03-01-06

sollicitateren

God, wat verveelden we ons vanochtend bij het ontwaken, buiten monkelde monotoon de winter zonder zelfs een plotse bui, geen streepje vorst sprong op. Waarom eens niet uit gaan solliciteren dachten wij bij een slootje koffie, zeven dikbesmeerde boterhammen en een ijsbanaan. Een mens die zijn dagen werkt, die moet veel minder denken, dus tel uit je winst, je wordt ook nog bovenop betaald.

 

Zo in een wenk bedacht, tweemaal hardop doorgepraat, daarna onverdraald gedaan. Een flitsende beslisser heeft gewis een tactisch voordeel. Dra op weg, de wind zat danig oostwaarts, dus karden wij strategisch Brusselweegs, met hijgend hart en blijgezind.
Heden konden onbehoorlijke schoonheden ons niet bekoorlijk hinderen, een ongezien obstakel was iedere lady la Belle. We draafden zonder tobben wondersnel ons jobmirakel tegemoet, eerst tsjoekend met de trein, later nog een eind te voet, de moed verzonk nooit in onze soldenschoenen.

Bonjour madame, pardon mamzel, valt er soms te werken aan uw mooie winkel? Kwikkel kwakkel kwinkslag, het éne woord verklankter en nog vranker dan het andere afgekakeld. Daar zat dansmuziek en liedfestijn in de neplatijnse neo-litanie. Hipper gehopt en in een opwip was het dikke bingo met mijn ping-pongsymfonie. Een bezegeling met tekening ter rechterhand placeerde ik relax en sexy kalmpjes aan (ondertussen blijven ademen). Wat is het leven eerlijk als een uitgezwete zweer, soms speelser dan een spons frivool kan wezen, makkelijk vermakelijk en met een knipoog meededogend.
Achteraf vertaterde ik natuurlijk danig over mijn toerentellen, vrouw en vrienden moest ik uren bellen. Ook veel tegenslag bij het naar huiswaarts rijden, een kwaaie wind op kop en er waaiden tevens vlagen koude regen.
Ach, geen nood, dacht ik halverwege, wij zoeken onderkomen in een herberg, het wordt nog laat vandaag, wij vertoeven met genoegen in onze eigen vrede.

Morgen komt onvroege dag, ik ga er meteen geen lap op geven, ik ben met verdiend verlof veroorloofd. Dat werk, dat mag er wezen, overmorgen eerst. Ben erg tevreden.21:35 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

.. Mag dat dan 'proficiat' heten?

btw: 'speelser dan een spons'?
Tja, met wat fantasie lukt het me wel, een 'speelse spons' te denken, zelfs héél makkelijk en snel, héél speels, en héél spons.
Daar is dan weer een glimlach, echt wel.
Marlon, zo loopt er geen meer rond... Marlon (van patersblond) ... :-))

Gepost door: evy | 03-01-06

woordvoerder Heeft mv zich er dan toe laten verleiden om woordvoerder te worden van een of andere occulte, duistere organisatie die het Woord van het Donker predikt?
Ik ieder geval, op dit moment voegt hij blijkbaar het gevoerde woord bij de voorspelde daad en geeft er een ongelofelijke niet-lap op. Of is hij zijn zwarte cape gaan halen? Of speelt hij met de spons??
Anyway: Marlon, bovenbeste blog-leedgenoot, kan je zorgen voor een uitnodigingetje voor mij bij de gezamelijke persconferentie van De Anima en jou? Zonder journalistieke bedoelingen, die zijn me vreemd... (hoewel ik misschien wel iets kwijt zou willen aan m'n lieve blogje, m'n online praatpaal, als de schok te groot zou blijken...)
Slaap ze, Marlon, deugddoend en welverdiend...
Je feleciterend, Karlo

Gepost door: karlo | 04-01-06

@blogkindertjes het doet me plezier aan mijn wintervoeten dat jullie ook op andere terreinen dan het mijne een speels platform gaan vormen, ik voel me extern betrokken, ook intern bezorgd, pijn aan mijn gevoelssensoren, ernstig blijven schrijven hoor.

mv (met vragen)

Gepost door: marlon | 04-01-06

plezier veel plezier dit jaar

Gepost door: martin pulaski | 04-01-06

dag padre Dag padre,
Ik heb de vrijheid genomen de anderen zichzelf de vrijheid te laten nemen om op die mooie, wijze woorden van Blake enig stupide commentaar te geven. Van jou zou ik het niet verwachten, van sommige anderen wel...
En bovendien, als laatst, maar niet onbelangrijk, noch ongezegd: ik dacht dat er een vruchtbare alliantie zou komen tussen jou en de in-zwarte medezieltjes... Niet dus? Ze komen gewoon bij mij op bezoek, mijn deur staat open voor elk, ook de meer gekleurde medemens. Dus...
Het gaat u goed, padre. Wees voorzichtig op de weg, want het gevaar loert overal... vooral bij die speelse sponsjes die zo lief en zoet naar ons glimlachen ;-)
Met gezegende groet
Karlo

Gepost door: karlo | 04-01-06

Yates Yates; zeker van die naam en titel??
of is dit een boodschap?

Gepost door: evy | 04-01-06

@evy zeker weten: naam + titel kloppen, inclusief de theorie die ik praktiseerde
(was cultboek in de seventies - ? - een "writers-boek" zoals ze zeggen)

Gepost door: marlon | 04-01-06

.. tja, dan is het inderdaad; moed en branie.

Gepost door: evy | 04-01-06

.. bijna vergeten; ik wens je: veel succes!

Gepost door: evy | 05-01-06

succes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zelfs wij (wensen je veel succes)

Gepost door: anima-negra | 05-01-06

De commentaren zijn gesloten.