08-07-06

grote kuis

Ik ben er met de grove bezem doorgeweest, meer dan twintig items de vuilbak ingekieperd, twintig sneden in mijn ziel, de schade is genadeloos maar overzichtelijk. We leven nog, mét ons gedacht.

Het kan zijn dat ik mensen tegen hun schenen heb geschopt, op hun pik getrapt of andere erogene zones ongevraagd heb open-gereten (beeldspraak). Awel, verontschuldig mij dan, kameraden, collega’s, boeren, burgers en makke lui. Sorry lieve weblady’s en mannelijke soulmates dat ik een beetje lafjes ben geweest, maar ik had de bui zien hangen. Het plafond van de firma had ik reeds anderhalve keer op mijn kop gekregen. Deze keer wou ik antici-peren, de meubels redden en 'naar binnen voor het donker'. Een inwendig stemmetje snerpte dat ik mijn vranke bek voortaan in een relatieve klem moest zetten. Ach, het boodschappenlijstje geef ik nog wel mee, fijntjes tussen de lijnen.

Er is dus geen man overboord, gewoon een lading heikele artikels. Ik weeg twintig kilo lichter, maar mijn geweten is evenwel bezwaard. Ik ben geen moedig man, nog minder overmoedig. Men mag het mij ten euvel duiden dat ik ten dele capituleerde, niet de ware aard van mijn beestje. Ik ben echter geen dwaze Don Quichotte. Blindelings tegen wind-molens vechten wil ik niet meer. Voortaan ga ik verder op Pallieter’s wijze, mijn nieuwste scenario volgens oud-historisch patronen.

 

Dezelfde waarheid zal verpakt staan hier, maar de verpakking zal ludieker ogen. Met een knipoog en een kwinkslag. Niemand hoeft in dekking, als ik iemand voor schut zet, is het slechts om te lachen.

17:10 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

;-) Ha die marlon, voor kwinkslagen ben ik altijd te vinden; ik zal me hier moeten behoeden voor Pallieters dubbelzinnige streken, maar ik zal tussen de lijnen lezen en dansen op het achterliggende met een knipoog in de aanslag. Hier bij ons zegt men "Zot zijn doet geen zeer (pijn)".
Awel, soms meet ik mij ook een zottekapotseke aan en 't doet inderdaad geen kwaad, eerder deugd ;-) 't Leven is één feest !
Knusse zondag samen met je thuisbeminden,
Iris

Gepost door: Iris | 09-07-06

Lange tenen die pikkies en tenen zijn bij sommigen extra gevoelig ontwikkeld. Weet je mijn moeder zegt (;-)?) Tegenwoordig moeten de mensen veel te weinig werken, hebben veel te veel te tijd om ontspanning te zoeken (zoeken in de letterlijke zin van het woord), na te denken (wat op zich natuurlijk niet slecht is) en over alles een mening te hebben (wat niet altijd even gelukkig is). Doe je ding verder dierbare marlon. ik weet zeker dat je er zal in slagen om te blijven prikken en snijden, onzichtbaar voor blinden, klaar en helder voor hen die kunnen lezen. Zonnige groet. marc

Gepost door: marc | 10-07-06

van harte Hallo Iris en Marc, dank voor jullie blijgezinde éénsgezindheid met mij en mijn geviseerde bedrijvigheid, dat doet deugd aan mijn beklemde hart. De impasse geldt voor even, maar straks ga ik er weer met passie tegen aan. Tegen wie of wat? Misschien tegen mezelf, een zelfkastijding op karakter.

lui in de zon,
Marlon

Gepost door: marlon | 10-07-06

;-) hé marlon, toch geen dipje hé ? Al ben ik er regelmatig ook onderhevig aan. Ik denk dat wij TE bewust leven maar wij zouden niet anders kunnen, noch willen. Hou het rustig op jouw tempo, in jouw elan, wij komen en gaan zoveel het kan.
opfleurende, ondersteunende aai,
Iris

Gepost door: Iris | 10-07-06

weg is weg Nee hoor, bloemenkind, geen dipje, maar brokjes melancholie wegens een fundamenteel stuk uit mijn persoonlijke puzzle (tgv willens nillens verplichte autocensuur). Het betrof een essentiëel deel van mezelf. Helaas is er geen weg terug, voorwaarts dan maar, struikelend ofzo.

merci miss Iris,
Marlon.

