12-12-05

meisjesland

Nieuws van de dag: een lekenmeisje heeft voor de katholieke overheid haar eeuwige gelofte van kuisheid afgelegd. Dit is een rare primeur, weldra een nieuwe "fine fleur"?. Dat is, mijns inziens, een bedenkelijk en onwerkelijk recht.


 

De avond valt vanavond anders dan op andere avonden de avond valt.

Het is harder koud met barre aandrang en aanhankelijkheid die maagden zwanger op stang van stapel jaagt, uit hun ontklede stal weghaalt. Welke dwaze meiden leggen ongeile geloftes af? Op kuisheid staan de zwartste straffen. De duivel is een nobele ridder op zijn driftig schoonste hijgpaard dat verstijgert.

Er vallen prille meisjes losjes uit de jonge lucht. Op een fris en donkerwit, flanellen winterbed doen liefdesliederlijke zusjes teer hun nachtverdunde hemdjesspel. Waar hangt de najaarsmist? Wie praat die is gezien, stamel, prevel.  Dit is genotsgedijen, sacraal bevrijen, broos zijn woorden nergens. Waar bestaat of prijkt dan ergens de boze god van ongeloof in lijfelijke heiligheid?

 22:07 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

vuilgebekt Jij bent vuilgebekt, Marlon. Maar ik lees je graag ...

Gepost door: bob | 12-12-05

.. Beste M,

Wist ik dit niet?
je zei;
‘ik weet nog wie je bent’.
nu blijkt dus toch maar
mooi van niet
en denk ik: liegeding
(je koos
verkeerde woorden)

Het valt me van je tegen;
Je had me gevonden
kunnen hebben
dank zij
verstand of
pure logica.

Het spijt me dus,
maar
niet gevonden
wil, in dit geval,
zeer zeker zeggen:
linkje niet verdiend.

Gepost door: evy | 13-12-05

impulsief reactief @bob: bonjour mec, merci (we kanne nog feller maat, maar cfr infra)

@evylief: dankzij verstand of pure logica heb ik nog nooit iets gevonden, daarvoor heb ik een liefste bondgenootje, bij mij werkt alle marsjandies op intuïtie, een schone gave maar geen garantie om subtiel te schaven.
btw, waarom ben ik gedegradeerd tot je beste, ben ik soms je buurman, er zijn toch gradaties in de affectie, sla het etiketteboeketje er eens op na: jij bent geen stoutebekje zonder meer, maar een edel vrankebekje.

Gepost door: marlon | 13-12-05

.. lieve beste M.
voorlopig al eventjes verlinkt, dank zij jouw bondgenootje
(met virtuele groeten)

('beste' is maar een woord, af en toe wat eenvoudige afwisseling, maar qua affectie geef ik absoluut, zeer zeker geen garantie)
VG (van virtuele groet)

Gepost door: evy | 13-12-05

virtualiën @my very evy

mbt affectie, inderdaad wat voorbehoud, wat koop je daar vandaag nog mee? miserie in de familie, dat is zeker, ik verkies het platformcomfort.

marlon manco

Gepost door: marlon | 13-12-05

De commentaren zijn gesloten.