20-07-06

steun en toeverlaten

Opgedragen aan “anima negra”
http://anima-negra.skynetblogs.be/

 

Beste Animaat, ik wil je van harte danken voor je blijvende be-langstelling in mijn heikele blogbedrijvigheid. Jij kende me als geen ander, wij overleefden samen in dezelfde barre buurt. Jij houdt daar nog steeds je stille hoofd boven het dagelijkse gekrakeel (ja, ik heb ook mijn bronnen). Jij voorvoelt met je fijne radarstel meestal als eerste vanwaar de gure wind aanwaait. Zelfs mijn actuele tegen-wind had jij zien aankomen. Je waarschuwde me alert en meerdere malen. Oké, ik ben een dwaas, maar ik kan mijn kleine gelijk niet laten en dan gaat mijn taal weer met me aan de haal. Je schotelde me onlangs het artikel uit De Standaard voor, waarin een Britse blogster door haar baas ontslagen werd, dat was schrikken. Het zet een blogjesmens tot denken aan, maar toch besluit ik ferm finaal: wat doen we godverdorie fout? Dit medium is nog nieuw, wij zijn verkenners en leren de regels al spelend. Mogen wij ons soms nog vergissen, wie verbiedt zoiets? De Koning?

Beste kameraad, als blijmoedig tegenberichtje wil ik ook uit diezelfde De Standaard (20/7) citeren.
In het opiniestuk
“De mens als consument” schrijft Guillaume Van der Stighelen, mede-directeur van het grootste onafhankelijke Belgische reclamebureau “Duval Guillaume” het volgende:
”Vorig jaar heeft een Amerikaanse top executive ontslag moeten nemen omdat hij in een zaaltje in Toronto iets fouts had gezegd over vrouwen en hun gebrek aan creativiteit. Zijn uitspraak werd gepubliceerd op een klein internetforum. Geen week later stond het in de nationale pers en mocht hij zijn koffers pakken. Death bij blog. Big brother blijkt een klein broertje te zijn dat van achter zijn scherm je balans, je milieurapport en je cholesterol-gehalte kan nagaan.”


Ik meen zeker te weten dat jij dit ook met grote pretoogjes leest. Niet omdat wij ons moe-ten geroepen voelen om kleine big brothertjes te gaan spelen. Zelfs iedere ‘grote broeder’ kan ons gestolen worden, in zoverre denk ik je wel te kennen. Maar ik wil enkel wijzen op de kracht van dit nieuwe netvehikel. Mensen emanciperen zich verder, de dwaze betut-teling van de media neemt af, bloggers zijn snediger en spelen sneller op de actuele bal. Tegelijkertijd wensen wij vrede der letteren en een woordelijke verstandhouding. Van der Stighelen onderschrijft dit ongeveer als volgt: door de transparantere communicatie, vooral via het internet met zijn mondiale fora en blogpodia, zullen de mensen mondiger worden en de wereld beter omdat de massale waardenverschuiving een aanvang neemt.

Toegegeven, het klinkt vreselijk hoogdravend. Maar ondertussen heeft “Duval Guillaume” zich reeds naar Amerika verkast. Het bedrijf werkt vanuit een fundamenteel vertrouwen in een vernieuwend waardenpakket: de mens als goedhartige consument. Mag een blogger daartoe bijdragen? En mag hij zich bij aanvang een incidentele misser permitteren, ten-minste als de intentie hooggestemd is?

 

Voor de heerlijk vrank gebekte Rebecca

Deze namiddag las ik een citaat uit “Het Grote Lexicon van Hardnekkige Misverstanden”:
”We nemen het niemand kwalijk dat iemand zijn lievelingsillusie niet zonder slag of stoot wil opgeven, en zijn overigens van harte bereid om de woede van andersdenkenden waardig te verdragen. Het is bijna onmogelijk om de fakkel van de waarheid door een gedrang heen te dragen zonder iemands baard te schroeien”. Het zijn de twee auteurs zelf die hier aan het woord zijn. Prachtig.

 

Bé, iets gelijkaardigs haalde jij aan in verband met vergevingsgezindheid en het feit dat je niet voor iedereen tegelijkertijd goed kan doen. Ik zal er voortaan beter aan denken, dank.

 

Ter attentie van miss Iris
http://cultuurbabbels.skynetblogs.be/


Dag feestend stroppenmeisje uit het bruisende Gent. Je repliceerde onlangs zeer terecht in een commentaar op mijn blog (“Beetjes bijschrijven”): “gaat het hier om god…?”. Ik had mijn ex-collega Terence zowat de hemel ingeschreven. Nee, een godje is het niet, wel een slimme lieverd wiens woorden mysterieuzer, haast mystieker, zijn dan die van de christelijke 'god de vader op onze aarde'. Ik wil dit even glorieus illustreren aan de hand van zijn ex-treem-academische reactie op mijn item:

 

“nemo praeciso cogi potest ad factum ... dear Marlon, Met dank en stip voor zoveel eer! Bij de zeewaterpolitie blazen we inderdaad graag op de luchtballon, waarna we massaal doen alsof we voor het triviale zijn geboren. Maar well seen and done ole’ chap and Shopy friend insgelijks, verveling is inderdaad de bron van elke vorm van gezelligheid, dus en avant and let’s keep rocking in the spoken underworld. Cum laude jawel en tot magnumgauw”.

