19-07-06

de rosse raket

het verleden en de dag van heden op de sexy site van Kareltje Raket http://www.karelpardaens.be

Een mens (als ik) is jong en houdt van teksten bricoleren. Daarvoor gaat hij (ik) vaak te rade bij de klassieken hier op aarde: Anton Tsjechov, Jan Mulder, Koen Meulenaere, Xaviera Hollander en Paul Van Den Bosch http://www.coachpaul.be .
Ik steek er veel van op. Coach Paul doceert in hoogste trapfrequentie over trainingsleer, hij evalueert de wereldsport en neemt de maten van sportieve manne-quins en aankomende modellen. Op zijn leeftijd hoort zoiets erbij. En ik vul mijn zakken uiteraard, goede raad is makkelijk meegepakt. Wie slim bij Pol passeert, valt niet snel op. Ik meng dan een eigen brouwsel van de info en ga op lucratieve wervingsstap. Wie loop ik dan op het lijf?

Dat is Kareltje, onze blakende kerel van het spartaanse oergeslacht der Leuvense clan “Pardaens”. Nu wil de roddelmare dat Karel onlangs aan de rosbol is gegaan, drank en slechte vrienden, van de vrouwen zwijgen we wijselijk. Kan ik dit wangedrag dulden van een jongen die ik ooit nog leerde lopen op een piste (bij manier van marchanderen)? Ik moet streng zijn tegenover elke uitspatting, ja toch. Tenminste als het om onze Karel gaat. Hij ligt me nauw aan het sportershart, dat weet hij. Ik bewonder zijn nonkel-ultraloper, zijn polyvalente rennende neven, hun multi-familiaal talent.

Terzake. En of hij het geweten heeft! Wij kwamen mekaar dus tegen, twee weken geleden op de Leuvense ring. Karel zwalkte fluitend over het fietspad, ik zeg niet meer. Ik smeet meteen alles toe, inclusief mijn rijwielremmen. “Kareltje, Karel, godverdorie joeng”. Hij ver-slikte zich in zijn fluitje en kwam schroomvallig dichterbij. “Ja, euh, madam?”. Enfin, ik heb hem eens goed door mekaar geschud, een bolwassing van etterlijke minuten. De kranten hebben er dagenlang uitvoerig over geschreven. HNB: ‘verbale commotie op het fietspad te L.’. HLN: ‘man kraakt wankele jongen op schamele fiets’. DS: ‘fietsagressie tussen autoch-tone jongeren’. DM: ‘schichtige fietser neergebliksemd’. Op ROB (lokale TV): één langge-rekt beeld! geen spatje commentaar, zegt dat genoeg?

 

De aard van de ware feiten kennen enkel Karel en ik. Okee, er werd wederzijds gescholden en iemand had duidelijk gedronken. Wij zwijgen verstandig, zand (geen bier!) erover. Ik wil wel kwijt dat ik Karel op het rechte pad geholpen heb, met dank aan mijn pseudo-uitge-dachte schema’s. Hij haalde ze nog wel door zijn windturbine in het labo, da’s een kwestie van centen en patenten, ach. Wie me weer niet geloven wil, controleert zo dadelijk de uitslag van de Hageland Powertriathlon in Aarschot dd 16/7. Op het schoonste schavot: onze oogverblindende Karel. Waarom zouden wij bescheiden blijven? Als het afgewerkt is,
mag het ook gezegd worden. Nietwaar analysator Paul? Proficiat sportvedette Kareltje!

12:04 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (25) |  Facebook |

Commentaren

hallo rebecca je reageerde met goede bedoelingen, toch heb ik je reactie verwijderd, sorry, dit kan ik me in de huidige omstandigheden even niet permitteren, tracht dit te begrijpen, ja? (heeft niet direct iets met jou te maken, wel met mijn geschonden privacy, door een soort tegenpartij...).

marlon.

Gepost door: marlon | 19-07-06

censuur Ik begrijp het volkomen!
Ben er toevallig opgebotst bij het surfen en ik heb eigenlijk om heel die heisa eens goed moeten lachen!Ronduit belachelijk!Je beseft toch maar al te goed dat het hier om jonge onervaren snotneuzen gaat die domme oudere macho's meesleuren...gewoon betweters!Het feit dat ze er zoveel energie insteken is dat jij wel een zeer interessant persoontje bent!!! :-)Dat vind ik,toch!En mag ik erbij vermelden dat je voorbije prestaties(oa in bep tijdschriften) een grote indruk op me nagelaten hebben!

Ik wou je gewoon even doen glimlachen...

Gepost door: Rebecca | 19-07-06

oef & oeps je hebt een misverstand uit de wereld geholpen dat er eigenlijk geen was, bedankt Bé

grote glimlach,
Marlon :-)))

Gepost door: marlon | 19-07-06

Sprakeloos Euh... Ik ben effe het noorden kwijt. En ik denk niet dat het iets met de zuiderse temperaturen te maken heeft... Soms lukt het nu éénmaal beter als ik de benen laat spreken.

Dank, Marlon.

