18-04-06

in de luwte

Een dagje in de luwte doorgebracht. Drukke hoofd is uitgewaaid, rommel sluikgestort in sluimers van de lentelucht. Kadukke ogen aan de beterhand, ik zie klaarheid in mysteries. De luwte is een luxe die we ons kunnen gunnen, inkeer in jezelf en uitkeer als een ander.

 

Dan heb je ook van die mensen, voornamelijk mobieltjes-maniakalen, loopbaangekken onder anderen, zelfs politieflikkers, die de luwte gaan bereizen: er effe vantussen ritsen, zich eruit verknijpen. Fout en misverstand, dubbele salto met de benen in de prak, de armen in een kluwen onder de kantelkont.

De luwte is geen regio te lande, noch te buitenlande. Je vindt die zone niet in Geluwe noch in de Veluwe. Deze laatste plaats is nochtans vermaard om zijn warmwatertrollen, hooghijgpotige reigers en kikkers met kleine klootjes. Wat doe je met die gekke geografie, die wilde faunafantasie? Vooral ontwijken.

Ik spreek uit jaren nomade-varen, ik heb alle blinde regio’s in mijn blonde kop verkend. De luwte situeert zich tussen mijn twee oren, meer bepaald het rechter en het linker of vice-versa, naargelang je naar mij kijkt: rechttoe rechtaan of stiekem langs achter (slag- en slingerschaduw).

 

Introspectie, lieve mensen. Een dagje zonder erectie, sexy mannen (tenzij bij nacht en bij de bijslaap), neem dat wellustig van mij aan. Je sluit je best een etmaal op, eet het droge brood en drinkt het lauwe water. Sta op voor dag en dauw, was je in het natte gras en bid om vergeving en genade.

 

De loutering trekt zich traag op gang, maar eens op dreef is er geen tegenhouden aan. Zo zit ik nu ondruk gelukzalig wijsheid uit te tikken. Mijn investering in mezelf rendeerde. De luwte waait nog krachtjes na, de kamerplanten knikken zachtjes. Ik adem kalmte thuis.

 

 

22:23 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

bidden ? Bidt jij soms ? Je stijgt in mijn achting ....
Kamerplanten..tja...
- ze vormen een decoratief element
- ze weken complimentjes los van groenvrienden
- ze zorgen voor verse zuurstof
Ooit wel eens bij stilgestaan dat wij aan geen enkele van deze drie factoren kunnen tippen...moeten we ons hier nu vragen gaan bij stellen ?

Gepost door: anima-negra | 19-04-06

@animaatje Waarom zouden wij niet aan die drie simpele factoren kunnen tippen?
Ik ken veel leuke mensen in mijn leefdecor, waarvoor ik hen van harte complimenteer en die mij bovendien verse zuurstof (en meer) schenken.

Bidden, ongewild wel, ook voor jou m'n donkere makker, er is nog hoop.

mv

Gepost door: marlon | 19-04-06

rust Hey marlon, het is inderdaad zo moeilijk om tot rust te komen. "'t koppeken en de buik", ze staan nooit stil. En maar draaien en spitten. soms om horendul van te worden. ik heb het niet altijd onder controle. tot rust komen is een discipline die hedentendage moeilijk te beheersen valt. Ik heb straks nog 10 minuutjes tijd om het te proberen.
groet. marc

Gepost door: marc | 19-04-06

@marc als ik het goed begrijp, wordt dat dus een vluggertje... geniet ervan.

mv

Gepost door: marlon | 19-04-06

Luwte Ook zonder bidden vind ik de luwte door af en toe mezelf inte slikken en als een phoeniks mezel terug uit te spuwen. Zalig !

Gepost door: Iris | 20-04-06

@iris dat bedoelde ik dus ook met bidden, hoe raade je het, sfynx-meisje?

(btw, ik heb je gepromoot bij tessa vermeiren)

mv

Gepost door: marlon | 20-04-06

@marlon Heel galant van jou om me te promoten, maar Tessa kreeg vroeger, als niet-blogger, al eens een mailtje van mij en ik ontmoette haar ook al persoonlijk tijdens een lezing van de Paarse Zetel (Gent)
Zoals je merkt, had ik mezelf al gepromoot. Ja, durf en lef heb ik mij intussen al eigen gemaakt, kwestie van zelfkennis ;-) waarover ik het vandaag in mijn blogwereldje heb. Zeggen en doen dat gaat bij bij meestal samen.
Ik hoop je nog bij (vriendin) Tessa te ontmoeten.

Gepost door: Iris | 20-04-06

@iris je bent me ook een mooi brutaaltje, een typetje à la tessa, houden zo!

mv

Gepost door: marlon | 20-04-06

Ikke....brutaal ? Ik noem het eerder gedurfd eerlijk en beleefd assertief; heb er bijna een kwart leven over gedaan toen ik voor 't eerst Tessa ontdekte ;-)
doei !!!!!

Gepost door: Iris | 21-04-06

De commentaren zijn gesloten.