24-01-06

"Bakkes, Marlon"

Het fenomeen doet zich reeds een aantal weken voor, maar ik had het steeds rustig naast mij neergelegd. Gewoon alert verbaal reageren, meende ik, en het zaakje lost zich wel vaneiges op. Fout gedacht, de tegenstander bleek hardnekkiger en stouter dan ik had ingeschat. Het gaat zelfs om een meervoudig groepje, ze zijn met zijn overmoedige vijfen of zessen en ze schieten om beurten kort en scherp vanuit hun duistere sluiphoek.

De laatste tijd blijkt hun inspiratie te verstarren, want ze bijten zich nijdig vast in die éne haatkreet: “Bakkes Marlon”. Oneindig repetitief en monotoon agressief, altijd maar die laffe blafrepliek: “Bakkes Marlon”. Ik heb ze aanvankelijk op hun taal willen pakken, maar daar trappen ze niet meer in, ze reproduceren zich gemeen en stereotiep in hun twee-woordige schopboutade. Ik raak er een beetje op blind gestaard en hallucineer soms verder in de zin van: “Bak in, Marlon”, een honds bevel, een hauw, een snauw, een natrap onder mijn woordenkont.

 

De sluipschutters opereren op “DS on line”, het weblog-forum van de elektronische De Standaard. Ik heb de vrijblijvende, zeg maar vrijpostige gewoonte om daar het zaakje op te animeren. (Tussen haakjes: ik vind het een prachtige geste van die krant om het Vlaamse bloggend volkje de nodige webspeelruimte te verlenen). Veel blogvogels komen er doorgaans niet over de vloer, maar wat niet is, kan nog komen. Ik doe alleszins mijn best en tracht er geenszins iets te monopoliseren, schrijven staat vrij en DS is erg tolerant in zijn opname van het aangebodene. Zo tolerant dat zij zelfs pure haatmail gedogen. Ik sta volledig achter deze opstelling van een kwaliteitskrant, moet kunnen!

Geen cordon sanitaire in deze, wie zich te kakken wil zetten, moet daartoe de pot-op-gelegenheid krijgen. Uiteindelijk speelt toch het boemerang-effect, ook in het aangezicht van nobel (?) onbekende mail-inzenders kan een woordelijke explosie aangericht worden.

Wie zijn ze, dat onuitputtelijke tuig? Ach, ze dragen of verschuilen zich achter namen als de papegaaiend gehelmde “Willem” (willem@gmail.com) en de onbefaamd vermaar-de “Notorious” (disco_stud@hotmail.com), om maar even de twee fervenste weblog-hooligans te citeren. Ik heb nooit de moeite genomen om hen persoonlijk aan te mailen, trouwens zijn het valabele e-mailadressen? Elke valselijke trucage kan bij zulk slag van mensen gelden, het open vizier is hen immers vreemd. Is het dat soort volk dat tijdens oorlogen collaboreert, ik heb bangelijke vermoedens daaromtrent.

 

En toch voel ik me niet diep gekwetst, dit zijn slechts schampschoten, zelfs geen schimpscheuten, want die laatste veronderstellen vindingrijkheid. De schade is miniem, enkel wat wrevel om de botte onmenselijkheid, de bewuste non-communicatie.

Ooit noemde ik hen in een impulsieve repliek “poldernazi’s”, tja, what’s in a name? Teveel koldereske eer waarschijnlijk voor een hoopje schorremorrie, een bende nitwits, nulliteiten allerhande. Ze zijn van alle tijden en van alle landen. Helaas, te stom, te dwaas.

 

PS: Ook toevallig, net vandaag reageert er een “gelovige” Thomas op DS on line (een gewezen schutter?) met een beetje duiding omtrent deze DS-blogagressie tegenover mij. Ik vertoon een begin van wat begrip, bijna groot is mijn mededogen, maar niet oneindig en tegenover iedereen, dit talig gevechtje kan ten alle tijde met schone woorden uitgevochten worden. Wordt misschien vervolgd, liever niet wat mij betreft.

 

- het haast hilarische einde (?) van dit blamerende verhaal kan u nog nalezen in het topic "groupshot" van de Standaard blogt 'en nu even ernstig' - ook het item "sms-bijbel" werkt verhelderend - en andere etc. -

 

 

16:35 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (27) |  Facebook |

Commentaren

los van de inhoud sorry mensen, zoals steeds wou ik een significant foto'tje (fotootje?)plaatsen bij mijn item, bij voorkeur op de meest voor de hand liggende plek: in de linker bovenhoek en dan pal daarnaast de doorlopende tekst, maar dit bleek deze keer echt onmogelijk, het nieuwe skynet-format was me weerbarstig gezind, dus heb ik voor een klein (ietwat ongelukkig) compromis moeten kiezen, het moet me van het hart: ik hou niet van dit soort schoonheidsfoutjes, over naar de infobalie van skynet-blogs voor een aangepaste remedie, trouwens ik struikel nog over andere dingetjes sinds de recente aanpassingen (oa niet meer kunnen posten/aanpassen vanop de laptop, enkel nog vanop vaste pc)... evt tips zijn steeds welkom

ach en och, mijn ei is toch weer gelegd, inhoudelijk althans, ik ben niet op mijn bakkes gegaan (zit ik mezelf te troosten), maar volgende keer beter

mv (met verontschuldiging... voor mankelieke lay-out, niet voor inhoud!)

