27-04-06

gekapte dag

Geen zin in realiteit vandaag. De zon zien hangen, ook een bui die niet op ons viel, gelukkig. Wij jogden door het lentepark, de eendjes knikten vriendelijk, de oudjes bezetten de banken en kwetterden de vogels weg. Wij liepen onze rondjes, roerden een mondje en zwegen als wij dachten dat onze gedachten op hol geslagen waren.
Ken jezelf broeder, bemin jezelf zuster, houden van doen we levenslang in strategische gradaties. Wik en weeg de woorden, lief zijn kost geen geld, kies het tactische moment. Langzaam zweet is eerlijk. Zwijgen is goud, maar ware woorden spreken geeft extase.

 

In concreto, dit was geen dag voor een verhaal, het vlotte lekker en doe-maar-normaal was de moraal. Wij zijn niettemin tevreden. Contentement dient niet bestreden op een schaal van daden.
Geef ons kleine dingen, laat ons trieste retro plaatjes spelen, hippe disco-liedjes zingen, glossy magazines door de sexy vingers flikkeren. Geluk is gratis aan een frisco likken.

 

Ter zake, na de middag togen wij ter kapper. Mijn warmgekoelde kapster staat hiernaast geportretteerd. Zij woelde zwoel en welig door mijn fris gekwelde haar. Ook zij sprak haar schaarse zinnen. Wij verstaan mekaar met onze monden dicht. Wat is dat met stille mensen, wat trekt hen vice-versa aan? De sterkte van hun onderlinge zwak bewustzijn?

Ik meander verder, glij op gel door wind in buitenvelden. Het namiddaglicht verslapt. Zo werd het avond. Nachten zijn in aantocht. De slaap zal komen, zal hij dat of niet? Dromen van liefde en verdriet, onze dood bewaken. Het is mij om het even. Wij leven voort, of niet.

 

22:42 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Mooi Mooi om te lezen. Dichterbij, wat het is. Ik, ik schaam mij voor mijn gedoe, doch het is wat het is. Wil graag meer bewustzijn op mijn vernietiger. Meer liefde laten zijn. Ik groet je.

Gepost door: enscho | 28-04-06

meander-taal-er meander rustig verder, marlon, maar maak de bochten af en toe risicovol scherp. het is zeer boeiend om mee te varen.
marc

Gepost door: marc | 28-04-06

groeten ik groet je ook.
je hebt dat goed gedaan.
:-)

Gepost door: evy | 28-04-06

hmm!! ik denk dat we hem niet teveel mogen bestoefen, anders wordt hij weer depressief en schrijft hij geen mooie woordjes meer aan elkaar...

dag Marlon, heb je niet gezien deze week ondanks je belofte.....

toch wel goed zoals je zegt : geen zin in de realiteit vandaag...ik heb dat ook dikwijls....meestal zelf


greets...

Gepost door: anima-negra | 28-04-06

kip-kap-dank @enscho: schone mens, je houdt me in de ban, ben je vrouw of man?

@marc: dank ervaren jongen, ik aanvaard je zonnige roekeloosheid

@ evy: fijn je hier aan te treffen, ik kom spoedig ook eens langs

@anima: onze wegen zullen zich nog kruisen, met of zonder kruis

mv

Gepost door: marlon | 28-04-06

Geen zin voor realiteit ? De zon zien hangen, de lente voorbij joggen, de eendjes die knikken...da's méér zien dan de realiteit, beste Marlon.
Schoon verwoord hoor !
Velen kunnen henzelf al niet meer zien, al dan niet in 't spiegelglas ;-)
fijn weekend en geniet van de 1MEI-zin,
GR.
Iris

Gepost door: Iris | 29-04-06

Afbeeldingen. Zo zo.

Gepost door: enscho | 29-04-06

Prachtig om je weer eens te lezen. De zoete woorden en het levensrecht zie ik een verlangen
en toch de voeten op de grond, waarschijnlijk voeten in Italiaanse schoenen.

Gepost door: Erwin Troost | 29-04-06

@de lage landen @Iris: ja, het doet altijd 'deugd' om de melancholische toer op te gaan, een teken dat onze sensoren nog alert zijn en weerwerk bieden (denk ik).

@Erwin: dag jonge gabber, ik zag je onlangs weer poëtisch voorbij scheren, daar zat snee op, ik vermoed dat je nog steeds naar de sterren schrijft in Eindhoven, soms dwarrelt je dichtersstof tot in Leuven, sterk.
Tot blogs, hollands maatje.

@Enscho: fijn dat je de schilderijtjes van Loretta hebt opgemerkt, merci.

mv

Gepost door: marlon | 29-04-06

De commentaren zijn gesloten.