30-07-06

onvrede (kladwerk)

De nacht was verbijsterend, de wolkenlucht braakte zijn ongeluk en we werden geteisterd. Een hoofd op hol, gezondheid verkocht aan de inborst van een ziel. Onze tijden zijn rijp voor ziektes. Wie zegt een laatste woord over het eerste oordeel, wie legt de wonden open, haalt de etter uit dit vlees dat voor verrot geschoten wordt? We zijn opgewonden, koorts van woeker doolt door wakker woelen. Over honderd dagen leegte komen lichamen aangespoeld, de vre-selijkste doden en de weggeteerden.

God, waarom laat je allemachtig  begaan? Wij gooien bommen op onszelf, op burgers, vrouwen, moeders, hulpeloze kinderen. Het oog vraagt om een oog en slaat met bliksems tevens tanden uit. Een oorlog-ogende piloot zet zijn bril op, neemt zijn pillen en stijgt ten hemel, de pep van adrenaline, zijn onpijn om ellende die hij gaat neerdroppen boven bange mensen. Een witte vlag hangt eenzaam uit een venster, een teken van ijl leven. De flarden van een klein bestaan volgen meteen. Kapot geschoten, hoop vervlogen.

 

Allah, ook jij bent een kalf van een laffe vader, een verrader, je goddelijkheid is een oude en versleten Heer, geen mooie meneer, je bent afwezig, nooit in dit heden aanwezig ge-weest. Wij verwensen je samen met die overbodige God, iedereen wordt in dit leven bedot. Waarom zouden wij domme onzinnigheid geloven? Deze nacht zijn de bommen gevallen, wij ruimen puin, onze buik brandt na. Hoe lang nog, wie tekent ergens vrede? Moeten wij de kinderen laten regeren of ons dood generen?

 

 

10:25 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

geen schuld God heeft daar geen schuld aan.
De mens doet het zichzelf aan.Karakters worden gevormd door ervaringen en opvoeding.En sommigen gaan gewetensloos rechtdoor vuur om een beetje macht.Het is niets van onze tijd maar al van alle tijden geweest.

Gepost door: rebecca | 30-07-06

ironische retoriek Dag Bé, het was ook niet letterlijk bedoeld, impliciet wou ik gewoon zeggen dat die God niet bestaat. Moest hij toch bestaan, zou hij er wel iets aan doen, zo niet: dan kan ik ook wel voor God spelen hoor. Lugubere spectakels en morbied entertainment met dood en vernieling, mooi om naar te kijken voor een zich vervelende God (of Allah of Goeroemans).

goddeloos gezond,
Marlon.

Gepost door: marlon | 30-07-06

god Dat had ik wel door.
Voor mij is God de liefde tussen 2 mensen,die bestaat toch,Marlon?

God is geen rechter,de mens heeft het zelf in de hand.

Gepost door: rebecca | 31-07-06

:-) dag lieve marlon, vermits ik niet godgelovig ben, blijft mijn geloof bij de mensheid, die jammer genoeg niet zo vredelievend is. Ik verban dan ook geen enkel geweld, verdriet, verlies enz. naar de wil van......ik leg het gewoon terug in de handen van de mensheid zelf. Bij mijn weten totnogtoe blijft de mens een bloedvergietend roofdier omdat macht en geld hem overmant. 't Is de kunst er diegenen uit te plukken die zich geen klauwen willen aanmeten, maar die hun hart als verweer aanbieden. Laten we ons hart erbij leggen en ons hartverwarmend hooghouden.
Liefdevol,
Iris

Gepost door: Iris | 31-07-06

een randbedenking Voor een rationeel en goeddenkend mens is het vanzelfsprekend om in geen enkele god te geloven. het is verstandelijk veel moeilijker om rotsvast in het bestaan van een god te geloven. een god wordt dikwijls gezien in het licht van waarden als 'goed en kwaad'. Waarom laat hij het kwade toe en stimuleert hij niet het goede? Als je enkel naar god kijkt vanuit die hoek dan is het inderdaad een meedogenloze bullebak, de liefde en het geloof van de mensen niet waardig. wat is god anders dan hetgeen de mens er zelf van maakt, hoe die mens god invult? het feit dat jij een idee hebt over die god, is op zich reeds eigenaardig. wie heeft er nu een idee over 'niets', over iets dat helemaal niet bestaat? op zich reeds voldoende om even bij stil staan. marc

Gepost door: marc | 31-07-06

:-) Marlon, ik vergat hier nog mijn hartverwarmende groetjes over te maken aan jouw lieve L. Hopelijk heeft het horizontale haar lichamelijk deugd gedaan en de literatuur haar geestelijk verlicht.
de regenbooggodin geeft haar warme kleuren af.....