Gepost door: marlon | 24-01-06

!!! gewoon negeren lijkt me het beste, niets is zo effectief...

Gepost door: anima-negra | 24-01-06

@negra gewoon "negeren", zeg jij, da's makkelijke praat voor een "neger" anima

mv

Gepost door: marlon | 24-01-06

makkelijk ! als je de moeilijke oplossing verkiest dan kies je de confrontatie....maar zijn ze het waard ? wie wil er nu zijn tijd verliezen met het verzamelen van stofdeeltjes in het oneindige heelal...

trouwens : hij die lang afwezig is geweest is terug, met pijn, maar toch aanwezig, maar misschien wist je dit al ;-)

Gepost door: anima-negra | 24-01-06

pijnsensoren ik had zoiets gevoeld aan mijn water, soortgenoten voelen mekaars pijn, ook de wind stuurde wat luchtverstoring, ik wist: daar heerst lijden.

in alle bescheidenheid (moeilijk),
dag allerfijnste anima,
ton marlon à toi.

Gepost door: marlon | 24-01-06

fototje t'is niks jong

Gepost door: bezoeker | 25-01-06

Eikel Bakkes, Marlon

Gepost door: Willem | 25-01-06

scherven wie scherven maakt, moet ze opruimen ook hé.
En @Willem: is dat niet een héél klein beetje agressief??
grtz aan allen, zelfs willem
An Beag Ceilteach - karlo

Gepost door: karlo | 25-01-06

.. dag, Marlon.
Sorry, ik heb geen zin om te gaan kijken in de blogs van DS.
(had zelfs geen tijd om de krant te lezen)

Gepost door: evy | 25-01-06

speedrepliekjes @bezoeker: u bedoelt 'fotootje', 't niks hoor, schrijffoutje
@willem: "quod demonstrandum est" (google dat effe op)
@karlo: grage keltgabber, je filantropie is zonder weerga
@evy: ik heb zelfs geen zin om te strijken, toch moet het

mv

Gepost door: marlon | 25-01-06

Adoratie God, Marlon, wat een vermoeiende moeilijkdoenerij is die schrijfstijl van jou. Zelden zo'n gezochte, tenenkrullend slechte woordspelingen gelezen.
Ik ken je van op DS Online. Daar ben je vastbesloten records te vestigen in het plaatsen van niet al te interessante reacties. Veel bevestiging nodig, Marlon? Moest je vrouw je nu eens elke ochtend uitvoerig uit de doeken doen wat voor een literaire held je bent, zouden de lezers van De Standaard van je schrijfsels verlost zijn.
Vraag het haar eens lief, misschien doet ze het wel.

Gepost door: Bo | 26-01-06

@Bo wie? hallo nobele nobody, toon je ware gelaat, als mijn interventies op DS on line je niet bevallen, reageer dan op zijn minst ter plekke, of mankeer je misschen taalballen aan je boze Bo-zijnschap ?
je bent een laf gemaskerde bloghooligan die anoniem zijn gif komt spuiten, een slappe makkie hoor.

mv

Gepost door: marlon | 26-01-06

Goede morgen spiegel Wel Bo maar jij moet elke dag toch wel met een heel goed gevoel op staan denk. Zo een oordeel vellen over iemand. Wie ben jij wel of denk je te zijn. Ik persoonlijk noem je een parasiet. Je leeft op de energie van anderen.Mensen die willen domineren en becritiseren hebben meestal een tekort aan eigen energie en zijn afgesloten van de bron. Kijk eerst eens beter naar je eigen inborst voor je anderen tracht te kwetsen. Als er hier van iets mijn tenen krullen dan zijn het mensen zoals jij.

Gepost door: Lichtje | 27-01-06

merci lichtje dank voor je hartelijke steun, ik was echt wel bang van die Bo-zige man zonder gezicht, het licht moet toch voor iedereen kunnen schijnen nietwaar, schrijven staat vrij en voor niks gaat de zon op enzovoort.

er gaat me nog geen lichtje op mbt jou, maar nogmaals: erg bedankt.

marlon.

Gepost door: marlon | 27-01-06

hmm ! lees dit nu nog maar ....Marlon, onze steun heb je.......

