30-01-06

gesprokkeld

Rock ’n roll

Eindelijk de nieuwe CD van de Stones beluisterd, “abiggerbang”. Niet slecht, maar kon toch beter. Of kan dat gewoon niet meer beter, is het vet van die ouwe jongens hun rock’n roll-soep? Het is een very seventies plaatje, met enkele pareltjes die volbloed hitsig in die periode gedrenkt werden.

Dit lijkt me globaliter een degelijk Stones-product, erg herkenbaar, net iets té. Een paar keren krijgen we kouwe rillingen, o.a.bij “itwontakelong” en “ohnonotyouagain”. Maar een ‘paar’ staat normaliter slechts voor ‘twee’ en dat is helaas te weinig. Overbodig is ook de occasionele vocale inbreng van Keith Richards, een wanklank, sorry hoor, zoiets moet hij aan sir Mick overlaten, noblesse oblige. Soms is het ook schrikken bij de schel opsnerpende seventies-gitaren, help denken wij dan snel, meteen wordt er afgetokkeld, oef.
In een voorzichtig besluit beoordelen we dit als ouwe rock’n roll in een niet echt nieuw vaatje, iets te gezapig. Er zijn nog vibes, maar we horen ze van te ver, te vaag ook. Een score, tja, bijna zeven op tien zeker. Dat is meer dan verdienstelijk, leeftijd geeft geen bonus. Dat is hun vrijwillige én riskante keuze, kunstenaars worden afgerekend op hun eindproduct.

 

Literatuur (?)

Verbijsterend plat stuk gelezen in een recent Het Nieuwsblad, eertijds wel degelijk een gazet, nu een geslaagd tabloid. Enkel het sportnieuws blijft er stevig overeind. Waar we over struikelden, ondanks ons initieel goed humeur, was een onzinnig interview met Herman Brusselmans. Niet de man zelve weerhield ons van een positief oordeel, (we waren ooit ‘die hard’ fan), maar het triviale thema waarmee geopend werd en daarna halstarrig over doorgeboomd. Niet verschieten hoor, een kleine halve pagina handelde exclusief over Herman’s nieuwe hondje en of hij nog met spijt en treurnis mijmert over de dooie ouwe en of de nieuwe al luisteren kan en of de diepe rouw om de ouwe ooit nog slijten zal en of de nieuwe erg zindelijk en al vriendelijk is enzoverder enzovoort. Qua literaliteit geen letter wijzer geworden, bestialiteitjes alom. Herman, schrijver (?), schaam je, laat dat journaille in de kou staan graag.
Voor wie produceert zo’n blad zulke onzin? Voor wie neemt men ons, voor de laatste der debiele lezers? Doe maar verder, stelletje infantiele reporters, jullie gazet gaat stillekes-aan volledig kopje onder. Zeg vooral niet dat het aan de lezers ligt, jullie hebben dit geweten en gewild.

Sport (cyclo-cross)

Hoe kan dat nu, beste Sven Nys, hoe slaag je daar nu weer in om op je bakkes te gaan in dat WK? Geen discussie mogelijk, je bent de allerbeste, de meest getalenteerde, de polyvalentste, de meest gemotiveerde, de sierlijkste, de technisch meest bedrevene, maar ook én vooral de meest knullige op de momenten dat je er moet staan. Dan val je.
Nee, dit was geen ongelukkig accident, het zat er aan te komen, je hebt de wedstrijd op geen enkel ogenblik naar je hand noch naar je wiel kunnen zetten. Je beet je tanden stuk op alle anderen, dwz betere Belgen. Je reed van bij aanvang als een bange wezel, puur in het verloren defensief, je domineerde niks of niemand. 

“Sven doseert verstandig”, zei je grootste fan, de niet-neutrale tv-verlaggever Michel-ego imago-Wuyts. Noppes, je zat te kakken op je zadel, arme Sven. Je bent te braaf jongen, te zacht en te weerloos wanneer de harde jongens met de spierballen en de kontbillen gaan rollen. Jij kan op karakter rijden, maar een Vervecken kan dat ook, meer nog, hij gebruikt zijn verstand.

We kregen een verdiende winnaar, de beste cyclocrosser ter wereld likte zijn wonden.

 

 

10:25 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad Ik kan je alleen maar bijtreden:

1) Ik moet dringend eens iets aanschaffen van de Roll's.
2) Het Nieuwsblad heb ik twee jaar geleden buiten gesmeten en De Standaard in de plaast genomen ... al beginnen die nu ook populair te doen (lees roddels publiceren)
3) Geen woord aan toe te voegen ... wel beetje lullig voor Vanthourenhout, die lekke band

Gepost door: Novemberboy | 30-01-06

@novemberboy ah, eindelijk een polyvalente kenner, ze zijn dun gezaaid, maar ze bestaan, merci boy.

groets,
marlon.

Gepost door: marlon | 30-01-06

..
Tot na je crash, Marlon.

Gepost door: evy | 31-01-06

een polyvalente kenner o my fucking god, de arrogantie!
dankzij marlon vanco (een naam voor een derderangs stripreeks) aanschouwen we hier verwaandheid tot blog verworden.
merci boy.

Gepost door: Tom Geens | 31-01-06

.. ik ben benieuwd, Marlon, naar je verhaal over je crash.
en al de rest.
Lieve groetjes.
Van Evy.

Gepost door: evy | 01-02-06

ik ook ... benieuwd dan, niet verwaand...;-)

Gepost door: anima-negra | 01-02-06

& wat is de bedoeling van al die h&m-wijven bij elk stukje?

Gepost door: 10 | 02-02-06

???? meneer of mevrouw 10,

hebt u nu echt niets beters te schrijven dan dat ? Elke dag weer doet de "boersheid" van mensen me verbazen.

Gepost door: Lichtje | 06-02-06

De commentaren zijn gesloten.