08-06-06

dubbel uitsluitsel

Ik zat zondagmiddag buiten in de tuin de weekendkranten door te nemen. Zoon V. kwam mij verwittigen dat hij een terrasje ging doen met een buurjongen. Normale gang van zaken tijdens een zonnig weekend. L. had weekendwerk en was dus geen getuige van de feiten. Want er heeft zich inderdaad een bepaald feit voorgedaan.
Toen ik na een tijdje binnen een slokje wou gaan drinken, stond ik voor de gesloten achterdeur van de garage. Via die deur hebben wij vanuit de tuin toegang tot ons huis. Ik had eerder traditioneel dan toevallig mijn gsm niet op zak en de thuiskomst van L. was nog niet nakend. Wat gedaan?

Ik besloot om nog een tijdje door te gaan met verplichte cocooning in de eigen tuin, maar het werd frisser en de kranten waren op zeker ogenblik uitgelezen. Ik heb dan maar een uitbraakpoging langs de velden achter ons huis ondernomen. Tweemaal over een prikkel-draad geklauterd, misschien electrisch geladen, en dan door een paardeweide „gewan-deld“ (beetje strompelend) voor het achterzicht van een lange rij belendende huizen. Ik heb verscheidene keren quasi-monter handjes moeten wuiven alsof ik zomaar op kuier-tochtje was langsheen dat moeilijk beloopbare én hoogst ongebruikelijke pad. Daarna ben ik via een serieus ommetje aan de voorkant van ons huis geraakt, wel met klamme handjes, want gesteld dat ook daar de toegang onbewust was afgesloten door onze zoon. Dan had ik vijf kilometers stappen voor de boeg gehad, richting Gasthuisberg, om bij L. de sleutel te gaan ophalen. Oef, dikke zucht van opluchting, de garagepoort bleek niet vergrendeld. Ik kon meteen binnen en belde dadelijk mijn relaas door aan L. Slappe lach, hilarisch toch.

Zoiets valt voor, inderdaad, het analoge misverstand dateerde van ongeveer 20 jaar geleden. Toen zaten L. en ik tesamen in de tuin te zonnen. Kleutertje V. had in al zijn onschuld ook diezelfde  binnendeur afgesloten. De buitendeur was eveneens dicht, dat wisten wij. Dus daar zaten wij, in een dovemansoverleg met een hulpeloze kleuter aan de andere kant van de (glazen) deur. Dat manneke had helemaal niet door wat er van hem werd verwacht. Hij vond onze paniekerige mimieken bij wijlen hoogst grappig. Wij waren wel onmiskenbaar buitengesloten. Er is toen een acrobatische klauterpartij vanop buurman’s ladder moeten geschieden om in het eigen huis in te breken. Langs het keukenraam op de eerste verdieping, kon ik toen door een kleine kier naar binnen. Niks aan de hand voor de kleine V., hij had zich in zijn kinderwereldje kostelijk geamuseerd. Te piepjong om er prak-tische lessen uit te trekken, want de geschiedenis heeft zich dus dit weekend herhaald. 

Alvast de laatste maal dat ik als een ezel door de paardenweide paradeerde, volgende keer maar weer eens binnenbreken.
En aansluiten bij de vereniging tegen oudermishandeling.

 

19:57 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

wereldberoemd twee weken geleden hier net hetzelfde, sleutel niet mee op straat, ladder moeten lenen bij de buren om over de garage te kunnen klauteren. en dit onder de goekeurende blikken van fotograferende en gibberende japanse toeristen. maar ik ben binnenkort wel wereldberoemd in japan!
marc

Gepost door: marc | 09-06-06

slap lachen kan veel deugd doen.
en jezelf een ezel voelen mag af en toe wel. maar niet te lang. :-)

Gepost door: evy | 09-06-06

boterbloempje in de wei Was jij die ezel die daar onbeholpen rond liep in de wei?
Mooie diertje, vond ik.
Leuke herinneringen voor later aan je kleinkinderen te vertellen, opa als ezel in de wei. Ik wens je een deugddoend weekend aan de zijde van L.

Gepost door: boterbloempje | 09-06-06

merci chéries @marc: wij zorgen voor je wereldberoemdheid in de ganse aziatische regio, zullen het vertaal doorvertellen aan de koreaanse vriendin van onze zoon, volgende week komt ze logeren, circuleren er ergens foto's op het net van je stuntwerk?

@evy: akkoord als ik me om de twintig jaar aan dezelfde steen stoot, dat soort ezel bedoel ik :-)

@bb-pje: ja, ik zie je ergens zitten blinken van boterverse frisheid, het gras verbleekt op de plek waar je neergestreken bent, dag bloempje

Gepost door: marlon | 10-06-06

De commentaren zijn gesloten.