08-12-05

Gent blogt?

Hoe het allemaal begon, mijn geblog en de hele heisa? Wel, dat was in Gent.
Stel een man kan niet slapen en hij heeft dwalende gedachten. Hij ligt wakker van wat persoonlijke sores en omdat zoiets gauw gaat vervelen, piekert hij over de politiek en zijn aandeel daarin: nihil dus, tenzij, als zelfverklaarde kenner, de esthetische plus- en minpunten van bv. Freya VDB beoordelen. Zo gezegd, zo gedaan, uit mijn bed gestapt en op naar google: “meisjes Gent”, dacht ik, zo kom ik op het juiste spoor. Van ’t één kwam ’t ander en via een paar obscure zijpaden belandde ik op “Gent blogt”. Daarmee was ik geenszins ten huize Freya, maar kwam ik toch aardig in de buurt.

Even kon ik niet aan de verleiding weerstaan om een nachtelijk spoor achter te laten bij dat Gentse blog, dat leek me niet minder dan hoffelijk en sympathiek .
Meteen had ik reeds repliek van een andere weirdo en zo ontspon er zich een absurde dialoog. Enfin, zoals dat gaat, hopeloos laat blijven hangen en niet bij Freya geraakt (sorry meid). ’s Anderendaags wijllie terug naar Gent en weer van blablabla en patati en patata. De blogger in mij was geboren, Gent had mij uitverkoren. Simpel als ik was, bracht ik meteen een paar neefjes Vanco op de hoogte en die peddelden ook stante pede naar Gent voor hun parlando. Dat was me daar een paar dagen een vrolijke kakafonie van verbaal en taalpikant geweld. Diverse Gentenaren, waaronder telgen van de clan Beke, hosten aangenaam verrast achter ons aan en dansten dolzinnig van woordplezier mee op onze surrealistische boot. 
We speelden wedstrijdjes Gent versus Leuven en vice-versa. (Match nul quoi).
Enkele losse en enthousiaste citaten uit het nagelaten archief:

- “eindelijk wat ambiance in dees kaal barak, het werd hoog tijd”

- “dat we dat van een niet-Gentenaar moeten leren, ’t is toch erg”

- “amaai, die gasten dat zijn spetters, goed geschreven Vanco-boys”

- “waarom waren jullie niet eerder afgekomen, verhuis vlug uit Leuven”

- “merci Vanco, spijtig dat we zo lang op onze honger hebben gezeten

Enfin, we kunnen blijven citeren, maar dan wordt het weer zo pronkerig en dat gaat tegen onze aard in. Om een lang verhaal kort te maken, die Gentse webmasters kregen het van langsom meer op hun zenuwen, want zij werden volledig weggedrukt door onze spitante inbreng, tegendraads grappig was dat.
De items die zij aangaven, bv. treurwilgen, nestkastjes, hangborsten, spataders, teringlijders etc., werden volledig door ons gepareerd en ondergraven met taalvondsten waar wij zelf nauwelijks het authentieke bestaan van kenden.
Onze Gentse makkers kwamen echt niet meer bij van de absurdische pret.
Maar plezante liekes duren niet lang, dat ligt in de aard van de Gentse bourgeoisie, zij leiden graag de dans en wij werden dus buitengebonjourd.
Zodoende zij we (ik) dan maar als kleine zelfstandige begonnen, met aarzelende passen en schamele woordjes. Omdat een blogmens zich moet profileren, ging ik mij links en rechts wat positioneren bij de volkse blokskes: Vadaba, Ikke Dominikke, Kapitein Iglo (=eskimoetkaka) enz.
Ook daar al rap van hetzelfde laken een webbroek: overal sjagrijnigaards.
De strafste stoot maakten we mee toen een webmastermadam van Gent ons ging “aangeven” bij Eskimokaka (lees hun adagium: “zeehondjes op bloedige wijze afslachten”, een akelige giller). Op die bloedvalse site werd haar gedateerde verbale veto (tegen ondergetekende) tekstueel in ’t lang en ‘t breed uitgedrapeerd. In de oorlog noemt men zoiets zwarte collaboratie, in het bliksemse blogland: “blacklisten”. Ge zoudt u van minder verraad verslikken.
Merci schone (?) dame van Gent, met uw geste was u op uw laffe beste. En zeggen dat wij oorspronkelijke om la Freya waren gekomen, van een koude douche gesproken, een natte anti-climax. En oh ironie van het lot, de paus der webloggers (pdw) is een onvervalste Gentenaar, het weze zo. Aan hem aldus  het Laatse Oordeel. Wie verdient hier verdorie de strop? Ik laat mijn kop niet hangen, ik blog voort, dwars erdoor. Het kleffe Gent ontblogt en bloost verder.


22:15 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

lafaard als het u zo hoog zit, kom het dan in persoon zeggen in plaats van u weg te steken achter een lam pseudoniem

Gepost door: Maarten | 08-12-05

meen je dat nu? "Enfin, we kunnen blijven citeren, maar dan wordt het weer zo pronkerig en dat gaat tegen onze aard in. "

Je laat nochtans een andere indruk na, Marlon. Twee zaken stuiten mij al wéken tegen de borst: ten eerste het feit dat je altijd o zo vol bent van jezelf. Voor mijn part voel je jezelf de nieuwe Napoleon Bonaparta, couldn't care less, maar laat mij dan ook toe om ook even mijn mening te dulden. Bij deze dus: je vindt jezelf de beste, en dat bevalt me niet. Ik hou wel van mensen met enige zin voor zelfrelativering en bescheidenheid. Leuk kunnen schrijven is één zaak, nederigheid een andere.
Daarnaast word je wellicht vaak kwalijk genomen dat je steeds weer opgaat in je eigen vertelsels in reacties op andere blogs. Lilith plaatst een postje over hoge plafonds en lege grote kamers, jij valt binnen in die hoge kamer, zegt - ik zeg het nu met eigen woorden - dat het leuk is om iemand van jouw niveau te treffen, en begint dan een litanie af te steken over Gerard Reve. What's the point?

