15-03-06

DCLA uit het slijk

 

- Een even emotioneel als onvolledig verslag over de Leuvense kampioenschapscrossers - zie ook  http://www.dcla.be en http://karelpardaens.localhost.be -

 

Op het BK cross vorige zondag in Oostende liep onze Leuvense atletiekclub DCLA zich schitterend uit de modder en in de kijker. Grote belofte Jesse Stroobants soleerde na een tactische wedstrijd mooi als derde, het podium is zijn ware biotoop, zelfs op een trapje hoger zou hij niet misstaan. Verder eindigden Pieter Rijnders (6de) en Maarten Van Steen (8ste) prachtig binnen de eerste tien. Op de ondankbare elfde plaats volgde een uit-stekende Wouter Huybens, een jongen die de komende jaren zeker nog plaatsen zal opschuiven.

En dan, oh schone verrassing, wie kwam daar als 18de aange-baggerd: ons rossig triathlonwonder en superfenomeen van vorig jaar, Kareltje Pardaens. Hoe klaart een ouwere (nou ja) jongen zulke zware klus in zulk een selectief lopersgezelschap? Daar is een doorsnee dosis wilskracht onvoldoende voor, voor die karwei heb je gestaald en dikgelaagd karakter nodig. Karel bezit die voorraad moed in onvoorstelbare porties, zelfs in bovenmenselijke proporties. Uit zeer intieme bron werd ons gemeld dat hij ’s anderendaags reeds vrolijk fluitend op de Gasthuisberg rondliep, geen spatje melkzuur kleefde aan zijn rank figuur, zijn open blik bleek ongeschonden, geen krasje op de blinkende carrosserie. Welk victorie-lied hij floot: een zelf gecomponeerde symfonie.
Want Karel is zijn eigen heroïsche metafoor, regisseert zich autonoom een heldenepos.
De lente is in aantocht, zeker weten, Karel was de voorbode en de eerste vogel die de winter uitzong. Wij voorspellen hem een mooie zomer, hij vliegt (volgens geruchten) op Amor’s vleugels.

Om even weg te schakelen van Kareltje (moeilijk hoor), gebruiken we een sympathiek bruggetje: gazelle Corinne Debaets, onze traditionele trots bij de hardlopende dames. De eeuwig-jong gezwinde Corinne liep verdienstelijk vierde in de korte cross, er was een steengoede Véronique Collard nodig om haar van het podium te houden. Hoe sterk was de generatie van die twee supermadammen of hoe zwak is het huidige zwakke geslacht? Aan de kenners, eventuele echtgenoten, het deskundige antwoord. Krijgt dat in uw bed, zeg ik als buitenstaander (maar tevens fiere gewezen trainings- en clubgenoot).

 

Bij de DCLA-jeugd zitten ook een paar talentjongens het mooie weer te maken. Kim Ruell is inderdaad outstanding bij de juniors, terecht België’s beste en hij kan enkel nog beter worden (met dank aan de genen, zullen we maar zeggen, dag papa Marc).

Pieter-Jan Van Eynde is al een even grote klassebak, zeker toekomstige nationale seniorentop, dat kan niet misgaan (ook misschien met dank aan de papie). Tenslotte nog even Michel Basemans vermelden, een trage doorgoeier, maar karaktersterk en eveneens van goede lopershuize. Michel is voorlopig nog Nederlander, maar wordt een betere Belg.

 

Het doet deugd aan ons nostalgische lopershart dat DCLA weer bij de ware elite hoort. Het is nog geen tien jaar geleden dat de club op sterven na dood was, bijna roemloos wegzakkend na een glorieus verleden. Maar gelukkig waren er hardleerse doorbijters, mensen met het atletiekhart op de juiste plaats om de club weer naar een niveau te tillen waar het geschiedkundig thuis hoort. We noemen geen ronkende namen (zoals Eddy Fraiture, Michel Jordens, Nicole Poels en andere nobele onbekende wroeters). Zij zijn met hun weinige velen, ze werken sober in de schaduw, maar oogsten verdiend en mooi wat ze hardnekkig gezaaid hebben. DCLA is weer op en top een nationale topper.

 

 

 

22:31 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Bakkes Marlon beste u weet toch dat cencuur niet hoord op een rock en roll blog

Gepost door: cencuur | 16-03-06

@"bakkes" Beste jongen, voor verbetering van je schrijffouten kan je helaas niet meer bij mij terecht, er bestaat zoiets als tolerantie, maar er is ook een saturatiedrempel.

schrijf ze,
mv.

Gepost door: marlon | 16-03-06

Kleine kanttekening Geachte Marlon,

Ik zou toch graag één kleine kanttekening maken bij uw intieme bron: ik ben nog nooit zo mankepotig als maandagmorgen de Gasthuisberg beklommen. Ik vergeef u de dichterlijke vrijheid voor het edele doel van de ongebreidelde lof aan mijn adres. Er zijn ergere dingen in het leven dan complimenten krijgen.

Mille grazie en sportieve groeten.

Gepost door: "Rossig triatlonwonder" | 16-03-06

@Wonderros Karel, hardschone jongen, als ik schrijf over een intieme bron dan bedoel ik dat ook heel letterlijk: een bron als dusdanig staat voor een collectief, dwz dat er tientallen (wat zeg ik: honderden) sexy jonkvouwen, dames en madammen heel hees je naam gefluisterd hebben toen je gezwind ter Gasthuisberg kwam aangedarteld, ben je dan ziende blind, horende doof? Enfin, deze mankementjes zijn zeer menselijk, je bent dus toch van deze wereld, nu nog je atletische bescheidenheid afleggen, je bent bij dichte benadering het nieuwe type ultra-man, een "keiseksuele kerel". De watcho's (Koen Fillet) en de metroseksuelen (David Beckham) zijn weer out. Sorry Karel, wij sloffen langzaam achter je aan. Jij zet heden een hippe trend.

je literaire blogfan,
traag in je tred,
Marlon.


Gepost door: marlon | 17-03-06

hier zie de Marlon...... Ik weet niet meer wie allemaal over crematie bezig was tegen ons (Karlo en Loretta, die wel, de anderen kunnen we ons niet meer herinneren), in ieder geval, kom eens lezen en denk nog eens na….

Gepost door: anima-negra | 17-03-06

@animaatje Betreffende Karlo (Karlo wie?) kan ik me uiteraard niet uitspreken, maar Loretta wil ik wel effe sensibiliseren op de mij heel eigen (subtiele) wijze, nee ik geef geen recepten vrij, de basisingrediënten zijn gewoon stof en as, een makkie qua crematie (lees ook: mijn brief aan de XII Apostelen)

in gepeins,
mv.

Gepost door: marlon | 17-03-06

De commentaren zijn gesloten.