Wel, lieve Iris, dat is Terence ten voete uit. Heerlijk toch, ik tracht hem te begrijpen. Jij ook?
 

21:45 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Info Bannyland begint een wereldoorlog!

Gepost door: P.M. | 20-07-06

Ode aan de zwarte toren Ik sta hoog op mijn toren en kijk neer op de wereld.
 
Voor de zoveelste maal ben ik naar boven gegaan om te observeren, ik ben met verstomming geslagen...
Alles lijkt anders, nee...alles is anders.
De wind komt niet meer uit het noorden en in de verte zie ik hoe het zwart zich nog maar met moeite kan handhaven. Er komen barsten in de toren, ik voel het in iedere vezel van mijn lichaam. Ik kan het weten, ik heb hem gebouwd. Een onbekende macht heeft de aanval ingezet op een bastion dat eerst onneembaar leek.

Gepost door: CNN | 21-07-06

Ode aan de toren 2 Eventjes mijn bron vergeten te vermelden. Ode aan de toren is een passage uit de tekst "Black under attack....." van anima-negra. Ook de blog-tekst "Reorganisatie" en "Ministerie van Blogzaken" zijn luc rake meesterwerkjes

Gepost door: CNN | 21-07-06

Ode aan CNN Voor de fans van... binnenkort gaat mijn nieuwszender blogsgewijs online.

Gepost door: CNN | 21-07-06

opening nieuwszender Als alles goed mee gaat, gaat de nieuwszender van start maandag 24 juli

Gepost door: CNN | 21-07-06

Oei! U kreeg bezoek van P.M. Dat is Onze nageboorte.
Visit the real thing.

Niet schrikken.

Gepost door: Sicko | 21-07-06

raad Ik denk dat je, als je alle haatsgevoelens laat wegebben,gewoon door te luisteren naar wat je vanbinnen voelt,wel de juiste beslissingen neemt.
Ik wil ook niet overkomen als een "leermeesteres" die je steeds raad wil geven.Ik ben nogal impulsief,soms té ; daarom zijn mijn reacties "spontaan" maar ook eerlijk.
Fijn dat je ze 'au sérieux ' neemt !
weekendgroetjes aan jou en allen!
Bé.

Gepost door: rebecca | 21-07-06

zoveel eer ! ik buig met eerbied, Marlon,

"eer aan u en uw familie"

(een ouderwets en hoofs citaat, maar wel gemeend)

Gepost door: anima-negra | 22-07-06

bel-letje hey dag marlon, hou je van bakken en braden in de zon? hittestralen die nietsontziend onze weerloze hersenpan blakeren? ik ben even van godlos, veranderd in vleesgeworden verwarring en twijfel. maar het is geen acuut geval van lange tenen. evenwicht herstelt zich steeds vanzelf.
gegroet. marc.

Gepost door: marc | 22-07-06

zonnelijk bleek Dag Rebecca, weerom bedankt voor je mooie wijsheid en je goeie raad. Je leest vaak mee dat ik een hardleerse leerling ben, maar wel eerlijk!

Kameraad Animaat, je kreeg van mij je verdiende vriendenloon, ik antwoord je bij deze op hoofse wijze. De blogadel is vandaag geboren.

Ridder Marco, schoonste man van koude pool tot hete evenaar, de balans stond nooit op wankelstand. Harmonie behoeft geen taal, het is zoals een uitgezet klimaat. (Euh, kan deze metafoor?)


Marlon bakt ze
bleekjes in zijn zweet
de zon hakt in en steekt

Gepost door: marlon | 22-07-06

2e verdachte verdwijning gemeld... We horen niets meer van Iris?Bezwijkt onder de gentse feesten ?

Gepost door: rebecca | 22-07-06

@Bé Iris zit uitgebreid te genieten aan zee, ze bekomt van haar feestroes. Ze wandelt zwoel tegen torenhoge golven op en schrijft gedichten over het witte schuim, likt het zilte zout op haar huid. Iris verdient haar liefde.

mv

Gepost door: marlon | 22-07-06

boven water ! @ hé Bé, indien jij intussen bij mij kwam aanbellen, dan moest je toch mijn gele bewaker opgemerkt hebben, tenzij hij het snot van zijn genies aan 't op kuisen was ;-)
@hé Marlon, ik krijg het een beetje koud in mijn hart (waw Frank Boeyen overspoelt me) bij al deze "amicale odes"; toch niet je laatste neerpennende wilsbeschikkingen van je toegewijd, genereus hart ?
En toch niet ter voorbereiding van een koude douche, die onze heetste virtuele betrachtingen zou kunnen verkillen ?
@hé folks, I'm back in town !
Iris

Gepost door: Iris | 23-07-06

schol! Ja,sorry,Iris!Heb dit nadien opgemerkt.Ik had deze week niet veel tijd,it was and it's still party time!

Gepost door: rebecca | 23-07-06

De commentaren zijn gesloten.