22-07-06

levensberichten

Politiek
De Vlaamse regering wil dat vanaf nu één op de tien aanwervingen voor de eigen ambtenaren door een allochtoon van buiten de Europese Unie wordt ingevuld. Een nobel initiatief, maar evengoed verkeerd. Dit heet positieve discrimatie. Ten dien einde zullen er functiegerichte proeven volgen, geen algemene examens meer. Geldt dezelfde flexibiliteit voor alle andere minderheidsgroepen?

 

Gaat men ook naar een streefpercentage van 50% vrouwen? Leuk ideetje, laat ze maar komen. En de holebi’s, mogen die misschien ook voor 25% vertegenwoordigd worden? Wat met de gehandicapten, zowel geestelijk als lichamelijk. Ik zou zeggen: doe maar 20%, de helft voor beide groepen, netjes afgepast. Leve de afgemeten heterogeniteit. Weg met elke zogezegde discriminatie. Mei ’68 wordt heden heruitgevonden, geen enkele dwaasheid wordt overgeslagen. De allochtoon wordt een heilige koe. Waarom die mensen niet in hun intrinsieke waarde laten en hen gelijke kansen geven als de autochtone burger? Een voor-recht is tegelijkertijd een afbreuk aan een basisrecht. Iedereen gelijk voor de wet. Demo-cratische regels mogen nergens verkracht worden. Volstrekte en correcte toepassing alstublieft. Multiculturele evenwichten volgen van nature. Gelieve niemand voor te steken.

Sport

De plotse heropstanding van Floyd Landis in de Tour was meer dan merkwaardig. Die éne dag nog een loodzware inzinking, gewoon ter plaatse trappelen, compleet leeggereden, weg het uitzicht op winst en geel. The next day, een herboren boy, agressief in de aanval, met een drive die niet van deze wereld leek. Michel Wuyts (VRT) verslikte zich in zijn su-perlatieven, maakte geen enkele kanttekening, een kritiekloze ode aan een onverklaarbare remonte, wij verstaan deze sport niet meer. Ook Tom Boonen krijgt opeens vele meters aan zijn wielen gesmeerd in de massasprinten, die jongen zit in zak en as. De sympathieke (jawel!) McEwen wordt vooruit gekatapulteerd door zijn ontketende raket Steegmans. Voorwaar een mooi spectakel, maar op welke waarde moeten wij dat nog schatten?
Een slappe mediacoryfee als de meesmuilende Wuyts gaat het ons niet verklappen.

 

Muziek
Ten onze huize draait “Born Sandy Devotional” van The Triffids, een klassieker uit de jaren ‘80. Wij menen te weten dat ooit op een rockfestival in de Vlaamse contreien Humo-jour-nalist Marc Mijlemans en De Morgen-reporter Jacky Huys mekaar met kippevel bekeken toen The Triffids hun weergaloos mooie melodieën over de weide drapeerden. Zanger David Mc Comb is ondertussen al jaren dood. De frêle Marc Mijlemans werd net geen dertig jaar, zijn echtgenote ging hem een paar maanden vooraf in dezelfde dood. Jacky Huys werd bijna vijftig en verdween dan onverwacht uit dit leven. Wij hebben de schoonheid overleefd en genieten na van breekbare nostalgie. Niet meer kankeren. Wat we hebben, hebben we vandaag. Plan het genot nooit voor morgen. Leef het heden, doe het nu. Met een lach, desnoods met troost van melancholie.

Weer
Wat zouden wij klagen over een wankele gezondheid, alles is relatief, onze hoofden worden vanavond verfrist door pletsende stortbuien over ons land. Het donker ruikt naar verse re-gen. Morgen gaat de zwoelte voorspelbaar verder, eveneens de komende dagen. Wij over-leven alles, inclusief ons eigen sterven. In de hemel spelen The Triffids. Marc en zijn witte dame hokken er samen met Jacky. Goed gezelschap, laat maar komen. Wie doet ons wat? De zon verzengt ons allen, vriend en onvriend smelten wenend in elkanders armen. Wie is de dader, wie een slachtoffer? Onze geest overwint aan het einde van de rit dit banale leven. Met dat verschroeiende weer kan het dus echt niet stuk, wij verbranden nooit volledig. Uit onze asse haalt het noodweer van de dood telkens verser leven.  

 

23:09 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

de wirwar Konichiwa

Gepost door: Konichiwa | 23-07-06

tja Inderdaad, Konichiwa, het is voor iedereen warm. Je zou voor minder in de wirwar raken.

mv

Gepost door: marlon | 23-07-06

politiek Ik geef je gelijk en ongelijk,beste Marlon.
Het is inderdaad belachelijk om te beginnen onder te verdelen in categorieën.Er is echter wel 1 belangrijke categorie, nl het geslacht!
Die 50% vrouwen in de politiek vind ik een goede zaak,toch als het om vrouwen gaat met kwaliteiten!Ik ben het volledig met je eens als "onwetende" vrouwen worden "gebruikt" om de lijsten op te vullen.
Ik ben al jaren actief bezig achter de schermen van de gemeentepolitiek,mede dankzij mijn vrijwilligerswerk en probeer samen met mijn entourage zoveel mogelijk de capaciteiten van de vrouw te bewijzen en toch moet ik vaststellen dat als puntje bij paaltje komt, een man toch steeds voorrang krijgt op een vrouw.De mens is zo geconditioneerd en onwetend!Gelukkig voel ik verandering opborrelen;als je er blijft voor opboksen en je kan je bewijzen,dan moet je uiteindelijk wel geloofd worden...!Maar er zijn spijtig genoeg nog zo weinig vrouwen die leiding durven nemen,er is zo weinig zelfvertrouwen.Dat voel ik aan de reacties van velen die mij de politiek in willen pushen.Ikzelf heb nog teveel twijfels ;veel idealen,maar nog niet haalbaar in deze samenleving:kleur bekennen kan ik gewoonweg niet.Waarom wordt alles zo opgedeeld in hokjes , Ik wil overal bij horen!
grtjs,Bé.