Groeten,
Karel

Gepost door: De Rosse Raket | 19-07-06

grof hé... "Petite Anglaise"
Een Britse blogster die in Parijs werkte voor Dixon Wilson is op staande voet ontslagen omdat ze haar werkgever in discrediet had gebracht op haar blog. De naam van het bedrijf werd nochtans nergens op de blog genoemd, maar volgens Dixon Wilson maakte La petite Anglaise zichzelf (en dus ook haar werkgever) herkenbaar door haar foto op de blog te publiceren.

La petite Anglaise is een vrij populaire blog met een trouw lezerspubliek. Catherine, een alleenstaande moeder met een dochtertje van 3, schrijft er vooral over haar leven in Parijs. Af en toe heeft ze het ook over haar werk. Zo omschrijft ze haar baas als ,,very old school" en heeft ze het over een ongeschreven regel om op het kerstfeest geen hapje te nemen vooraleer haar baas en zijn vrouw hebben toegetast.

Ook het feit dat Catherine af en toe blogde tijdens de kantooruren en had gelogen over twee vrije dagen (ze had gezegd dat er een probleem was met de kinderoppas, maar ze blogde over een afspraakje), was een doorn in het oog van Dixon Wilson. Catherine werd op het matje geroepen en werd wegens wangedrag op staande voet ontslagen. Een Franse arbeidsrechtbank moet binnenkort over het ontslag oordelen. De advocaat van Catherine eist twee jaarlonen als ontslagvergoeding.

Catherine is niet de eerste blogger die ontslagen wordt omwille van een blog. Toch kreeg de zaak de voorbije dagen nogal wat media-aandacht. Colin Randall, correspondent (en blogger) voor The Daily Telegraph in Parijs, schreef in maart op zijn eigen blog iets over La petite Anglaise. Hij vernam als eerste het ontslag van Catherine en schreef erover in de krant. Sindsdien haalde Catherine onder meer The Independent, The Times en The Daily Mail.

Gepost door: anima-negra | 19-07-06

! uit de standaard natuurlijk, niet van mij...(voor ze weer beginnen)

Gepost door: anima-negra | 19-07-06

tja Dag Animaat, met interesse je relaas gelezen, maar wat is de moraal van jouw verhaal, ik bedoel: in hoeverre heb ik daar een boodschap aan?

firma-groet,
Marlon.

Gepost door: marlon | 19-07-06

moraal Ik denk dat animaat hiermee zijn bezorgdheid om jou wil uitdrukken,marlon, wat je waarschijnlijk zelf heel goed weet maar weer niet wil aanhalen en liever de hele kwestie laat rusten.
Gelijk heb je , het is voorbij.
Nog eens sorry dat ik het even aangeraakt heb in al mijn naïeviteit...
B.

Gepost door: rebecca | 19-07-06

maar nee, Bé niks te sorry-en, niemand heeft hier een spatje ongelijk, noch jij, noch ik noch animaat, we zitten allen op dezelfde (goeie) golflengte, evenwel vanuit een andere invalshoek bekeken, onze standpunten raken zich roerend éénsgezind in een samenvloeiend middelpunt, billijk en verstandig (dacht ik)

natuurlijk begrijp ik de 'teneur' van vriendje animaat, ik waardeer hem als geen ander, ooit waren wij samen éénzaten in een failliete fabriek

jij kent vanuit je schone roots (je vader) de voor- en nadelen van een bepaalde bedrijfscultuur, dus je kan het zaakje volgen, aanvoelen enzo


waarvoor dank,
Marlon.

Gepost door: marlon | 19-07-06

wereldnieuws @ marlon: In januari 2006 heeft men ontdekt dat er een handleiding van een aantal pagina's voor het maken van een nucleaire bom op het internet staat

@ anima-negra: Wat zouden we de dag na een nucleaire aanval gewenst hebben dat we gedaan hadden om het te voorkomen. En waarom nemen we deze maatregelen niet nu ?

Gepost door: CNN | 20-07-06

quizvraag voor anima-negra Als Marlon 7,5 uur over een tekst doet en jij kan het in 5 uur doen, hoe lang zouden jullie er dan samen over doen ?

Gepost door: CNN | 20-07-06

<@> wish <@> had nothing 2 say I'm just a no-name reporter
I wish I had nothing 2 say
Lookin' through my new camcorder
Trying 2 find a crime that pays
I get hit by mortars, everywhere I go I'm loitering
Chaos and disorder ruinin' my world 2day

Gepost door: Dakmor | 20-07-06

hamvraag @CNN: eer je cryptisch en pseudo-intellectueel in de debatten wil treden, zou je kunnen beginnen met onder je ware identiteit te schrijven, een primaire vereiste in onze westerse cultuur, trek dat doek van je hoofd, man, ontbloot je kop, en ga daarna verder, let wel: met twee woorden spreken, een kwestie van elementaire beleefdheid in onze gewesten

mv

ps: en qua tijdsduur voor mijn teksten, ten eerste: dat gaat je niet aan, en ten tweede (in concreto): ik schrijf zo snel als ik denk en dat is variabel

Gepost door: marlon | 20-07-06

cryptisch en pseudo-intellectueel Stijl is de onderbouw van een verhaal. Alles is al honderdduizend keer verteld. Het is de manier waarop waarmee je je kan onderscheiden ! Overigens waarom zou ik mijn "hoofddoek " moeten verwijderen? Ik heb er recht op ! Overigens waarom zou ik mijn lange haren openbaren? Overigens wat de elimentaire primaire vereiste uit uw westerse cultuur betreft, Noem jij Marlon ?