Gepost door: marlon | 10-07-06

vraagbaakantwoorden Liefste Marlon,
Tags = voor ‘onderlinge verbondenheid’ (grof geschetst) maar ook om een ‘idee’ mee te geven. In skynetbox gewoon woordje-tag ingeven. Igv meerdere woordjes-tags; komma tussen en geen spaties. Anderen kunnen dan via de tags bij jou terechtkomen. Voordeel zullen we nog moeten afwachten.

En de rest? Was te verwachten… not?
Hitte? Blussen? Van tactiek veranderen?

Gepost door: Evy | 10-07-06

@ Iris,Marc en Evy. Men zou verwachten van sommigen dat ze weten wat kan en wat niet kan.

Gepost door: Jus-tit(i)a | 10-07-06

re-liefste evy Thanks voor de tags-explicatie, ik zie wat klaarheid. Mijn exploitatie?
About 'de rest', was te verwachten, we zien wel, ik werd echt verraden.

@tita: mijn morele grenzen trek ik lekker zelf = eigen deontologie, voilà.

dag meisjes,
marlon.

Gepost door: marlon | 10-07-06

toneel Verraden werden zij die hier open en blood met veel fantasie ten tonele werden gedragen.

Gepost door: Jus-tit(i)a | 11-07-06

grenzen Grenzen worden getrokken door de dame met de weegschaal en het zwaard.

Gepost door: Jus-ti(t)ia | 11-07-06

@tita Nee, grenzen worden getrokken door het geweten en je eigen moed. Wat de mensen v/d tegenpartij daarmee doen is hun zaak. De gevolgen incasseer je dus (soms). Zie de processen van Nürnberg waar deze internationale rechtsregel werd gehanteerd: het geweten staat boven de wet (het 'befehl' is niet per definitie een 'befehl', de morele afweging moet erboven staan).
Cfr kleine heisa: extreem-racistische uitspraken vs beroepsdeontolgie...

dag maske,
marlon.

Gepost door: marlon | 11-07-06

@tita(bis) dag nadia,

het kost je blijkbaar geen enkele moeite om van kamp te veranderen, je bent dan ook een gehaaide politica, jullie hanteren nooit morele normen.
je bent nog opportunistischer dan ik dacht: zit je nu goed, zeker weten?

salut.

Gepost door: marlon | 11-07-06

hersenspinsel Beste Marlon, keer op keer verbaas ik mij over de zaken die je vernoemd. De zaken die jij vermeld zijn ver van mijn bed. Dus ik hoef het niet langer te pikken dat ik aangesproken wordt over zaken waarmee ik niets te maken heb. Want dat is nu juist het probleem... Wie is wie en over wie heb jij het steeds ? Ik weet dat het niet over mij gaat, mijn omgeving spreekt mij meer en meer aan over wat ze gelezen hebben en waarvan ze denken dat het over mij gaat. Het feit dat ik aangesproken wordt door soortgenoten over zaken waarmee ik niets te maken heb, ik zit zelfs niet eens in jullie duivenkot, begint op mijn zenuwen te werken...

Het is niet omdat artikels van eind november begin december verwijderd zijn, dat de schade die jij ermee aanrichtte daar eveneens mee is verdwenen. Uw fans vinden dit hier misschien wel allemaal tof en gezellig, ikzelf vind het laag bij de gronds dat je sommige van uw ex-collega's op dergelijke wijze "publiekelijk" onder de gordel schopt. Als je ooit problemen gehad hebt met mijj dan had je diot moeten melden toen je nog in uw vorig hok zat en dat niet zo maar eventjes voor de wijde wereld kenbaar maken. Overigens wat uw fans niet weten is dat je fantasie koppeld aan bestaande personen. Misschien moet ik eens overwegen om dezelfde deontologische waarden zoals de uwe te gaan handteren, eens benieuwd wat uw reactie dan gaat zijn...

