14-06-06

bedenkelijk selectief

Bij het bangelijke verdwijnen van de Luikse meisjes Stacy en Nathalie is een bepaalde man verdacht, hij is van niet- inlandse origine, hij geniet het voordeel van de twijfel, zoals dat hoort, geen beschuldiging zonder hard bewijs.
De bezorgde berichtgeving in de pers begint op gang te komen. De marginaliteit van het milieu wordt in beeld gebracht, het gaat om blanke slachtoffertjes, mogelijks een allochtone dader, een ver-schoppeling misschien, een sociaal-economisch ontwortelde waarschijnlijk, een zieke geest alleszins.

Als voorspelbaar hult het rijkelijk correcte Vlaanderen, dwz de ’betere’ ideologische soort, zich in een oorverdovend stilzwijgen. Ook de politieke wereld is niet thuis. Er kan helaas (voor hen) geen heksenjacht ontketend worden op een schuldig extreem-rechts gedachtengoed. Onze propere salon-denkers kunnen deze zaak niet recupereren, dus geven zij geen teken. Hier hebben onze spandoekmensen, onze stille mars-opstappers, gewoon geen aandacht voor. Dit past niet in hun santekraam. Morele verontwaardiging is immers erg selectief, wordt te vaak opportunistisch geuit, stand en klasse spelen mee. Het land staat helemaal niet op zijn kop, zijn deze gemolesteerde (?) kinderen misschien minder waard?

 

De vergelijkingen met de zaak-Dutroux worden in de pers voorzichtig getrokken, de mid-denstanders van de verkrotte St-Leonard-wijk halen reeds uit naar het gemeentebestuur en Justitie. Komt er stilaan toch een alibi-doelwit in zicht?

Niemand boort een xenofobe bron aan, dat hoort hier ook niet. Evenmin als dat in Antwer-pen gepast was. Het gaat in beide gevallen blijkbaar om pure en perverse criminaliteit, gebed in een milieu dat makkelijk labiele daders kweekt.

Het zou nog niet te laat kunnen zijn voor de redding van de stiefzusjes, er rest hoop voor Stacy en Nathalie. Voor Luna en haar kinderjuf is het  drama helaas geschied. Als aan-denken nog een pover gedicht bij hun tragische dood:

„Dageraad gedood“

 

Wie heeft de dageraad van
pril ontwaakte onschuld

in het kleuterkind vermoord

de trouwe hoedster ook gedood

een toeschouwster verwond

 

tegelijkertijd de moeder en

de vader van de maan gesmoord

voor het leven van de zon beroofd

van hun schoon geloof in mensen
inclusief de eigen blanke soort

 

een blinde jongen schoot zich wild

vervuld van haat aan hen voorbij 

in razernij en grotesk geweld

heeft hij het lot van tere levens

genadeloos en achteloos geveld

 

 

22:11 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Goed nieuws Hello Marlon,

Gefeliciteerd, je blog staat de komende 24 uur in de kijker.

Keep up the great work.

Philippe

Gepost door: Philippe | 14-06-06

bravo! Woaw!Ja,dat heb je wel verdiend!Je kan op ongelooflijk originele wijze mensen prikkelen met woorden om zo aan te moedigen je teksten te lezen terwijl je telkens een zinnige boodschap meegeeft.Je zet aan tot denken.Dat is toch wat ik ervaar!
En je uitspraken en meningen zijn kristalhelder,daar hou ik van.Ik heb daar meestal ook een onmiddellijk zuivere gedachte bij.Als de inhoud van woorden en zinnen troebel zijn,begin ik te piekeren en te ontleden en kan ik er mij dan moeilijk over uitspreken.

Bravo!
B.

Gepost door: rebecca | 15-06-06

Dubbelzinnig Deze hele zaak laat inderdaad een heel nare bijsmaak achter. Langs de ene kant heb je natuurlijk de vedwijning waarvan iedereen angstvallig op de ontknoping wacht maar langs de andere kant komen hier nog eens de 'verantwoordelijke volwassenen' op het toneel. ik durf hier, o gruwel, het woord ouders niet in de mond nemen. dat mens manouvreert zichzelf in de rol van slachtoffer, geshockeerd en tekort aangedaan. En dat terwijl, ik ben normaal geen sentimentmelker, marlon, die 'schaapkes van kinderen' van de aardkorst verdwenen zijn. Wie weet in welk gedrochtig krocht ze nu verblijven. Ik kan zinnen spuwen en schelden, maar dit doet enkel ergernis en machteloosheid groeien.
groet. marc

Gepost door: marc | 15-06-06

HAllo Proficiat met je vermelding bij skynet
Ik ben ééns komen piepen en kom vast terug
groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 15-06-06

welbedankt Hallo Philippe, ik zou vals bescheiden zijn moest ik beweren dat dit me geen immens plezier doet, ik ben ook maar een wroetende blogmens hé, dit is de perfecte stimulans om er nog hardnekkiger tegenaan te gaan, ik zie nog een breed perspectief voor mezelf, het is soms enkel een gevecht tegen de tijd, maar ik verleg prioriteiten en schrap ballast, het supplement is voor de webwereld, een valabel medium dat nog in zijn historische opstartfaze zit, we gaan er wat flinke lappen op geven, da's dik beloofd, de klappen zullen voor de TV en andere speelgoedmedia zijn.

Bé, ik ben nooit bang geweest van meisjes groot noch klein, maar jij doet me toch weer blozen, nogmaals: spring mee op de blogboot, er is plaats zat, dan kunnen we jou ook eens komen verwennen, dat wordt drummen.

Marc, je verwoordt wat ik niet durf uitspreken, maar ik moet wikken en wegen, dat begrijp je wel, dank voor het medeleven, we zoeken verder.

Dag Ninne, ik kende je reeds geruime tijd van bij Loretta, je bent een fris geluid, ik waardeer ten zeerste je reactie, ik kom ook nog wel eens langs.

Marlon

Gepost door: marlon | 15-06-06

De commentaren zijn gesloten.