22-03-06

“50 ways to love your lover”


Het heidekruid bloeit sinds gisteren, de lente heeft ons vogels en vleugels geschonken, zo heet dat in ons opgefloten lied, een geluid dat pas vandaag (hip-hip-hoera) vrolijk, vol en vrouwelijk achterop gehinkeld komt. Jij weet wat ik bedoel, je leest het lichtjes fuivend, schuivend tussen deze onvolkomen regels, en iedereen gist verwonderd mee. Wat schrijft die jongen voor zijn meisje?

Jaren komen, jaren gaan, het verleden vergeet zichzelf, de toekomst is een wens, maar wij hebben het heden in onze handen. Op onze handen kunnen wij staan en dansen, het is een mooie keuze, waarom moeilijk doen als makkelijk een optie is.
Wat zegt een leeftijd, een leeftijd kan niet spreken, dat zeg ik al jaren tegen de jaren, maar zij blijven stom en sprakeloos, dus heb ik overschotten van gelijk en het mooiste restant ervan is voor jou, bij wijze van abstract geschenk-pakketje. Een strikje voor de schik, sierlijk zwier ik je door de woordentuin van bruidstaalsluier en liefdesluimerzin.

Het is fris voor de tijd van het jaar in buitenluchten, gelukkig wonen wij binnen bij onszelf, dicht bij mekaar, dat scheelt een slok op de korrel van affectie, onze hartslag borrelt op bij benadering van de eerste klop, een knopje dat ons opent: kom erin.

 

Daar stappen wij gezwind weer verder, huppeldepup gezamenlijk in de pas, de zon plakt doortastend aan de ruiten. Wij leggen er ons opeens bij neer, de lente is onze leeftijd, een repetitieve start van blank blazoen en groen seizoen.
Daar is geen ongerijmdheid aan, dat swingt wat en dat zingt. Bebabelula, she’s my baby, she makes me crazy. “
50 Ways to love your lover”, leer ze me verkennen, wij zijn vrije ontdekkers wederzijds. Het korenveld plooit open in zelfbereide dromen, onze zomer leunt reeds tegen deze lente aan. Wij zijn kinderen van het groot geluk, de jaren blijven ongeteld. Wij zijn in geen tijden uitverteld, het leven is een dagje liefde.

 

 

18:40 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

wat zeg je dat mooi... ik word even ademloos stil

Gepost door: loretta | 22-03-06

De commentaren zijn gesloten.