25-03-06

consulent-coördinator

Ganse dag geoefend in het uitspreken van de titel, lukt al aardig. Het is de nieuwe omschrijving van mijn functie op het werk. Dat houdt één en ander in, zeggen ze zo.
Zou ook retro-actief zijn, per 1 maart van het 'jaar dezes’. Djiezes, wat heb ik gemist, hoe kan ik in de achteruitversnelling nog dingetjes gaan bijsturen? Een schuldgevoel als een wolken-krabber. Ik schrijd nu ook gewichtiger door het bedrijf, vertraag mijn pas en doe gevarieerde denkstanden. Ben reeds tot be-sluiten gekomen die ik moeilijk kan plaatsen, maar ik accepteer. Ik volg andere gedachtenpatronen, conform aan de up-functie. Een reorganisatie dringt zich op, dat is punt één. Daarna af-slanken, uiteraard begin ik met af te vloeien. De rokers zitten op de wip en de wippers ontneem ik hun verzetjes.
Inspraak is welkom indien niet geformuleerd als tegenspraak. Een CC (consulent-coördinator) heeft steeds het laatste woord. Dat legt hij voor aan de DC (directeur-coördinator), een zeer nobel man, intelligent en fijngevoelig, leest alle teksten na.

In die nieuwe persoonlijkheid, kwam ik heden middag, op mijn looptochtje een schone jongen tegen. Hij dwarste mijn sportieve pad met een joekel van een hondbeest, stak hulpbehoevend een arm uit. Ik stond meteen op de rem, een blinde helpen oversteken (redeneerde ik quasi-humaan). Reeds in mijn vroegere hoedanigheden in de midden-regio had ik analoge menselijke trekjes.
Maar toen deed die wankele wandelaar een mondgebaar, hij knalde het eruit: of ik soms Marlon Vanco was, dé Marlon van de Vanco-Blog. Jaren geleden dat ik nog zo frontaal geattakeerd was, dit was een harde veeg, hier was ik helemaal niet aan gewend.
Ik vermande mezelf, dacht aan mijn titel-imago, lachte krampachtig en nam mijn verantwoordelijkheid. Ja, ik bekende, ik was hém, mezelf dus, die blonde bloggeraar.

Met wie ik de eer had, acteerde ik stuntelig “mijn nieuwe ik” en corrigeerde meteen joviaal: indien gepermitteerd eventueel. Hij heette Gorik op 'Tinternet', zijn echte naam was onverstaanbaar. Ik rilde van de zenuwen, nog niet gewend aan stressy situaties.
Ik heb die sympathico nog een overbodige uiteenzetting gegeven over de belendende parken in de buurt en alwaar mijn omlopen zich overal uitstrekken, je weet maar nooit wat de toekomst brengen kan. Ook legde ik hem ongevraagd verklaringen af over mijn geliefde en alwaar zij zich op dat ogenblik bevond. Ik had haar tien minuten eerder laten lopen en zij was nu aan het cool-downen, hetzij doende in haar stomend bad. Gorik keek als een verschrikte kikker, klaar om zich te ontpoppen als de mooie prins. Bangelijk toch.

 

Rap en lafjes verwijderde ik mij op een overdrafje, die gast had mij betrapt in een manco rol. Hij had mij te kakken gezet. Daarna deed hij hetzelfde met zijn hond. Ik zag hem nog smakelijk gsm-en, schateren ook. Ik verwacht het ergste. Wat een neo-CC lijden kan.

 

22:07 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Nice. Very nice indeed.

Gepost door: Zeno. | 25-03-06

op mijn ik getrapt Jakkes, Zeno (dé Zeno?), ik was nog aan het bijschaven en corrigeren met mate en nuances, maar je had me reeds te pakken, ten tweede male ga ik vandaag op mijn bakkes.

met scha en schande,
Marlon.

Gepost door: marlon | 25-03-06

Zoals verwacht. Ha, de eerste resultaten van onze ontmaskeringscampagne!
Er had in de comments al iemand vertelt dat hij u op frequente basis al joggend passeerde ..

Gepost door: Asfaltkonijn | 28-03-06

open vizier Madam Asfalt Konijn,

Ter tegemoetkoming aan uw afgeknaagde ontmaskeringscampagne heb ik nog een paar recente foto's in mijn marge aangebracht. En toevallig vandaag werd er een bescheiden filmpje over mij gemaakt, kijk maar lekker uit. Ik was geen vragende partij, maar het is en blijft promotie.

De sobere jongen die ik al joggend soms begroet (één klein gesprekje, gemoedelijk) is inderdaad Gorik. Zijn echte naam ben ik reeds vergeten, heeft dat belang? Jij kent hem, dat volstaat wel. Ik ben zijn vijand niet.

Ben je hiermee weer wat opgeworteld? Zo niet, dan kom je maar eens terug, mijn blogportaal staat voor je open, zelfs al ben je van de webpolitie.

knaag ze verder,
Marlon.

ps: ik zou je liever tutoyeren (zoals Gorik), maar stop dan het konijnbeton

Gepost door: marlon | 28-03-06

De commentaren zijn gesloten.