04-04-06

broedermoord

Hoe snij je het kloppend hart weg uit een bloeiende voetbal-vereniging? Je ontslaat Jan Ceulemans bij Club Brugge, zo simpel kan dat zijn als schrijnend voorbeeld. Dader van dienst is Marc Degryse, een zakelijke slager. Hij haalde ongemeen hard uit, een primeur.
Hoe ver reikt vriendschap en edelmoedigheid? Tot aan de grens van het grote geld, geen millimeter sentiment rolt de voetbal verder. Een gegeven woord, een schoon kontrakt, een tweede kans, ver-geet het maar. De hakbijl opgepakt, één scherpe klop en brave Jan mag bloeden. René Verheyen, soldaat van jaren noeste inzet, wordt ook mee weggesjot. Waar zoekt een supporter nog sportieve waarden voor zijn geloof in dat bedrijf van Club?

De stop is van de fles geknald. De ziel van een ploeg, het menselijk aspect, vloeit weg.

Jan Ceulemans gaat met gebogen schouders heen, geen woordrepliek voorhanden, wel afgemokerd, aangeslagen. Hoe zwaar weegt zijn verdriet, zijn verlies aan vertrouwen in de vrienden, in plots afgedane zaken die hij als warme kameraadschap had willen ervaren?
Komt sterke Jan deze smerige ezelstamp ooit nog te boven? Wat een gore ploertigheid.

Franky Vanderelst deelt niet in de klappen, inderdaad een “fox”, maar van het oergrijze soort, de onbetrouwbare middenmoter. Wat doe je met die maatjes? Verwaarlozen toch.
Hij betreurt één en ander, verbijt zijn opgefokte tranen en posteert zich zonder blozen achter de nieuwe trainer, “voor 200 procent”! Dit lijkt het betere knechtenwerk, helaas geen bravourestukje. Worden vriendenknopjes dan zo makkelijk om- en uitgeschakeld?

Brave Jan, ze hebben je ongenadig gerold. Degryse is een haai, dat was geweten. Die
man is niet geschapen voor het voetbal, talent zat misschien, maar een sport heeft ook bezieling nodig. Sorry Misterke Marc, je reikt zelfs niet tot aan de enkels van Grote Jan. Mensen krijgen klasse door hun schoon karakter, niet door hun berekend management.
Je bent een koele streber, Degryse, je hart heeft nooit geklopt voor het volkse Brugge.

 

Emilio Ferrera komt als vervanger, geen kwaad woord over die gast, een superman. Wij wensen hem zijn uitgesteld succes. Maar wie het niet verdienen zijn de bobo’s van Club Brugge. Michel D’Hooghe, smoelentrekker, schaam je ‘dokter’. Je sneedt in het verkeerde vel. Jan sterft een stille dood, hij gaat door een hel , ondanks zijn morele rechten op de hemel. Je hebt hem mismeesterd, Dr D’Hooghe, je bent een valse breedsmoel-president.

Dit was het onverkwikkelijke verhaal van hoe ongenadig voetbalbusiness wezen kan.
De hoffelijkheid om edele mannen elegant te ontslaan wordt zelfs niet meer opgebracht.
Het is onterecht een wereld voor barre zakenlieden, de schone sport likt weer zijn wonden.


22:12 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Voetbal ... Zal ik maar de spits afbijten met mijn commentaar ?
Die sport interesseert mij geen bal,tenzij ik zelf mag sjotten.

Los daarvan..., ik vind ook dat Ceulemans onterecht behandeld werd.

Gepost door: Zeno | 04-04-06

Chinees Degryse begint spleetoogjes te krijgen ... maar dat kan aan mij liggen natuurlijk

Gepost door: Joloopt | 04-04-06

Kameraden Helemaal eens, waar is de ziel gebleven?

Groetjes, P

Gepost door: Novemberboy | 04-04-06

repliekjes @Zeno: van mij mag je gerust sjotten, je moet wel ballen aan je lijf hebben, btw ik zag je onlangs opduiken bij (pdw), je bent op goeie weg, houwe zo, je bent een fris en origineel geluid in het blogbedrijf

@Jo: Chinees of Ardooiees, het is alleszins vrij onwesters van traditie, waar blijft het geloof in de mens, het wederzijds vertrouwen etc.? Weer iets dat we uit onze kop moeten lopen, gaat dat nog lukken, kilometers opkrikken (ga ik doen, wat jij Jo?)

@nov-boy: welkom op deze plek, ik zag je al een paar keer langsflitsen bij loretta, zullen we maar zeggen: hoe meer "zielen", hoe meer vreugd, het clubje wordt wel kleiner, wij gaan evenwel door met het blogspotten

groets, mv.

Gepost door: marlon | 05-04-06

De commentaren zijn gesloten.