01-07-06

zoen en verzoening

Hallo meisje/vriendin/collega

 

Ik heb het momenteel verdomd bij jou verkorven. In die zin heeft je lichaamstaal gisteren tot mij gesproken. Een slappe hand, niks geen kus of knuffel meer, een koele blik, de koudestralen ketsten van je af en troffen mijn onnozel open flanken. Sinds onze botsing in het multi-culturele item is er tweespalt in de rangen, onze eendracht is gekanteld naar een randje eenzaamheid. Weet dat ik niet jou wou treffen, wel jouw mening. Lees je de nuance?

Je bent nog steeds dezelfde spring-in-‘t-veld voor mij, de professioneel alerte en bijwijlen attente collega. Ik deelde alleen niet je mening over inteelt en verschillen in benadering tussen volkeren. Ik volhard zonder boosheid in mijn standpunt. Jij bent voor mij hetzelfde meisje als voordien, maar ik distanciëer mij blijvend van je ideeën over de rassenmaterie. Ik respecteer je nobele persoontje, niet je afwijkende jolijt over ingekleurde miserie. Jij wordt vlijtig opgevolgd door grof gekakel van de maatjes, ze zwijgen als ik voorbij kom en ont-wijken mijn gesprekken. Okee, de pret is er even af, maar wie de korte durf van plotse ruzie niet kan plaatsen, weet ook geen spatje blijf met lange vriendschap. Wie groot wil worden onder kameraden, moet doorheen een resem pijnen, anders blijven we charlatan’s van goeiekope praatjes, kleuren we lege plaatjes in met holle woorden, bekladden we ons met roddels, leugens en venijn. Ik wil een vast verband, geen losse flodders.

 

Waarom niet met open blik en grage handen blussen wat nog smeult? Zonder treuzelen.


 

20:07 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

.. O ja, die resem pijnen moet je inderdaad voorbij denk ik. En dan krijg je, wat Aristoteles noemde 'de derde soort vriendschap'. Denk ik. Ik weet er niet veel van. Maar ik denk wél dat hij, wat dat betreft, gelijk had.
Ik wens jou en Loretta alvast een mooie zondag. Hoop dat jullie niet moeten werken. En mét een knuffel, voor allebei (en ik ben zuinig hoor, met knuffels)

Gepost door: Evy | 01-07-06

coco rosie hey goede marlon, bedankt voor coco rosie. nu gaan lopen, kortrijk-brugge. marc

Gepost door: marc | 02-07-06

;-) Reeds meermaals dergelijks meegemaakt marlon.
Als een mens niet aan zelfverloochening doet, zijn eigen "ik" blijft , zorgt dit bij sommigen voor overrompeling. Zij hebben moeite met andermans waarheid en houden (beangstigend) hun oogkleppen toe.
Niets van aantrekken, herhaal ik dan bij mezelf, zeker als een uitgetoken hand niet gesnapt, noch gedrukt wordt. Maar 't blijft ergens binnenin wel teleurstellend knagen, vind ik. De zoveelste teleurstelling in de mens. Kop op, inzichten worden slechts verwerfd door oog-opende anderszienden.
Mogen jij en L. genieten van de uitgestoken zonnestralen,
ik geniet mee,
Iris :-)

Gepost door: Iris | 02-07-06

begrijpen Goedemiddag,marlon!
Ik begrijp goed wat je nu voelt.Ik heb zo een afwijzing ook al een paar keer meegemaakt.En als het van iemand komt waarmee je een sterke band had,dan komt de pijn dubbel zo hard aan.Want je verwacht juist van deze mensen dat ze je begrijpen!Helaas!
Een goede raad,meestal komt het wel goed.Tijd doet nadenken en geeft inzicht. Jouw reactie zal haar doen nadenken en misschien haar mening doen herzien.Het laat haar ook niet koud,anders zou haar lichaamstaal niet zo uitgesproken zijn..
Ik heb ivm mijn ervaring hiermee nog een repliekje nagelaten bij oranjegekte,misschien had je het nog niet gelezen.

Laat los en geniet!

ps.ik denk dat ik je gezien heb op tv,ivm de opsporing van de meisjes.Beelden van de eerste zoektocht.Misschien niet echt passend om dit nu te zeggen,maar je zag er bijzonder "hot" uit in dat uniform! :-)

grtjs,Bé x

Gepost door: rebecca | 02-07-06

wat een stomme fout van mij ! Jakkes, even serieus rechtzetten : "inzichten worden natuurlijk VERWORVEN"
De hitte hier boven in ons pc-kamertje (35°C) verschroeit mijn denken ;-)
Iris

Gepost door: Iris | 02-07-06

hé Bé ofwel was jouw zichtveld over-verhot ;-) (grapje)
Wordt onze blonde beschermer nu ook al door Luik aangezogen ?
't Zou me toch verwonderen, nu maak je me wel benieuwd.
Zullen we hem vrouwelijk fataal maar heel lief erom vragen ?