Gepost door: CNN | 20-07-06

Alhamdoulillah assalam alaykoum
Leibès, leibès, leibès.

Hopelijk ken jij de primaire vereistes uit de Oosterse cultuur

Gepost door: CNN | 20-07-06

ach jong Je kent mijn kop, onbekende stoker, ik sta hier open en bloot te blinken, wat wil je nog meer? Noem mij desnoods Oscar, so what's in a name?
Het gaat om identiteit, integriteit, authenticiteit. Ben je uniek of fake?

mv

Gepost door: marlon | 20-07-06

so what's in a name? so what's in a name? Juist ja, waar maak jij je dan druk over ?

Op geen enkel ogenblik deed ik vijandig. Ik stelde gewoon aan anima-negra een vraag uit het boek "mini super puzzel encyclopedie" en mijn wereldnieuws is gewoon een CNN-bericht.

Uw reactie op mijn speelse/humoristische reactie was anders iets minder "speels", "humoristisch"

Ik hoop dat je niet tegen elke nieuwe bezoeker op dezelfde manier tekeer gaat. Ik groet je bij deze

assalam alaykoum

Gepost door: CNN | 20-07-06

Roel Overigens vond ik de reacties die je plaatse op Roel zijn weblog best geslaagd. Via zijn webblog kwam ik bij de jouwe terrecht (je vermelde je webblog). Zo gaat dat nu eenmaal...

Gepost door: CNN | 20-07-06

n8 taak Mijn n8-opdracht zit erop

Gepost door: CNN | 20-07-06

spannend het is hier spannend.
en interessant, ja, dat ook.

Gepost door: evy | 20-07-06

zo ! @ Marlon : heb weer al een heel stuk gemist zie ik...het is inderdaad afgesloten en ik zal er niet meer op terug komen, ik was inderdaad gewoon bezorgd....maar kom, voorbij is voorbij

@ CNN : op welke site is dat dan ?
en wat wil je schuilnaam zeggen of is het gewoon naar het Nieuws Netwerk genoemd ?
en vijf uur voor een tekst, soms vijf minuten, met de nodige schrijffouten dan, maar kom, dit is hier geen school hé...

Waarom heb ik het gevoel dat we van jou nog gaan horen ? Ik zal er niet veel naast zitten zeker ? Niets ontgaat aan de Zwarte Toren (om met een cliché af te sluiten).

Toch groetjes aan allen die hier bij staan...........see you !

Gepost door: anima-negra | 20-07-06

justificatie @Animaat: tussen ons zijn er nooit misverstanden geweest, we geven knipoogjes, sinds het prille begin, ik wil dat zo behouden, je verdient het

@CNN: sorry als ik je iets te brutaal van antwoord diende, maar mijn zenuwen zijn wel erg op de proef gesteld door al die stokers, meestal anoniemen en pseudoniemen... ik gun je voortaan ruimschoots het voordeel van de twijfel, je bent welkom met je specifieke cultuur, je intrigeert meer dan je irriteert (dat doe je niet, ik ben het eens met A-N)

gegroet,
Marlon.

ps: @CNN, inderdaad met de geniale Roel (Knack) is het prettig converseren, ook de repliek van Tessa Vermeiren (Knack Weekend) deed deugd, maar er zijn nog zoveel waardevolle anderen, mijn dank aan hen!

Gepost door: marlon | 20-07-06

@andere woorden Evy, 'interessant', daar is niks mis mee, maar té spannend is niet altijd een goed teken. Dat stel ik tot mijn scha en schande vast.

liefs,
marlon.

Gepost door: marlon | 20-07-06

te veel eer Dag Marlon,

te lang heb je gewacht op mijn reactie. Ik was even van de kaart, herstel kwam niet zo vlug wegens te warm, te drukkend, te laf. Door een taalvirtuoos geciteerd worden bij de groten der aarde is niet niks, te veel eer, vooral voor een simpele coach met een even simpele, doch toegegeven rechtlijnige kijk op het randverschijnsel sport. Sport is immers een compleet onbelangrijk en snel vervagend gebeuren waarover iedereen een belangrijk en gefundeerd oordeel kan, mag vellen.
Overroep mijn blogs daarom niet. Ze zijn al te vluchtig, onbelangrijk zelfs. Toch dank voor je aandacht!

Paul
Gepost door: paul | 20-07-06

@coach Paul En dan blijkt dat bescheidenheid je mooiste gave is, naast al die andere luxe aan talenten.

fan-Marlon.

Gepost door: marlon | 20-07-06

De commentaren zijn gesloten.