Gepost door: Jus-tit(i)a | 11-07-06

nog even dit Ik heb al maanden geen contact meer, maar ik overweeg nu toch om wat jij verwijderde (en waarvan ik de volledige inhoud op pdf-bestanden) heb door te spelen aan mijn naamgenote. Ik ben eens benieuwd of je daar dan dezelfde fantasierijke verhalen gaat vertellen.

Gepost door: Jus-tit(i)a | 11-07-06

@tante 'tita' adieu nadia,

jij speelt dit als een oorlog, niet te geloven, hoe laag kan een mens vallen? anderzijds, in elke oorlog wordt er gecollaboreerd, worden mensen overgedragen aan de 'overheid', worden messen in de rug geplant, je bent gemeen en ordinair, besef je dat? voortaan gaan je reacties meteen de vuilbak in, mijn blog dient niet als jouw mesthoop

btw, je taalfouten zijn hemeltergend, ze ontsieren deze woordenplek

rust in vrede,
marlon.

ps: mbt je bedreigende acties, je doet maar wat je niet laten kan, mijn geweten is zuiver, wat denk je over het jouwe, achteraf niet klagen hé!

ps-bis: bepaalde uitlatingen zijn strafbaar hoor, denk nu eens goed na...

Gepost door: marlon | 11-07-06

bepaalde uitlatingen zijn strafbaar ...in elke oorlog wordt er gecollaboreerd, worden mensen overgedragen aan de 'overheid', worden messen in de rug geplant, je bent gemeen en ordinair, besef je dat... Marlon, ik heb hier op geen enkel ogenblik strafbare uitlatingen op uw blog geplaatst ! Jij bent diegene die ex-collega's belachelijk maakt. Dit is mijn laatste reactie, we zien elkaar nog wel en ik ben eens benieuwd welke strafbare uitspraak jij wel te melden hebt over mij.

Gepost door: tita | 11-07-06

stomme marlon stomme marlon,

ik ken je niet en als ik je teksten lees heb ik er ook totaal geen behoefte aan, ik snap niet dat je jezelf nog in de spiegel durft te bekijken, ik ben niet zo goed in men woorden zoals jij denkt te zijn maar ik weet gvd toch wanneer je te ver gaat.. jij die denkt alles zo goed te weten, besef je wel wat je schrijft en wat je sommige mensen aandoet.. ik ben blij dat je die onzin van het net gegooid hebt, kruip maar terug in het gat waar je ooit uitgekropen bent.. Jij bent het leven niet waardig en zeker mijn stem niet..

Hopelijk trappen er nog vele mensen op je hart wat ik denk dat je niet bezit..
Jij die denkt alles zo goed te weten draai eerst eens rond in jouw fantasiewereld voor je van die onozele praat op het internet smijt. Kijk eens goed rond in jouw wereld die volgens mij ook alles behalve perfect is, het wilt niet zeggen omdat jij niet trouw kan zijn aan een persoon dat we allemaal zo laags bij de grond vallen. Een discriminatie of racisme is een mes wat aan twee kanten kan snijden

Gepost door: dompie | 14-07-06

@dompie je kan er ook niks aan doen dat je niet meer verstand kan gebruiken dan je van nature bezit, het grappige is ook dat ik je meteen herkende :-)
dus ik heb je tekstje zelfs niet uitgelezen, wel gemerkt dat er stilistisch en grammaticaal één en ander aan schort (om het zachtjes uit te drukken), enfin dat vertel ik je wel in real life... dag, euh, domme dompie.

Gepost door: marlon | 15-07-06

ADHUC CAELUM VOLVITUR Dag allemaal,

Of jullie nu dommekloten, pseudo-intelectuelen, racisten , getalenteerde schrijvers, homo's, voetbalisten, liggende-wip-schutters, VTM-ers,.... zijn: wordt het niet eens tijd om alles uit te praten ipv mekaar hier aan te pakken ? Ik hoop dat ge allen beseft dat deze zaak aan't escaleren is ! Ik weet ook wel dat jullie waarschijnlijk niet de beste vrienden gaan worden, maar tracht in het belang van iedereen elkaar tenminste verdragen. Ik wil gerust bemiddelen indien dit nodig moest zijn. De meeste betrokken partijen zullen mij wel kennen, dus laat maar iets weten.

Groetjes

Lode.

Gepost door: Lode | 08-08-06

De commentaren zijn gesloten.