Kortom, wat minder hoog van de toren blazen en eens bij de les blijven wanneer je bij andere blogs op de koffie gaat, en je zult volgens mij al veel minder vaak de deur gewezen worden. En dan zal ik je schrijfsels, die soms - ik zal dat toegeven - wel leuke vondsten bevatten, misschien ook meer gaan waarderen. Nu vind ik ze uitingen van de grootste narcist van Leuven na Louis Tobback.

Nou ja, zoals ik al zei, je doet maar. Je hoeft voor mij voor geen haar te veranderen, maar wees niet verwonderd als bloggers je verbannen. Je hebt het immers telkens zelf gezocht.

Gepost door: freaq | 08-12-05

a wordt e en uiteraard is het Bonaparte, er kunnen ook nog andere tikfouten in te vinden zijn hoor. Ik ben niet perfect. (mijn handicap, weet je nog wel)

Gepost door: freaq | 08-12-05

aangenaam @maarten:
Wij dragen hoffelijkheid hoog in ons vaandel (in Leuven). Wat is uw probleem, heer Maarten? Kan u daar eens een paar grammaticaal correcte zinnen aan wijden, dan kunnen wij u eventueel over uw euvel heen helpen. Nee, schrijven is geen makkie, maar probeer dan gewoon eens op karakter. Met talent gaat het sneller, okee, maar tja, snappie? Nog een stevig taalklopje!
ps: je blijft uiteraard welkom, rancune is ons vreemd, ook tav stroppies

@freaq:
wij kunnen het eigenlijk goed met mekaar stellen, desalniettemin: tracht eens de eigenheden van begrippen als ironie en absurdisme op te pikken, ook een toefje surrealisme slikken en sterk aanbevolen: de lichting dada (de jaren 1920-1930)
dag makker, slaap ze (morgen volgt nieuwe hommeles: een kanjer!)
ps: ben jij gelieerd met lilith of doe jij daar de verbouwingsklussen? doei

Gepost door: marlon | 08-12-05

dwalende gedachten ? De nutteloosheid van ons bestaan is recht evenredig met de sympathie van onze medemens. Betrap je er jezelf weer op dat je naar buiten zit te staren en dat je dat beeld vijf minuten later al weer vergeten bent. Je brein heeft het al lang opgegeven, de verwerking van zoveel nutteloze informatie in het verleden en het weinige resultaat dat dat heeft opgebracht maakt dat enkel de delete-functie nog werkt naar behoren. De « reset »-knop is kapot en de harde schijf is definitief gecrasht. Binnenkort zullen we door het grote mainframe zelf worden gedeleted en op de afvalhoop van het hiernamaals worden gegooid. Mooie vooruitzichten om verder te gaan in dit donkere oord zijn dit niet, maar hebben we er ooit andere gehad ? De staat liegt over de economie, de beurzen liegen over de aandelen, je partner liegt over zijn of haar gevoelens, je bazen liegen over je toekomst, je collega's liegen over het werk en jij liegt tegen jezelf dat alles goed gaat en dat boodschappen als deze geen invloed hebben op je gemoed.

Gepost door: anima-negra | 09-12-05

@ marlon mijn enige link met lilith is dat ik mijn meerdere in haar erken.

ironie en absurdisme ken ik heus wel, ondanks mijn handicap. En de lichting dada, is dat iets waar Xavier Debaere, professioneel afscheidsnemer, een voortrekker in was?

Dada.

Gepost door: freaq | 09-12-05

prozaïsch talent Waarde collega blogger,

U bent blijkbaar een keertje op mijn weblog geweest en heeft daar een reactie geplaatst. Ik weet het, het heeft lang geduurd maar doorheen de drukke bezigheden, doorheen de oppervlakkigheid van onze hedendaagse samenleving, heb ik eindelijk eens de moeite gedaan om uw link aan te klikken. En ik moet zeggen, ik ben onder de indruk van uw prozaïsch talent. Het is weliswaar schitterend om uw teksten te lezen. U heeft vanaf vandaag een vaste lezer van uw teksten.

Wel moet ik u zeggen dat de "Gedachten zijn vrij" geen tekst is van mevrouw Beer. De tekst is oorspronkelijk Duits en komt uit een heel andere tijd dan die van mevrouw Beer. Hoewel de tekst wel toepasselijk was in de pijnlijke periode die Regine Beer heeft meegemaakt. Maar die tekst is evenzeer in 2005 actueel.

Veel succes verder met uw blog. En ik wou dat ik zaken even mooi kon verwoorden als u.

Gepost door: Wim Wienen | 09-12-05

to the point @wim: dank voor correctie ivm citaat, gelukkig houdt de relevantie stand

@zwartziel: kop op kerel, stort je op je werk of in de liefde, passioneer jezelf of animeer de anderen, je zult snel zien: de tijden gaan veranderen.

Gepost door: marlon | 09-12-05

De commentaren zijn gesloten.