04-06-06

outlet - outfit

San Feliciano (25/5)

 

Wij zijn helemaal gek op Umbrië, maar Toscane mag er ook wezen. Reeds tweemaal staken wij de regio-grens over, want in Valdichiana haalt een gigantisch outlet-complex ons binnen. Daar loopt la bella Italia zich te koop. Je vindt er naast de bekende sportmastodonten zoals Asics, Nike, Puma, en andere Adidassen ook de betere lekenmerken zoals een traag goedkope Diesel, het parmantige Prada, Kappa etcetera, alsook anderssoortige klerenkleppers, te veel om ineens op te kopen.

Schone Italiaanse madammen en meneren komen er flamboyant flaneren en vooral zich-zelve etaleren. Zonder zonnebril kom je deze luxueus overdekte ruimtes niet in, wie de ogen niet verduistert, geldt hier als onzedig. Wij schaften ons zodanig het pragmatische stadsmodel aan teneinde de tekorten op de prijzen te kunnen onderscheiden. Een pro-centenwereld van verschil.

Wij hebben ons meerdere outlet-outfit-en aangeschaft. Onze wagen is voorzien op vesti-mentaire overlast. Ik vergeet nog te melden dat de schoenen er ook begerens- en niet echt prijzenswaardig zijn. Voor minder dan de helft aan euro’s heb je blitse sneakers of een paar extravagante laarsjes. Nul de botten brol aan je voeten, alles loopt comfortabel snor, hoogstandjes in de kwaliteit. ’t Is van hebbes voor veredelde proleten, zijn wij dat zo-maar? Ik spreek uit eigen bescheiden naam.

Ja, naast een denderende doordenker en een begenadigd spiritualist, ben ik ook een ma-teloze materialist. Shame on me, maar ik lig er niet wakker van. Ons geld mag rollen, ele-gantie heeft geen prijs. Morgen is het misschien over, schijnt het zonnetje zeven graden minder, grijsheid troef. Met wat hippe vodden rond ons blote lijf blijft de wereld simpel. Zo maken wij ons steeds iets wijs.
 

15:40 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

:-) Hé begenadigde spiritualist, mateloze materialist, je vergeet de onverbiddelijke optimist ! Sorry hoor Marlon, al kon ik me je Mazda-inbreuk zo voor ogen halen, jouw doorspekte humor bleef mijn glimlach boven halen.
Al bij al, dankzij ook het jeugdig thuisfront (niet te onderschatten !), toch een goede afloop; al zullen jouw charmes, flatteus gesticuleer en jouw ingebouwde zwierige woordenstroom wel de doorslag hebben gegeven en zeker weten die beminnelijke nimf aan je zijde !
Nog een lang nagenieten toegewenst voor jullie beiden,
gegroet en 't is nu aan mij om grenzen te overschrijden ;-)
So long, auf wiedersehen, hasta un proxima vez,
IrisGepost door: Iris | 04-06-06

zon gegroet ge-zonde marlon, jouw terugkomst gaat gepaard met de eerste zon in weken. Uitstekende combinatie, blij om beide terug te zien. En zie, ook hier schieten temperaturen en zomergehalte plots de lucht in. Toevallig? No way!
wegens weerwerk weer druk. marc.

Gepost door: marc | 05-06-06

nog even op de valreep jullie lieve wensen op mijn nog niet helemaal afgegrendeld blogje ontvangen, waarvoor mijn gulle dank; alles incluis onszelf ingepakt en sluipend deze nacht naar de blinkende vogel die op ons wacht :-)
doei, lieve luitjes

Gepost door: Iris | 05-06-06

@Iris en Marco Eéntje is vrolijk vertrokken met de zuiderzon en de andere maakt het mooie weer hier te lande, op het water en in de luchten waar die éne momenteel klapwiekert, wat een verantwoordelijkheid voor die andere, gelukkig een sterke man ten dienste van een nobele vrouw, schoon eind.

mv

Gepost door: marlon | 05-06-06

De commentaren zijn gesloten.