Gepost door: Iris | 31-07-06

@Marc Geen spatje ratio, Marco, dat is niet aan mij besteed, ik zit volstrekt onlogisch in mekaar. Als die tekst zich aandient, schrijf ik die neer. Dat zijn wilde impulsen, ondefinieerbaare emotionaliteit, dat overvalt me. Hoe kan ik zoiets ontleden, nog minder je van antwoord dienen? Sorry.

je Marlonmaat.

Gepost door: marlon | 31-07-06

lieve Iris Morgen missy, zuiver ideologisch zit ik bij jou op de schoot, dat wist je al een tijdje, daar zijn geen woorden voor, behalve die zomaar aangevlogen komen door mijn kop en die ik hier op 't goed gevoel en zonder reden op- en neerklop.

fijne flardjesdag,
Marlon

Gepost door: marlon | 31-07-06

to Bé god or not to be good (cacafonisch & chaotisch) Mooie en originele definitie die je geeft van God én van de liefde, wie komt er bij jou te biechten en bij wie zit jij gesluierd te fluisteren? Een duivel in een religieuze vacht?

Marlon luistert (naar je antwoord) - vertel ons van je god zonder gebod

ps: ik zit maar wat te raaskallen, zonder inspiratie, zelfs geen boodschap

Gepost door: marlon | 31-07-06

god Voor mij is de definitie van god gelijk aan liefde.Daar ben ik helemaal van overtuigd.De rest heeft de mens zelf ingevuld.Om die boodschap door te geven,werden fictieve verhalen neergepend,die wel zouden kunnen gebeurd zijn in die tijd(oude testament).Om dat te verduidelijken werd er gebruik gemaakt van personages :Jezus en God.Dit is allemaal wat verdraaid door de kerk die er het volk stellig van wouden overtuigen dat dit de waarheid was.

Je gaat misschien lachen nu,Marlon,maar ik ben zeker dat je me op de duur zal gelijk geven.Als je iemand liefde geeft,krijg je er zoveel voor terug.Glimlach naar iemand die je toevallig kruist,die persoon zal terug glimlachen en wel even denken,hey...dat is aangenaam.
De boodschap is ,als iedereen dit probeert door te geven aan iedereen,er normaal gezien veel meer vrede zou moeten zijn.Maar ik weet het,het is een utopie.De mens laat zich veel te vlug verleiden ,geeft vlug toe aan eigen zwakheid(cfr verhalen id bijbel:plukken van appel,symbolische slang...),dus nog eens :hij heeft het zelf in de hand.

Dit was ook een persoonlijke reactie.Ik begrijp dat het een momentopname is en een reflexie van je gevoelens op dat moment,dat wel weer supergoed is neergeschreven,lieve Marlon.

grtjs!

Gepost door: rebecca | 31-07-06

hé Bé Ik doe immers niets anders dan naar iedereen lachen en heel dikwijls krijg ik een vertwijfelende, norse blik terug. Mijn uitgerokken :-)))))))mondspieren vragen op tijd en stond naar inkrimping en dan vertik ik het gewoon om mijn tanden te laten zien :-(((((( .......maar mijn onzichtbaar hart blijft liefdevol ;-)
Iris

Gepost door: Iris | 31-07-06

hé meisjes prachtige conversatie, hier steek ik ferm wat feminiene wijsheid van op, ik zou graag een relevante inbreng willen hebben in jullie dialoog , maar mijn inspiratie schiet te kort, de impasse installeert zich tijdelijk, hopelijk

Marlon.

Gepost door: marlon | 31-07-06

De commentaren zijn gesloten.