10-05-06

leeg bestand

Met betrekkig tot de lege dagstand staat mijn teller op twee. Nochtans heb ik vele avonturen beleefd vandaag. Ze zitten ergens in mijn hoofd, ze verhuizen van de linker- naar de rechterregio, ze kriebelen als muizenissen. Miezerig.

We lagen stille uren ongezond en vastberaden in de namid-dagzon te staren, dan draait het hart op volle toeren.
Achter ons, in het open veld, speelden zigeunerkinderen, ploegden de boeren. Ook een ratelslang die kreunde.

 

De regen kwam, verdiend en regelrecht. Natgeplensd werden wij wakker uit een verloren oorlog. Was er ergens hoop op vrede? Wij erkenden mogelijks een reden, iets wat ons be-koorde. Later stonden wij voor een blote spiegel naar verdriet te zien. Armerzielen.


17:39 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

oorlog zie het kikkerspel met mij niet als een oorlog, eerder als een vriendschappelijk duel waarbij het bloed niet vloeit maar bruist, hier is de vrede alleszins te vinden... en doe nu niet ambetant, want je ontweek me elegant, lijkt me.
En garde!
karlo

Gepost door: karlo | 10-05-06

@karlo niks te ontwijken, vrede wil ik nu, heel gulzig, dag karlo, schone jongen.

mv

Gepost door: marlon | 10-05-06

druk je hebt het druk en niet druk, zie ik.
Alles OK, Marlon?
Ik vrees dat ik niet genoeg tijd had om nu nog te kunnen volgen.
Ik wens je voor morgen, of overmorgen, veel inspiratie.

Gepost door: evy | 10-05-06

onrust Je lijkt me een onrustige jongen,Marlon.Ik staar niet ,noch klopt mijn hart een tempo hoger als ik in de zon lig.Je moet echt leren "genieten"...laat die warme zonnestralen je huid strelen en kruip in jezelf terwijl je je hoofd laat leeglopen,je hartslag zal veel rustiger worden...
Ik denk dat jij een piekeraar bent en je je niet kunt overgeven aan het niets doen,nochtans het is geen zonde...
Een regenbui kan in tegenstelling met je vergelijking met een oorlog,zo zaaalig zijn!Ik heb ooit in putje zomer een serieuze stortbui meegemaakt terwijl ik nog in mijn hangmat lag;iedereen spurtte naar binnen,maar ik bleef gewoon relaxed liggen,dat was gewoon fantastisch,ik was in extase!
Probeer het negatieve wat positief om te buigen en je beleeft alles veel intenser en evenwichtiger.

Dit is gewoon mijn mening,lieve, grappige,warmbloedige Marlon.Ik tracht zeker geen mensen te veranderen,je bent zoals je zelf wilt zijn en dat hou je het langste vol.

ps.een tip tegen onrust,misschien voor jou goed van toepassing: niet in de zon liggen,want dan word je nog heter , maar eens goed van de grond gaan!

BeXXX

Gepost door: rebecca | 11-05-06

Zo die Rebecca. Ze durft wel.

Gepost door: enscho | 11-05-06

Ik leer er doorheen lezen. Dat is wat ik doen moet er doorheen lezen. Dat wat er staat is de wolk van het verborgen vraagteken. Ik leer de wind meenemen. Of een storm.Gegroet.

Gepost door: enscho | 11-05-06

schoon brutaaltje yo enscho, die stijl van la Rebec bevalt me wel, ze is rijp voor een eigen blog, spontaan en vrank gebekt moet dat een makkie voor haar zijn, ik ben haar een blozender respons verplicht, misschien in een volgend item

jouw eigen woorden leer ik doorgronden, je bent mysterieus bevlogen, maar mijn gedachten zijn gewend aan hoge vluchten (en de smakken achteraf), straks spring ik nog even binnen in je ideeënwinkel (zen ze!)

mv

Gepost door: marlon | 11-05-06

@evy dit is weer een fijne dag, de weerman (marc) heeft geen spatje venijn voorspeld, straks ga ik voor een tijdje van de grond (zie Rebecca), in een hangmat lijkt me dat vrij(en) acrobatisch

mv

Gepost door: marlon | 11-05-06

steekspel marlon, hitsige rakker, liever dan met mij de degens te kruisen een steekspel met de dames?

Gepost door: karlo | 11-05-06

@karlo sorry schone prins, ondanks het hitsige aanbod van je degen, verklaar ik me een exclusieve hetero.

stevige opkikker,
mv.

Gepost door: marlon | 11-05-06

uit de bocht marlon, maat, hier ga je uit de bocht. Gelukkig zijn er schone dames genoeg om je op te vangen, dan wel te lappen. Degens kruisen met taal bedoelde ik , het steekspel met de dames, dat bepaal je maar met hen... (heb je er trouwens eentje te veel, stuur ze dan maar langs, ik help je met plezier)
dag vreemde schermer
zich brutaal benaderd voelend :-),
karlo

Gepost door: karlo | 11-05-06

knappe ridder Marlon toch,
je doet me denken aan d'Artagnan,ken je hem nog?de vierde van de drie musketiers!Ik herinner me nog een film die ik jaren gelezen zag;de knappe ridder die ook "ne crack" was in het gebruiken van zijn degen op allerlei manieren...
Je "taaltje" leunt ook dicht aan bij het theatrale middeleeuwse.Grappig en charmant...!

Karlo: je neemt die woorden toch niet "au sérieux"(moest dit nu met of zonder 'x' ?)
Het is maar spelen met woorden en kmoet zeggen dat dit wel in mijn stijl van humor ligt!
avondgroetje van af en toe gekke Rebecca!

Gepost door: rebecca | 11-05-06

@Rebecca merci ma belle biche, je begrijpt de clou perfect, daarom wijdde ik ook mijn dag-item aan jou, dwz: dag Rebecca (dd 11/5).

ridder mv.


Gepost door: marlon | 11-05-06

De commentaren zijn gesloten.