlijk weinig of niets bij winnen.
En dan nog iets omtrent Tom Barman's concert voor verdraagzaamheid. Mooi in theorie maar in de praktijk niet meer dan geldklopperij.Al wat telt is zoveel mogelijk sms'en aan 1.50 euro. Zogezegd om de kosten van de concerten te financieren: artiesten treden gratis op, maar podia en materiaal kosten ook geld zegt Barman en blijkbaar kan of wil hij die niet betalen. Jan met de pet mag dus naar een gratis concert gaan voor verdraagzaamheid, alleen moet hij er liefst op voorhand voor betalen per sms. Commercie en VTM-toestanden komen heel erg in de buurt. Mij zien ze dus niet, ook al vind ik mijzelf behoorlijk verdraagzaam en mag je van mij het tegenovergestelde denken. 't Moest er even uit, dank u!

Gepost door: eric | 02-08-06

mmm Tja Bé, ik schreef 'degelijk averechts', op zich een onzinnige term, maar ik wou het recht op een eigen mening claimen zonder een 'correct' petje te moeten dragen, versta je? Waarom kan ik niet tegelijkertijd sympathiseren met sp.a en bijvoorbeeld twijfels hebben bij het nut van Tom Barman zijn project. Als ik dat hardop verklaar, val ik al dadelijk uit de links-populaire boot, meteen word ik gestigmatiseerd als anti-links. Ben ik dat inderdaad, ik weet het zelf niet, maar ik ben zeker ook niet pro-rechts, ik tracht gewoon mijn "politieke zelf" te zijn. Dat mag toch.

dank voor het meedenken,
smakelijke dag nog, Marlon.

Gepost door: marlon | 02-08-06

@Eric (Erich?) Je schrijft "...Commercie en VTM-toestanden komen heel erg in de buurt. Mij zien ze dus niet, ook al vind ik mijzelf behoorlijk verdraagzaam en mag je van mij het tegenovergestelde denken..." . Zoiets onderschrijf ik ten zeerste, je hebt een heerlijk eerlijke mening, prettig eigenzinnig, blijf maar dwarsen graag, ooit vinden we de vrede op het kruispunt van de wegen.

groetjes aan je Bloem,
Marlon.

Gepost door: marlon | 02-08-06

hola hier ook mijn zegje natuurlijk. Ik noem mij al jaren politiek getint zoals kleurloze schoensmeer. Daarmee bedoel ik dat ik wel altijd één puntje uit elke partij apprecieer (over het totstand komen ervan gezwegen)
Dat maakt het mij natuurlijk heel moeilijk om "partij te kiezen" en onderwerp ik de verschillende programma's alsook mijzelf aan een analyse. Nog maar sinds een paar weken heb ik eindelijk mijn innerlijke knoop doorgehakt en weet ik aan wie ik mijn gemeentelijke voorkeursstem zal geven. Voor Gent wel belangrijk want onze huidige (waarover de meeste Gentenaars heel tevreden waren)SPer Frank Beke treedt af. Men zegt zo dikwijls en de praktijk zou het uitwijzen dat men kiest zoals men thuis gekleurd was. Wel een beetje waarheid maar met ouder worden heb ik zo mijn eigen opiniies over alles en nog wat gevormd en het ouderlijk juk afgeworpen. Daarvoor moest ik mijzelf ontkleuren tot op het bot en blijf ik heerlijk doorschijnend gel-lachtig ongekleurd mijn eigen zelve; mijn soort van politieke vrijheid. Zo kan ik ook alle partijen beter analyseren , bekritiseren en hou ik over wat me nog een beetje aanspreekt, dat "politieke-zelve" zoals marlon het verwoordt.
Dat laat me tenminste toe zowel de voor- als nadelen van ELKE partij te kunnen zien en te durven benoemen.
insgelijke groetjes marlon
Iris

Gepost door: Iris | 02-08-06

akkoord Tuurlijk is een individuele politieke opinie belangrijk.Ik ben volledig akkoord met jullie.Maar...ik begrijp dat het moeilijk is om elk individu met zijn eigen politieke zelf,te vertegenwoordigen.

Gepost door: rebecca | 02-08-06

dag barricade-dames Het is goed dat we doorgaan met het bombarderen van onze gedachten, zo blijft het leven vol van blijde verwachting. Maar niets is zeker, ook deze uitspraak niet. Tegen beter weten in geschreven, toch maar.

medestander Marlon.

Gepost door: marlon | 02-08-06

De commentaren zijn gesloten.