Gepost door: Iris | 02-07-06

dag marc & de meisjes Merci voor al de complimenten, ik word er verlegen van, ja ik was blijkbaar even in beeld op teevee, wij hebben daar dagen zitten zoeken en zweten, dramatisch helaas... het wordt seffens weer werk-avond en we rukken misschien uit, waarheen brengt het lot ons deze keer? hopelijk primeert de vriendschap onder de collega's, al is het slechts primair, dwz zonder wrok en niet gespeeld.

zwoele zomergroet,
marlon.

Gepost door: marlon | 02-07-06

Ha die Bé met haar argusogen, heeft toch gelijk. (sorry voor mijn twijfels Bé'ke) Ik hou voortaan een verrekijker naast de TV ;-) en verdiep me in het "kijkkast-mannenverslinden" (kan toch geen kwaad). Zou die hitte me toch te pakken hebben ?
Alweer aan 't werk vanavond marlon ?Hopelijk koelt de nacht verhitte koppen af en gunnen ze jullie onderlinge vriendschap.
lieve groet,
Iris

Gepost door: Iris | 02-07-06

het verhaal van de haan...(deel 1) Zoals ik al zei ben ik zoals de zon, ik ben de afgelopen dan ook zeer zichtbaar en actief geweest.

Maar ook als je mij niet zag, was ik actief. Zo vond ik in mijn grote toverboek nog een verhaaltje over de haan met de 2 kroontjes.

Zo gaat het verhaal...

...Er was eens een groot kippenhok gelegen net naast een plaats waar de paardjes netjes op een rijtje staan en de ruiters in de straat stonden. Het kippenhok was drukbekipt met kippen van allerlei pluimage. In het kippenhok heerste orde en een zekere stilte. Tot op een dag er een nieuwe haan in het kippenhok gegooid werd. “Een nieuwe haan in ons kippenhok!” riepen de kippen. “Een nieuwe haan voor ons kippen!” riepen de andere hanen. Zoals in elk goed kippenhok, moet een nieuwe haan geen schrik hebben van de aanwezige kippen, maar wel van de andere hanen. Als een nieuwe haan wil overleven tussen de andere hanen, moest hij eerst en vooral gesteund en aanvaard worden door de aanwezige kippen.

De kippen, die wilde de nieuwe haan wel steunen als de andere hanen hem het leven wilde zuur maken. En na verloop van tijd had de nieuwe haan zich aangepast aanzijn nieuwe kippenhok en de kippen aan hun nieuwe haan. Er heerste een soort van wederzijds respect tussen de haan en de kippen. De nieuwe haan had twee kroontjes, hierdoor mocht hij net een stok hoger slapen dan de kippen, die helemaal onderaan op de grond mochten liggen...

Gepost door: Tita | 02-07-06

ha die haan Het verhaaltje van de kippetjes en de haan is een mooie metafoor, perfect verwoord, allemachtig prachtig enzovoort... het kibbelend kippetje heeft een ego zo groot als de schoonste haan, waarom verder kissebissen, wie conflict en problematiek in deze beeldtaal kan vatten, mag dringend het kippenhok verlaten en kan meteen in een eigen blogren terecht. De aangesproken haan ervaarde dit niet als gekakel!

kraaiend,
Marlon.

Gepost door: marlon | 03-07-06

??? Ik heb toch een probleem met "het aanvaard worden door anderen"...Je moet totaal jezelf blijven,vind ik en niet kruipen of faken om erbij te horen.Ook moet er kritiek zijn, als alles altijd wordt geprezen,is er toch weinig eerlijkheid...Niemand is perfect! Maar ik heb totaal geen probleem met andere ideeën,je moet de andere aanvaarden met zijn goede en voor jou,misschien mindere kanten..
Het is misschien toch omdat ik blond ben of door de warmte...maar ik zie het verband niet goed met dit verhaaltje ...Wat ik weet uit de realiteit is dat en nieuwe haan zeker niet beter geaccepteerd wordt door de andere hanen als hij gesteund wordt door de kippen...kvraag me af waaruit dit parabeltje komt...
nieuwsgierige Bé x

Gepost door: rebecca | 03-07-06

@Bé de sleutel zit in het gehalveerde kippetjesgehalte van het kippetje, ook in het imperfecte haantje-de-voorste-wezen van het geviseerde haantje... snap je al een beetje? heeft niks met slimmigheid te maken, gewoon met context, een kip is niet steeds een kip, een haan niet altijd een haan, niet alle schone dommetjes zijn blonderig, de parabel wordt wellicht vervolgd

re-x,
Marlon.

Gepost door: marlon | 03-07-06

De commentaren zijn gesloten.