26-04-06

re-blog-in

Waarom heb ik mezelf in nesten gewerkt en hoe geraak ik hier weer uit?  In een dipje zitten en meteen beginnen wenen dat ik uit het bloggerswereldje wil stappen. Mag het ook een opstapje zijn naar een nieuwe start, met uw permissie? (incl. inspraak-repliekjes).


Sorry voor wie ik een stoorzender word, zap dan lekker van mij weg, maar weet dat ik welige achterpoortjes ken. Ik kan mij niet stuiten. Ik ben een taalonkruid dat zichzelve boven het hoofd laat groeien, de woorden bloeien uit mijn letterengestel. Toegegeven, ook ik erger mijn alter ego soms, nog vaker ben ik bekaf van mezelf, van gemakkelijk zelfbeklag. Edoch, Joost van den Vondel zeide ooit: “ick moste immer vorter, ende verde ghaen”.

Tijd voor de kleine prehistorie. Wij waren ten onze huize even in een allerlieve akkefiet verwikkeld over zin en onzin van de webverweverij. Wat heet virtueel en wat verstaat een mens onder reëel? Acteren wij als ‘fake’ figuranten in een internet-scenario van nep?

 

Tot de conclusie gevlinderd dat virtueel niet per se irreëel moet zijn. Achter iedere reactie klopt een hart, ten goede of ten kwade, maar het zijn echte mensen, zelfs zij die stiekem komen droppen of iets stout inposten. De teller tikt ze onverbiddelijk op hun vingers. Maar het is zoals een bloggende cultuurdame dit met liefde formuleerde: wat maakt de kracht van een getal, wat heb je aan holle cijfers als het om letters gaat, om betrachte kwaliteit? Ik citeer niet letterlijk, ik inspireer mij aan haar.

Ik ga dus krols en kronkelend door, tot mijn eigen onmacht. Aanzet tot zelfconstructie.
Merci aan alle mooie mensen die mij in een kringetje omringden toen de nacht inviel. Ik verdien geen aandacht, maar ik vraag ze uiteraard. Dat werd mij ook reeds voorgezegd.

Wat rest een man die met moeite spreken kan, de woorden kent, maar ze niet keldert in gesprekken onder mensen. Hij slikt zijn tekst voorzichtig in, herkauwt een poos en spuwt geschriften uit. Soms vlamt er schamele schoonheid, soms een losgeslagen vuurbal waar hij zijn pootjes aan verbrandt. Het lot van lettertemmers. Taal is een verhaal op woorden.

22:00 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

dag krolse phoeniks, Als taal een verhaal is op woorden, kunnen woorden het verhaal brengen van vergevingsgezinde taal.....
nachtgroetjes,
Iris

Gepost door: Iris | 26-04-06

Verrast... Verrast over het vorig bericht.
Er mee ophouden, waarom zou je ? It's just a phase you're going through, Marlon.
Zelfs de meest energieke stylo's willen ook wel eens een pauze.
Gun het ze maar.

Gepost door: Zeno | 26-04-06

héhé jij slimste meisje van de klas, je hebt me schoon betrapt terwijl ik nog doende met nuances was

'n avond dichteres van vredesdagen.

mv

ps: vertel het kladje alsjeblief niet verder

Gepost door: marlon | 26-04-06

schone geest (in levend lijf) Zeno, mensen die het waarschijnlijk niet goed met jou meenden, mailden mij dat jij overleden was, of toch op zijn minst overreden en bijna dood. Goed dat ik verder blogde, eigenlijk heb ik je tot leven gewekt nietwaar?

mv

Gepost door: marlon | 26-04-06

@Iris Sorry meisje-wijs, maar meester Zeno nestelde zich tussen ons beidjes in, voor mij geeft dat niet, hij is best gezellig. Fijn dat hij extra-mortem is.

mv

Gepost door: marlon | 26-04-06

Ik, overreden ? Neen. Wel ooit omver gereden door een verstrooide chauffeur, maar 'the blues' die ik toen kreeg zijn ondertussen geresorbeerd en mijn fiets is nog trappelbaar.

En wat dat kladje betreft, ik zal zwijgen als verm... euh.... overreden.
:o)

Gepost door: Zeno | 27-04-06

Ach Marlon, Ik zie mensen als vlinders, vrolijk maar meestal misnoegd, zich hier of daar nestelend, om even vlug weer weg te fladderen.
Mijn vleugels hebben jouw boodschap opgevangen ;-) en ik ben al op weg naar elders.
doei,
Iris

Gepost door: Iris | 27-04-06

@Iris (ivm Zeno: http://zenobie.skynetblogs.be) Ter opheldering, Zeno is een meisje zoals jij, geen hij-tje, ik lapsuste hieronder omdat de zenuwen nog niet gansch hersteld waren. Volgens de huisdokter (Dr Deter weet het beter - Toon Tellegen) had ik nog een dagje extra rust verdiend. Ik ben wel blij met jullie sprankels. Santé!

mv

Gepost door: marlon | 27-04-06

Good luck. Good luck Marlon ik vergeef mijzelf meer en meer.

Gepost door: enscho | 27-04-06

Ach Marlon De virtuele wereld is voor sommigen een vluchtheuvel; een hij of zij, ik beperk me eerder tot de inhoud dan tot het geslacht, alhoewel ik tussen de regels door wel graag graaf.
Maar je zou mij wel horen moest je mij een snor en baard aansmeren ;-)
Hou het verder rustig of waai desnoods eens goed uit,
gr.
Iris

Gepost door: Iris | 27-04-06

De commentaren zijn gesloten.