Gepost door: rebecca | 23-07-06

Bé for president! Hallo zomerzwoele schone, je hebt oveschotten van gelijk, ik stem ook voor meer vrouwen in alle geledingen, inclusief de mijne, net iets onder de volle honderd procent, ze zijn hun gezicht in goud waard, weg met de macho-mannen en de macha-madammen, ik wil meer vrouwelijkheid op mijn bord. Het asfalt smelt nu al, wat gaat dat geven op de wegen met jou op een affiche? Meteen smelten alle palen, mensen gaan verdwalen, de totale ravage komt eraan. Mannetjes worden aan de ketting gelegd, vrouwen zuchten, moeders sluiten hun zonen op. Ik ben loslopend wild. Misschien word ik opgesloten, maar de lekkere presidente schenkt mij gratie. Ernst, ik beloof mij voortaan te gedragen, ook in de percentages.


éénstemmig,
Marlon.

Gepost door: marlon | 23-07-06

:-) héy marlon, ik zou mezelf niet zijn zonder mijne zeg niet te doen.
Betreft Politiek : ja, een multi-cultureel evenwicht, zou schoon zijn; helaas nog utopie. Wat wil je (en hier treed ik Bé bij) als ONZE vrouwen nog te weinig gemotiveerd zijn ? Ik vind dat allochtone vrouwen zich méér moeten laten gelden (al ken ik er hier in Gent die deze kracht WEL hadden en als voorbeeld fungeren).
Zelf heb ik 2 dochters met verschillende ingesteldheid en moet ik toegeven dat ALS vrouwen HUN keuze maken, dit toch wel ten nadele is van iets anders. Zo kiest mijn oudste dochter voor een fors uitgebouwde carrière op hoge trapspurten (ten koste van haar privéleven) en berust mijn andere buitenhuiswerkende dochter in haar huidig (ook niet onaardig) niveau ten voordele van man en kind.
't Is nog altijd zo dat voor vrouwen de weegschaal in 't midden houden heel erg moeilijk is, wat niet wegneemt dat ze er blijvend moeten voor gaan !
zwoele zondagavondgroetjes,
Iris

Gepost door: Iris | 23-07-06

sandy ja, nog altijd schitterende muziek, estuary bed, wide open road, enzovoort. misschien worden the triffids nu toch nog beroemd. overigens heb ik van jacky huys destijds zeer veel opgestoken, iets waarvoor ik hem nog altijd dankbaar ben.

Gepost door: martin | 23-07-06

er is al een zondagkrant zit je in een dipje of is het te warm???

Gepost door: pffffffff | 24-07-06

@pffff... het was bedoeld als krantje voor de medepatiënten, zelfs ziek zijnde blijf ik altruïstisch, een aangeboren afwijking.

koortsig heet,
Marlon.

Gepost door: marlon | 24-07-06

goeiemiddag sympathico's Lieve miss Iris, ik ben steeds erg begaan geweest met die netelige vrouwenkwesties, zag thuis de kleine ravages (herstelbaar) met hectische opdeling tussen werk en gezin. Inderdaad, als man wals je daar iets makkelijker over heen. Ik heb rustig aan mijn carrière kunnen werken, maar dat werd finaal een lachertje. Eigenlijk strijk ik liever, maar zeg dit alsjeblief niet verder.

Dag Dr Rock 'n roll, zeer vereerd dat er nog iemand The Triffids kent, zelfs hun klassiekers kan citeren. En uiteraard was Jacky Huys jou niet onbekend. Soms wordt de wereld bij momenten heerlijk klein. En fijn.

groetjes,
Marlon (bekaf).

Gepost door: marlon | 24-07-06

:-) lieve zieke, 'k zou bijna vergeten dat je hoofd vierkant draait terwijl je hersenspinsels toch maar mooi rechtlijnig blijven. Vermoedelijk een grieperig gevoel met veel keelpijn en doldraaiend voor- en achterhoofd ?
Wij kunnen er hier thuis over meepraten; sinds Barcelona zijn we niet meer van de pillen afgeweest. Laat je landgenoten nu maar voor wat ze zijn en geef de fakkel aan je toegewijde teerbeminde.
spoedig herstel gewenst marlon
Iris

Gepost door: Iris | 24-07-06

dan ist goe je bent vergeven

Gepost door: pffffffff | 24-07-06

re-pfff... vergeven en vergeten?

mv

Gepost door: marlon | 24-07-06

alleen vergeven

Gepost door: pffffffff | 24-07-06

ok... ... indien niet vergeven met vergif, maar spreken hé, en enkel wij twee!!!

dag pf-ke,
mv.

Gepost door: marlon | 24-07-06

waarom zou ik je vergeven ?

Gepost door: pffffffff | 25-07-06

wie is hier wie? wordt me te cryptisch, ik bedoel vooral: spreken, uitspreken onder zijn tweetjes, geen buitenstaanders, één meisje en één jongen, niet meer

zonder wrok,
marlon (open en bloot, dwz kwetsbaar)

ps: heb net weer een pure haat-reactie weggeveegd op volgend item, tja


Gepost door: marlon | 25-07-06

mmm... Mmm,ik ik overweeg een job als dierentemster....met loslopend wild als specialiteit... :-)

Gepost door: Rebecca | 25-07-06

re-mmm niet te temmen, tenzij met toestemming... :-)

mv

Gepost door: marlon | 25-07-06

De commentaren zijn gesloten.