10-07-06

wiens belang

Het gaat goed met Tom Barman van de rockgroep ‘deus’, Tommy waant zich momenteel een god in Vlaanderen. Hij zal ten hemel stijgen op één oktober, omringd en aanbeden (of beneden) door
Will Tura, Helmutt Lotti en de twee Clouseau’s. Die dag kwelen zij gezamenlijk voor verdraagzaamheid en tegen racisme. Het is niet zo vermakelijk dat dit mega-concert politiek getint is, zij willen het niet expliciet verklaren, maar het is vooral anti-VB gekant en tegen mega-groepen kiezers. De actie heet ‘0110’ en we kunnen onze financiële steun sms-en met anderhalve euro bijdrage.

De inspiratie komt misschien van de megalomane Bono (U2), multimiljardair en mensen-activist. Deze man ‘met een missie’ zou makkelijk een cheque van één miljoen (dollar!) kunnen schenken aan Kofi Annan, maar hij staat liever mee te blinken in de media met een zoveelste smeekbede om de wereld te verbeteren. Het staat goed om de goeroe van het groot moreel gelijk te spelen. Het gekwelde geweten van dit soort hipper-vips moet met iets gestild worden. Ze zouden misschien verontrustende kunst kunnen maken, voor de hand liggend, maar dat vraagt meer energie. Er is een kortere weg naar wereldroem en gigantische successen. Bob Geldof deed het vroeger voor, hij is ondertussen via de im-mobiliënhandel stinkend rijk geworden. I don’t like mondays, I like monnay, yeh yeh.

Terug naar Belgenland en de grote verzoeners, onze nationale apostelen van de nieuwe verdraagzaamheid. De bevlogenheid van Will Tura op dit vlak was ons tot heden onbekend, wel zijn snelste hobby: racen bij nacht met een peperdure Porsche over verlaten autostra-des. De Clouseau’s kicken op aanverwante sporten, hoe roekelozer hoe liever. De leegte van het duo-geweten is steeds in de vlucht meegenomen, wordt afgekocht met een spotje voor het goede doel, het oogt erg correct. De kwijlende Wautertjes eten van alle walletjes, het smikkelen en smokkelen is hun castraatnatuur. Helmutt Lotti heeft zelfs een aange-brand verleden, wat zal het hem deren? Een kans op wiedergutmachung? En het bange wachten is op de zangerige Planckaert's en de Pfaff's (Sam Gooris!).

Ach die bende nitwits toch, wat moeten zij ons vertellen over tolerantie en anti-racisme? Privé zijn het extreme jetsetters, leden van de amorele elite-clubjes, lichtgewichten in de naastenliefde. Wat heeft Tom Barman bezield om met dat zootje opportunisten een proper podium op te luisteren? De voornoemde meneren kunnen moeiteloos miljoenen wegschenken aan moeder aarde, anoniem of niet, het zou hun tot ere strekken. Maar het is goeiekoper om pseudo-correct te gillen en te geilen. Wie er in de spots zal komen, heeft voor jaren een aureool van morele immuniteit. Dat wordt nog drummen.

Waar moet het heen met die geloofwaardigheid van Barman zelve? Voor wie neemt zo’n jongen zich? Als hij tegen onverdraagzaamheid wil manifesteren, kan hij daar toch muziek-jes over maken. Rockende schoenmaker, blijf bij je leest, zoniet risceer je dat modale men-sen zich tegen je project gaan keren. Het zaakje zou zich kunnen polariseren, de massa kan verkrampen, de goeien versus de slechten. Wie niet links-alternatief is, is geviseerd bij deze. Wel dan, de anti-linksen gaan in een reflex verrechtsen, of zelfs verder extremise-ren. Met op het VB te mikken, duwt men die bruto’s in het hoekje waar de winst te rapen valt. Godver, domme Tom! (Ooit was je nuchter aan het spul).

ps: ik laat de sympathico's van Zita Swoon (met Stef Camil Carlens) uiteraard buiten deze aanklacht, zulke wereld-mensen zijn boven elke verdenking verheven; de sympathisant Arno vind ik evenwel kantje-boordje, hij 'versprak' zich onlangs in een interview (vertelde dat immigratie en integratie zomaar geen zwart-wit materie zijn…)

 

 

20:57 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

bedenking Wie zegt dat een Helmut Lotti of een Will Tura op geregelde tijdstippen geen ferme smak geld doorstorten aan een liefdadigheidsinstelling? Moeten ze dat wereldkundig maken, zodat we deze kritiek niet hoeven te spuien, maar waardoor we hen dan meteen opnieuw koud pakken omdat ze ermee te koop lopen hoe nobel ze wel niet zijn? Het wordt op den duur niet makkelijk voor een artiest om nog goed te doen, met al die kritische bloggers ;-)

Gepost door: freaq | 10-07-06

dag freaq jongen, leef jij nog, da's fijn voor ons en uiteraard voor jezelf (of niet?)
je hebt een punt, gerard reve deed net hetzelfde, hij stortte anoniem (beweerde hij), ik heb hem altijd op zijn woord geloofd als katholiek...
maar betreffende onze vlaamsche emo-kwelers, er blijkt toch zo weinig betrokkenheid uit hun liederen, noch uit hunne handel en wandel, kweenie

tot blije blog,
marlon.

Gepost door: marlon | 10-07-06

dag marlon Even langs gekomen met een mond vol tanden die mijn woorden versperren en een brein die mijn gedachten snoert. Maar 'k heb wel mijn gulle lach meegebracht als dagpresentje :-))))
liefs,
Iris

Gepost door: Iris | 11-07-06

dag Iris Okee, het was scherp gesteld, maar ik vond een beetje provocatie nodig. Niet om slappe tolerantie moet het draaien, maar om persoonlijke verantwoordelijkheid (zie mijn volgende item).
Ben bijna bekaf van mijn groot gezaag. Iemand moet het doen, helaas.

eerst terraswaarts,
Marlon.

Gepost door: marlon | 11-07-06

gelijk! Je hebt gelijk,Marlon,alleen ziet het grootste deel van de bevolking dit helemaal anders.En daarop mikt de media juist: de grote massa proberen te overtuigen en die verheffen als helse vtm-fans "hun vlaamse idolen" spijtig genoeg tot "goden"...
warme grtjs,Bé.

Gepost door: rebecca | 12-07-06

Bedankt Rebecca! Dank voor je warme steun, schone zomer-Bé. Ik begon reeds aan mezelf te twijfelen. Het zijn ook zware tijden, ik word langs alle kanten belaagd vanwege bepaalde stellingnames. Dronken dames en chagrijnige maten verpesten tijdelijk mijn blogosfeer. Ook in het echte leven loop ik langs venijn. Ik ben eventjes machteloos, net niet moedeloos... want jij kwam langs, merci mooie parel uit het verre west-vlaanderen. Je bent mij nabij.

erg getroost,
matroos Marlon.

Gepost door: marlon | 12-07-06

re-Marlon Uit het diepste van mijn hart gedaan,Marlon.
Zomer-Bé,dat streelt nu echt mijn ego...ik voel me eigenlijk wel zo.
Nog even vermelden dat ik op grensgebied Oost-Vlaanderen woon,net over de grens tussen oost en west.
En,uit je babbels met Iris,leidde ik af dat je ook eens naar de Gentse Feesten afzakt?Als ik te weten kom,waar en wanneer,dan kom ik je "live" troosten en vooral goed opbeuren!
Ik zit de volgende week wel een aantal keren in Gent.
see you!

Gepost door: rebecca | 12-07-06

De commentaren zijn gesloten.