02-01-06

winterkinderen

Het is winter en ik ben werkloos, niemand vraagt mijn mening. Dit zijn benarde tijden. Verwarring alom, vooral in mijn hoofd en om-streken. De ganse dag keek ik naar buiten, mist en grijsheid, geen fanfare kwam voorbij. Tot ik het niet meer kon houden en op de loop ging, de koude tegemoet, een confrontatie om onzacht met hardheid te vergelden. Klein scenario van geweld op mezelf volgens het geldende ritme van repititieve kilometers op een joggingsdrafje. Zo kantelde ik vandaag vanuit apathisch naar automatisch op-gemotoriekt. Een wentelwiekje op mijn zwakke ziel gekwakt, een nieuwer wiel onder het geknakte hart gestoken. Dan druipt me vlug en dungestreept het lethargisch zweet (met restjes leed) de porieën uit, daarna een afspoelbeurt en mijn nieuwe mens nestelt zich in mij.


Tijd voor wat actie en een krant bijvoorbeeld. We gaan op stap naar de nabije stad en groeten zomaar het mooiste meisje. Zij pirouetteert en wij staan perplex ter stamelplekke. Een lacherige uitlegstroom met vermakelijke ophaalkreetjes en weet-je-nog én hoe-niet-meer én dit-en-dat, maar hallo, verschoning winterkind, met wie spreken wij ten zeerste?

 

Zo blijkt zij het eerder ongeweten benedenmeisje uit onze smal benepen straat, wij zwaaiden jaren zonder uitgesproken taal, zomaar vrolijk waren wij als een tweetal prentjes zonder woorden, geen verklaring stond in onze ondertekst.

Wij nemen prettig afscheid, tot wederzien schoon kind.

 

Wat is de wereld klein als je ergens iemand aan te spreken krijgt. Onbekend is soms bijna bemind, in de zin van alles kan steeds beter met te leren geven en te laten nemen. Verdomde moraal aan dit verhaal, ik word al dolend en al pratend dwaas een blonde pater.

 
21:11 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

pater Marlon... toch knap verwoord voor een pater...

moge de vrede toch met u zijn ...

Gepost door: anima-negra | 03-01-06

.. verwarring...
is soms een mooi ding...
Jij? een Pater? Of hoort dat bij de verwar-ring?
Ik had een vriend die een tijdje werkloos was, net daardoor verloor ik (toen bijna) zijn vriendschap.
Sterkte ermee, Marlon, en veel sukses bij het jobzoeken...

Gepost door: evy | 03-01-06

Hmmm? Marlon Vanco. Rad van tong, goed van taal, kronkelt en draait. Lijkt betrouwbaar (doet elke pater dat niet, behalve die op de Trappistenflesjes??). Werkloos(?). Gaat uit verveling tekstjes schrijven op internet, onbezoldigd... (?!) Zou een uitstekend woordvoerder kunnen zijn...

Anima Negra. Zwartgallig maar met een boodschap. Niet echt weerbaar lijkend tegen de opdringerige pers. Verkiezen het isolement van hun hoge Zwarte Toren, roepen hun boodschap naar beneden die vervormd onze oren binnentreedt. Kunnen wel een woordvoerder gebruiken...

Marlon & Anima Negra kondigen met trots ..... ?

Gepost door: karlo | 03-01-06

verwarring... nog even vermelden wat me door het hoofd schiet als ik evy's reactie lees: een vleugje songtekst van De Mens, meegevoerd door de zachte wind die door m'n hoofd gaat en allerlei papieren even doet opwaaien, om ze op de verkeerde plaats weer neer te leggen. Hier komt het (niet persoonlijk nemen, het is gewoon een kleine quote:
Quote:
Ik ben verliefd op je verwarring
Ik wil erin verdwalen
/Quote

Gepost door: karlo | 03-01-06

.. :-)

Gepost door: evy | 03-01-06

@bloglokvrindjes Wat al moois zie ik tussen jullie op gaan bloeien, het moet nog lente worden en jullie zitten reeds frivool de trend te zetten. Graag genoten.

mv (met verrukking).

Gepost door: marlon | 03-01-06

De commentaren zijn gesloten.