21-04-06

i-Pod versus I-not (2)

We zien de nieuwe beelden, bijna zuiver, net niet scherp, profielen zijn zichtbaar, door wie herkenbaar? Wie zwijgt als vermoord, wie tekent voor medeplichtig, wie bezondigt zich aan schuldig verzuim? Spreek, onmondigen.
Een gemeenschap sluit de rangen, een bangelijk vermoeden. Joe keert zich in zijn graf, het is nog wennen aan die jonge dood. Hij lacht evenwel, verstard.


Zondag wordt er betoogd, dat is toegelaten zolang het niet verboden is. Ach, massamensen toch, maak eens ingetogen inkeer in uzelf, verstijf ter plekke. Slik die holle slogans op voorhand in, maak ter plaatse rechtsomkeer. Er viel een slachtoffer, er is een dader. De gemeenschap vraagt enkel recht en gerechtigheid.


Het is haast pijnlijke wiskunde, politie en justitie moeten hun werk kunnen doen.  Maar wie wil zich verspreken, wie breekt de ban van een uitheemse omerta? Laat ons de dingen eens bij de vranke naam noemen alvorens een extremistische partij deze affaire recupe-reert en er denderend mee scoort in electoraal oktober. Anticipeer op een donkerbruine herfst, allochtone medemens.

 

Deze zaak moet prioritair in het reine, de symboolwaarde weegt loodzwaar. Daarna moeten we praten, van gemeenschap tot gemeenschap, over alle geledingen heen. Rijk met arm aan tafel, er dienen diepe kloven overbrugd. Het kan niet dat exuberante welvaart onze zeden en normen blijft bepalen. Wij, de vetgemeste westerlingen, zijn evengoed gede-genereerd. Er is een limiet aan alles: aan criminaliteit, aan fundamentalisme, aan terro-risme, aan materialisme, aan egocentrisme, aan decadent snobisme, aan de wereld zelfs.

Want opeens kan gans de boel ontploffen. Hoeveel dynamiet verdraagt de arme aarde?

 

22:31 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

verdraagzaam en wat is dan het cordon, ook verdraagzaam zeker.

Gepost door: bob | 23-04-06

@bob - met alle respect, maar ik heb de finesse van je reactie niet door
- toch een poging: ik vind het cordon achterhaald en overbodig
- bestuursverantwoordelijkheid voor het VB en dan kopje onder?

mv

Gepost door: marlon | 23-04-06

De commentaren zijn gesloten.