07-07-06

zonder titel (stilte)

ten alternatieve titel opgedragen aan de goeroes Tom Barman (god) en Roel Verniers (knack-netter)

 

Laat de stad

de stad zijn

het dorp het dorp
de wijk de wijk

de straat de straat

 

laat de mensen

de mensen zijn

 

haal die slogans weg

wij wensen vrede
geen verzuring

in onze gelederen

 

stop het feest
het is genoeg geweest

wij vragen (voortaan
vooral) stilte

16:43 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

:-) 't Is waar marlon. Laten ze - we- allemaal - ophouden met al die tralala; ze maken de boel nog erger. Laten we tot inkeer komen, ons bezinnen in stilte en heel diep in onszelf kruipen om de basis te voelen menselijkheid : gelijkheid, bereidheid en liefde.
liefdevolle nachtgoet,
Iris

Gepost door: Iris | 07-07-06

vrede Ik vind dat ieder individu recht heeft op haar mening,dus kunnen we dit onmogelijk 'eisen'.Dan zou er zeker geen sprake zijn van vrijheid.Tot bezinning komen ,houdt juist in dat je je los kan maken van de dingen rond je,dat je tot rust kan komen midden in de chaos.
Wij leven nog altijd in een gemeenschap met gemengde levensvisies en de enige manier om je er goed bij te voelen,is afstand nemen van de zaken waarbij je je niet goed voelt.
Daarom zal er ook altijd geruzie bestaan; ieder denkt steeds voor zichzelf dat hij of zij het bij het rechte eind heeft.Ik ben realistisch,vrede kan je niet opeisen,maar wel aanmoedigen door eerst bij jezelf te beginnen en dan nog is het moeilijk...

ps.kwou nog even kwijt dat ik die vorige parabels over die kippen opzich wel zeer 'kinderlijk' vond.Waarschijnlijk mis ik de 'clou' om het geheel te appreciëren...
Nog een ontspannend zomers weekend toegewenst,Marlon!
Ik krijg het zwaar..de zomerkermis is hier begonnen...en dat betekent 3 dagen feesten!
bye,bye,Bé!

Gepost door: rebecca | 08-07-06

dag lady's Ik denk dat jij me begrepen hebt, Iris. Ik zeg daarom niet dat ik het volle pond aan gelijk heb, maar ik vind het hartverwarmend dat iemand begrip heeft voor mijn standpunt. Soms ga je als enkeling weleens twijfelen aan je eigen mening, vooral als je die numerieke aantallen andersdenkenden over (én tegen) je krijgt. De dictatuur van de correcto's werkt als een pletwals.

Hé Bé, je schrijft: "... vrede kan je niet opeisen,maar wel aanmoedigen door eerst bij jezelf te beginnen en dan nog is het moeilijk...", da's de ganse clou van mijn betoog, dank voor het perfecte meedenken. En toegegeven, het kippetjesverhaal was kinderlijk, maar ik wist er ook geen blijf mee, voelde me belaagd, uiteindelijk bleek het onschuldig. De spitse metafoor was door een vriendin bedacht, iets te cryptisch voor buitenstaanders. Heet van de pers: ik haal het nog vandaag uit mijn bestand, evenals vele andere 'verhaaltjes'. Uitleg in extenso volgt later. Kwestie van ongewilde autocensuur... tja, die job nietwaar.

effe niet aan het feest,
Marlon.

Gepost door: marlon | 08-07-06

Gedichten voor Roel Begod maar wat een eer, meneer
en nog straffer, eigenlijk bepleiten we krak hetzelfde
goed zo al bij al
en wat is precies je job waar je soms naar verwijst in reacties?
Goede zondag!
roel

Gepost door: roel | 09-07-06

en wat met Los (Tom Naegels)?

Gepost door: lezer | 09-07-06

dag Roel (alsook lezer) Inderdaad, we bepleiten krak hetzelfde, enkel de invalshoek verschilt. Met permissie, ik denk dat de mijne efficiënter is, ik heb de indruk dat burgervader PJ op dezelfde piste zit. Jullie dreigen mensen te isoleren en zodoende in het foute kamp (VB) te drijven.

Mbt Tom Naegels en "Los": perfecte kijk op de zaak, niet links, niet rechts, hij kent de beide zones, inclusief de allochtonen. Zijn stem in het debat zou nog wat luider mogen klinken. Naegels is nuchter en realistisch.

hartelijke groet,
Marlon.

ps: ik ben 'ordehandhaver' in het Brusselse, meer details te delicaat, ik heb pas een grote kuis gehouden in mijn items (en alternatieve ideeën)

Gepost door: marlon | 09-07-06

ik snap het niet volledig maar goed
En verder vind ik "Los" een behoorlijk overschat boek. Wellicht omdat ik vind dat het zo zwart-wit geschreven is dat een lezer met slechte bedoelingen er voldoende munitie in vindt om te argumenteren voor het VB.

Gepost door: roel | 09-07-06

nee Roel "Los" is de Nagel op de kop!

mv

Gepost door: marlon | 09-07-06

De commentaren zijn gesloten.