17-07-06

beetjes bijschrijven

Er zijn een paar mensen in mijn leven die ik verwaarloos. Ik wil ze hier bewust aanspreken, ook om nadrukkelijk een paar mestklevers af te schudden. Ik inspireer me bij Dhr Karel De Gucht in zijn sneer naar het VB. Niet mijn favoriete uitspraak, ik parafraseer als opstapje.

Iemand met wie ik bijvoorbeeld blogsgewijze wil bijpraten, is mijn gewezen maatje Terence H. Deze flamboyante jongeman is de slimste mens van Vlaanderen én de schoonste adonis van het Noordzee-strand. Hij studeerde onlangs weer een academisch jaar cum laude af, dat voel ik aan mijn water. Hij moet het me nog affirmeren, maar ik heb ook weet van zijn hyperhectische harem. Terence is druk-druk met zijn zeven vriendinnen, in een wisselend bestand. Vier van die nymfen bemint hij platonisch in zijn pseudo-concrete ideeënrijk, de drie andere sirenes verwent hij eerder architectonisch aan de leden (ik vond geen betere omschrijving voor de contouren waarmee hij ze zwoel benadert). Doctorandus Terence is een volbloed filosoof, niet enkel tussen de dekens en de lakens. Een losse babbel met hem is quasi-onbestaande, hij pleegt een conversatie steevast op te krikken tot wijdloperige wijsbegeerte, hij is een wandelend vat van taterende encyclope-dica en methodisch aanverwante logica. Benevens zijn pikanterig vermelde passie, gunt hij zijn atletisch lichaam ook dagelijks variatie met andere genoegens. Hij sport zich het pleuris in de fitness-zaal, een keure meisjes ziet hem adembenemend bezig, zij leggen eerlijk ge-tuigenis af: die jongen is een natte droom, zijn schone zweet wordt opgevangen in gouden emmers, uitgegoten in bekers hete drank, een aphrodisiacum magnum. Terence begeeft zich node onder de modale mensen, hij vindt nergens zijn gelijke. Van het lokale filosofen-betoog is hij uiteraard de gedroomde voorzitter (voor het leven!), hij doceert er plechtig en zonder stemverheffing. Zijn woord is heilig en zijn wil is niet enkel simpele wet, maar eerder een pretje voor de leden. Oh ja, zoals elke extra-magistrale aardbewoner heeft Terence een betaalde luxe-hobby tegen de modale verveling. Zo legt hij zijn meesterlijk brein soms het zwijgen op en speelt hij inspecteur bij de zeewaterpolitie. Een schone vaarman, dat mag geweten zijn. Ga en bekijk hem aan onze kust. Terence is een lekkere must.

 

Ook Hilde ‘met de wilde blikken’ liet ik na om aan te schrijven. Ik groet hier haar blonde lokken en haar wulpse look. Fout gedacht, stoute mannen. Hilde is een zuivere parel, onbevlekt haar hart. Ik ken haar vanuit de vroege jaren negentig, wij waren sporadische gezellen op de Brussel-trein. Wat heeft zij woelige watertjes doorzwommen om uiteindelijk de ware alsnog te vinden. Het was een late bingo, een half-latijnse superbrave man, eerder een frisse kerel dan een flirterige rekel. Ik heb haar levenspad meestal vanop discrete afstand mogen volgen, nochtans was er vertrouwen. Hoe zij trachtte naar het knusse huisje met een tuintje, bloemenperkjes op een schoon gazon. Het vroeg een tijd van jaren, maar alle plannen kwamen voorspelbaar uit, op de valreep, toegegeven. Heden zit de mooie Hilde in een finale fase, zij is in blakende gezondheid en eindelijk bijna mama. De apotheose op de liefdeswerken, een ultieme invulling van een diep doorkoesterd wens-pakket. Zo vindt de oogverblindende Hilde, op schoonheid van karakterzinnen, het geluk dat zij met haar beminnelijke man sinds tijden dik verdiende. Zij leeft momenteel op een kloppend buikgevoel. Daar zit ontluikend leven, daar wentelt zich een kind-in-wording. En Hilde is een geboren moedermeisje. Ik groet haar bij deze schamele woorden, een beetje beschaamd voor de verlating. Ik dicht haar een gezonde bevalling toe. Zij vroeg mij om poëtische regels voor haar baby’tje. Kan dit dan zo?