Gepost door: anima-negra | 28-01-06

Bron Beste Marlon, wat voor gelaat had je in gedachten? Mijn echte naam en toenaam, met foto en een biootje erbij? Ik ben geen blogger als je dat bedoelt, en ik ben ook niet geïnteresseerd in de vlaamse 'blogosfeer', het woord alleen al. Ik ben een lezer van De Standaard die je veelvuldige bijdragen niet op prijs stelt. (Over bloghooliganisme gesproken.) Je overdrijft, Marlon. En ik ben duidelijk niet de enige die er zo over denkt.
Op je eigen blog terechtgekomen merk ik dat je in je proza ook overdrijft. Je probeert zo hard dat het gênant wordt.
En dan vind ik een stukje met de titel "Bakkes, Marlon" - een uitspraak die ik, hoe rudimentair ze ook is, wel sympathiek vind - en dat leek me nu juist de uitgelezen plaats om je kennis te laten maken met de onbevooroordeelde mening van een doodgewone DS-lezer.
Blijkbaar denk jij daar anders over en ben ik na één kritische opmerking al een 'laf gemaskerde bloghooligan die anoniem zijn gif komt spuien'. Kijk eens aan. Zijn we effe snel op ons pikkie getrapt.

Lichtje, hartelijk bedankt om je zorgen te maken over mij en mijn bron, maar ik kan je geruststellen: we maken het goed.

Gepost door: Bo | 29-01-06

@Bo-dinges Dag dappere man (?), blijf jij maar lekker anoniem, zorg zelfs dat de ochtendspiegel je niet stiekem betrapt, bang van zijn laffe zelfbeeld.

Als je niet geïnteresseerd bent in de blogosfeer, beste nitwit, waarom zit je er dan in te neuzelen bij DS on line, consequent zijn hé spionnetje a/d bron.

mv (met verachting)

ps: tegen allen ten strijde, met respect, maar enkel met open taalvizier

Gepost door: marlon | 29-01-06

wanted! beste Bo, ik heb iemand achter je vinken ('stats') aangezet, we zoeken je naarstig op, alles laat hier zijn sporen na (zegt mijn blogpolitie-agente), we plaatsen je met vettig haar en vuile huid in een komend modder-item, aangename kennismaking aangekondigd, dag Boke.

Gepost door: marlon | 29-01-06

De pot, de ketel en zo Malon, je verwijt anderen anonimiteit maar blijft zelf zweren bij dat makke pseudoniem 'marlon vanco'. Of 'tino' of 'romeo' as you wish...

Een pseudoniem trouwens dat ietwat neigt naar een slechte softerotische reeks, maar da's een persoonlijke mening.

Wat is jouw echte naam eigenlijk?

Gepost door: Chris Goussey | 30-01-06

@CG Hallo beste grapjurk, wil je de volgende dagen punctueel mijn blogitems volgen, ik zal vast en zeker een gans stuk aan jou wijden, dat is een hele eer hoor, de titel zal wel wat simpel zijn, gewoon maar: "Chris Goussey".

mv

Gepost door: marlon | 30-01-06

Drukke agenda Had je niet eerst nog een andere 'bloghooligan' te eren met een van je literaire postjes?

Ik heb stilaan de indruk dat je enige doel erin bestaat mensen naar je site te lokken door ze uit te schelden of uit te dagen. En dat zal dan wel zijn doordat het met kwaliteit of inhoud niet bijster goed lukt zeker?

Gepost door: Chris | 31-01-06

Naam En je antwoordt niet op mijn vraag. Wat is jouw echte naam? Of ga je je echt blijven verschuilen in de anonimiteit die je anderen verwijt?

Gepost door: Chris | 31-01-06

@"chris" (zogezegd) beste nulliteit, er zit een pegel aan te komen, hou je maar gedeisd, alhoewel: de (= je!) scha en schande is niet te overzien, je krijgt even respijt want ik speel op uit-verplaatsing wegens pc-defect, heb je een levensverzekering? dekt ze ook morele schade? ga maar effe na, zal nodig zijn, én nog meer dan dat!!! (watch out: woensdag, donderdag,...)

mv

Gepost door: marlon | 31-01-06

Fenomenaal Ik ben in jaren niet meer zo gefascineerd geweest door een Belgisch Blogosfeer fenomeen.
Vandaar: http://www.bakkesmarlon.be

Gepost door: Über Kevin | 31-01-06

www.vdab.be Je ontwijkt wederom mijn vraag, m'n beste. Vandaar herhaal ik ze nog eens: wat is jouw echte naam? Of ga je het echt houden bij je pseudoniempje. Indien ja, so be it, maar mekker dan niet op 'andere anoniemelingen'.

En ik kijk uit naar mijn eerbetoon! Ga je eerst Bo nog aanpakken of moeten we de aandacht delen?

PC defect? Ach, zoek gewoon eens een job zodat je je ei dààr kwijt kunt.

Gepost door: Chris | 01-02-06

Marlon toch... Deze Marlon is net een verontwaardigd schooljongentje (zo'n irritant aandachtszoekertje met een veel te grote klep voor zijn leeftijd) dat wild om zich heen schopt, maar daarbij niets weet te raken buiten een paar opvliegende modderkluitjes.
Gekke Marlon, je klasgenootjes staan je vanaf de zijlijn en masse uit te lachen, zie je dat dan niet?

Gepost door: Bo | 01-02-06

6000! Toe maar, Marlon! 6000 bezoekers! En dat na minstens 6000 opruiende reacties op andere blogs .. Van een onnavolgbare prestatie gesproken. En dan nog denken dat je succes hebt ..

Gepost door: Asfaltkonijn | 04-02-06

De commentaren zijn gesloten.