13-07-06

bangelijk

Met schone dank en grote droefheid opgedragen aan de weblog-sterren Loretta, Iris, Evy & Rebecca.

 

Er heerst een beest
van stilte

in het hart

van mijn verlies

 

er hangt een dracht
van kilte
in de nacht

van mijn verdriet

 

wat heet eenzaam zijn
in ongeschreven regels


onweer over vel en been

 

bewolking dondert over

gronden kolken boven

zondvloed op de bodem

 

bliksem treft

ik schrijf nog

als een schicht

 

een schim die klimt

naar hoger, overkant

 

09:50 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

gevoelens Jij kan je gevoelens prachtig verwoorden.Ik kan me perfect inleven.
Nu heb je de goede ingesteldheid!Ik begrijp je anderszijds goed,hoor.Ik kan van nature ook niet goed loslaten,vooral als je weet dat de situatie onrechtvaardig is en je het andersom zou willen.Maar je kan er geen energie in blijven steken,want dan geraak je volledig uitgeput.
Draai het roer om en nieuwe horizons komen je tegemoet!
Ik heb geleerd dat met ouder worden en na talrijke ervaringen,je "evolueert".Elke stap verder geraak je in een hoger "level".Dat is wat er nu met je gebeurt.Eigenlijk is deze situatie die je nu meemaakt wel een belangrijk gegeven om er nog sterker en rijker uit te komen dan voorheen.Daarom lukt het gewoonweg niet om met sommige mensen op dezelfde golflengte te communiceren.Ieder persoon bewandelt zijn eigen levensweg,maar er zijn slechts weinigen die zich echt bewust zijn van hun 'zijn',van hun eigen ik.
Ga voort met degene die je begrijpen en laat los wat niet vast te houden valt.Uiteindelijk begrijpen ze je wel,op het moment dat ze in hetzelfde levensstadium geraken als waar jij je nu in bevindt.

ps.Iedereen heeft bevestiging nodig.Waarom kom ik anders je blog opzoeken,denk je ?Die prachtige superlatieven die je me zo gul toegooit,zijn heel karig in "real life"...
Blijf jezelf,je bent een interessant persoon,dat bewijst zelfs de negatieve kritiek van onwetenden!
Je blijft me intrigeren!
virtuele vriendschapsknuffel x

Gepost door: rebecca | 13-07-06

lieve Marlon Ben jij er je wel bewust van dat weinig mannen kunnen uitpakken met vier vrouwen ? Zomaar geen vrouwen, virtuele wezens, die door hun gevoelens mee te geven aan hun woorden elkaars hart raken.
Woorden waarin elkeen zich min of meer bloot geeft, de éne al wat meer dan de andere, maar toch speuren we de durf om ons te uiten met het wonderbaarlijkste ons meegegeven : onze MOEDERtaal.
Als mensen elkaar beroeren, ontroeren, plezieren en (verdrietig) raken met hun woorden, en dit nog eens op de koop toe virtueel gebeurt, dan hebben jij, wij, het sumuum bereikt dat anderen met elkaars ogen, oren en monden nog niet eens halen.
Laat je verder drijven op je eensgezinden, ban het kaf van het koren, ga verder met datgene dat je huid streelt, je ogen vochtig maakt, je mond dankt, je wezen goed doet.....
Wees niet ontmoedigd als je jezelf dient te censureren; denk je dat ik dit niet doe ? Ik zou nog veel scherper uit de hoek willen komen maar dan denk ik, ach, wat heeft een ander daar nou aan, laat ik de scherpe kantjes rond vijlen, zo blijft de situatie ook voor mij veilig.
Met ouder worden heb ik ontdekt dat een mens, willens nillens, toch altijd overblijft met heel diep verscholen gevoelens, die we ons geheim noemen en die we heimelijk van ons alleen kunnen noemen, waar de buitenlucht niet aan mag, wat onze kern niet uit mag, wat onze ziel niet wegschenken mag.
Mooi toch zo open met elkaar kunnen delen, dankzij onze MOEDERtaal, de roots van ons bestaan.
Neem je tijd, laat teren wat moet en pen neer wat overblijft : jou kennende is dit dan nog altijd méér dan de moeite waard !
Ik volg Bé en durf jou ook mijn virtuele knuffel drukken,
Iris

Gepost door: Iris | 13-07-06

mooi zo ! Marlon bedolven onder de bloemen.
Je bent inderdaad een taalvirtuoos, soms wat onvoorzichtig, soms zelfs veel. Maar men zal je niet veranderen....je manier om door het leven te stappen is uniek (ik mag het zeggen, ik ken je een beetje).