We hebben er ons weer doorgeschreven, ergens een verantwoordelijkheid terug opgeno-men. Kan dit volstaan voor mensenlevens? Ontberen wij aldus de knuffels en de kussen, de schouderklopjes en de geknipte oogjes? Wij ontwijken deze heikele vragen, enige ver-legenheid is ons niet vreemd.

 

18:37 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

jama Ja Marlon, ik wacht ook nog steeds heeeel nieuwsgierig
Tussen haakjes, libanon gaat niet door en is vervangen door maroko
gr aan Lorreta

Gepost door: jean | 17-07-06

Jean! Ik weet waar je op wacht, maar er is nu éénmaal een beurtlijst hé schone jongen, het borrelt in de pijplijn, hoe ze nog even rustig, met tact ofzo...

groeten aan haar,
Marlon.

ps: voorzichtig met jullie weelderige monokini's in Marokko, camoufleren graag (indien haalbaar)

Gepost door: marlon | 17-07-06

:-) Ik wacht op reacties van de protagoninsten zelf of zijn "god" en "venus" hier verrezen ?
veel te hete groetjes,
Iris

Gepost door: Iris | 18-07-06

heet in de keet Ja, miss Iris, den Terrence had wel iets van zo'n Grieks standbeeld, jeweetwel, met een achteraf-vijgenblad voor het nageslacht. En Hilde, oei, zien wat ik zeg, maar ik zag ook wat ik zag en ik ben niet achterlijk.

dacht ik,
Marlon.

Gepost door: marlon | 18-07-06

fijn Hey Marlon,
fijn om te lezen dat je de positieve dingen in iemand kunt zien zonder enige afgunst.Want dat is het juist waar zowel man als vrouw last mee heeft : kunnen appreciëren wat een soortgenoot misschien meer heeft, wat ook relatief is.Elk individu is uniek,vind ik!
Die vrienden van jou zullen je woorden met plezier lezen,het zal hen deugd doen.
ps.ik heb gisteren de hele nacht in Gent gelopen, veel politie maar geeneen blond koppeke,spijtig!
Misschien donderdagnacht?

grtjs,Bé.

Gepost door: rebecca | 18-07-06

@Bé Weer mooie wijsheid die je neerschrijft, voor wanneer dat eigen blog?
Donderdagavond sturen mijn bazen mij naar een ander feestje, ze houden blijkbaar niet van frivoliteiten. Alles went, bijna.

grutjes,
Marlon.

Gepost door: marlon | 18-07-06

monokini?,, Marlon !!!!!!
Je weet toch dat Marokko het land van de tagine is :-)
Dus daar redden we ons wel mee

Gepost door: jean | 18-07-06

the news U must have heard it on the news this morning
Congratulations, a new star is born

Gepost door: Dakmor | 19-07-06

jeezes Dag Dakmor, mij weerom onbekend, hopelijk niet door iedereen onbemind.

mv

Gepost door: marlon | 19-07-06

nemo praeciso cogi potest ad factum dear Marlon,

Met dank en stip voor zoveel eer ! Bij de zeewaterpolitie blazen we inderdaad graag op de luchtballon, waarna we massaal doen alsof we voor het triviale zijn geboren. Maar well seen and done ole' chap and Shopy friend insgelijks, verveling is inderdaad de bron van elke vorm van gezelligheid, dus en avant and let's keep rocking in the spoken underworld.

Cum laude jawel en tot magnumgauw.

je T.

Gepost door: Terence | 20-07-06

hé Terence Ik haalde je wereldcitaat aan in mijn laatste item, het deel mbt miss Iris.

je M.

Gepost door: marlon | 20-07-06

De commentaren zijn gesloten.