Ik hoop toch dat je het verschil nog kan maken tussen de giftige slangen die in je hiel bijten en zij het goed met je voor hebben.
Nogmaals : woorden zijn maar woorden....


Ik heb ook gemerkt dat er de laatste dagen andere klanten zijn opgedoken.....

Gepost door: anima-negra | 13-07-06

begrip Anima,
ik denk dat Marlon genoeg mensenkennis heeft om dat intuïtief aan te voelen...maar ik begrijp je bezorgdheid.
En,Marlon,mijn voorstel bij je item wiens belang,geldt nog steeds...

Gepost door: rebecca | 13-07-06

.. Dank je Marlon.

Gepost door: Evy | 13-07-06

dag meisjes, dag maat Hallo Bé, fijn dat jij me alert benadert en begrijpt, of ik dat verdien? Het maakt mij alleszins verlegen, je analyses gaan diep en glijden/snijden terecht in mijn tere vel, het zijn de schoonste wonden, ze genezen snel en maken me sterker. Zulke littekens draagt een mens (een man, tja) met fierheid. Btw, in Gent zal ik mogelijks beroepshalve figureren, je kent mijn kop, aanspreken kan ten alle tijde. Wees er je mooiste zelf.

Dag Iris, je schreef hier een meanderend proza-gedicht voor mij, dat besef je toch? Ik herkende je stille poëzie reeds na de eerste aanzet in je betoverende woorden. Je wordt gedragen door een ware taal, die van je moeder- en van je vadervolk, zo is dat immers. Je bent doordrongen van de sprankelklanken uit de zachte bodem van je heimat. Je bent extreem integer, zuiver authentiek, een frisse zomerbloem. Blijf bloeien alsjeblief.

Hé Animaat, jij leest de waarheid haarscherp tussen mijn regels, dat weet ik (ernstig). Ook jij kan me interpreteren als geen ander. Ik heb geen verweer tegen jou. Jij kent mij en mijn wedervaren met de firma. Ik mankeer jouw tact, mijn temperament is spontaner dan het jouwe, maar ik waardeer je als geen ander.Jij bent de strategisch-stille wijze, ik de roekeloze wildebras. Jij weet niettemin dat ik eerlijke meningen heb.

dank u mooie mensen,
Marlon.

Gepost door: marlon | 13-07-06

sorry evy Terwijl ik zat te schilderen aan mijn reacties, kwam jij stilletjes binnen, ik had je niet opgemerkt, kan je me dat vergeven, nogmaals? Ik zal het nog één keer voor het ganse forum herhalen met mijn megafoon: jij (= EVY) hebt mij van in den beginne gesteund, op die unieke eigen wijze van jou (is niet gelijk aan: eigenwijs). Ik ben soms over je gestruikeld, maar daar heb ik immens veel blogcultuur en webervaring uit geleerd, inclusief allerschone mensenkennis Hier belanden we opeens bij die selectieve theorie van Rebecca. Iris zou er schone brokjes poëzie van kunnen spinnen. Animaat lacht als laatste wijze op deze kronkelende aarde. En donkere vrede komt, de avond monkelt in de nacht.

dag lieve evy,
marlon.

Gepost door: marlon | 13-07-06

Stop telling me what U want me 2 hear Stop telling me what U want me 2 fear
Stop tripping on somethin' U overheard
Love is winning without a word
Stop giving me your wish list
Love is free from all this

Gepost door: the word | 14-07-06

.. sorry was/is niet nodig Marlon.
(Insgelijks)
Interessante meneer of mevrouw Word trouwens.

Gepost door: Evy | 14-07-06

maar werkelijk dames jullie vallen voor een zondagsschilder, een scheetpoeet, een werkelijk slecht schrijver
stop daarmee
deze man is staatsgevaarlijk :)

Gepost door: Cinema | 15-07-06

gewoon mooi Dag Marlon,

ik ga er niet te veel rond zeveren. Het is gewoon knap!

Paul

Gepost door: Paul | 15-07-06

merci coach Paul, je bent een blogkei van een schrijver @angstige anoniemen, bangkonijnen & slappe cinema-acteurs :
ja, ik ben staatsgevaarlijk, vooral sinds ik samenwerk met de blogpolitie op zoek naar jullie ware namen, we komen dichterbij, dat gaat boenken!

mv

Gepost door: marlon | 16-07-06

De commentaren zijn gesloten.