07-12-05

zoogbloggers

Er moet me iets van het bloggershart, het lag eigenlijk eerder op mijn lever. Neofiet-webber zijnde, verkeerde ik in de mening dat weblogs the place to be waren voor wat underground, tegendraadsigheid en averechts haaks op de werkelijkheid staande en dansende dwarsmensen.
Hemeltje, wat een kemeltje. We zijn goed drie weken van huis en op geen enkel moment zijn we in de buurt van het “geloofde” land geweest. Wie had er ons ook wat beloofd? Whisfull thinking menne man, noppes, een dikke strop. Het blogland lijkt op legoland, op belgenland, hoopjes slijm en stroop te koop en nergens een glimp van gebelgde mensjes. De virtuele wereld is gewoon de afkakversie van de reële wereld, een aflikkertje van het dagdagelijkse, vaak nog gekwadrateerd in zijn barre banaliteit. De ontalige keuteraars en keuvelaars gaan hier te keer alsof hun hele hebben en houwen staat of valt bij de gratie van een onderdakblog. Als we er maar bij horen, nietwaar, gezellig nietszeggend en mekaar vooral niet tegenspreken. Oh en ach en wee, eendracht is hun zwakke kracht. Hun woordjes dienen zeker niet om zinnen mee te verzetten, noch minder om ergens een koekoeksei neer te leggen, nee dan gaan ze liever bange bravo’tjes breien en hip-hip-hoera’tjes hoppen en hoho mooi zo, da’s weer schoon gezegd, een groter-dan-grootste gelijk kwijlend voor hun goedige ikkedommenikskes, ijselijk lijkende iglogoeroe’s of laffelijke stadsafbloggers (bonjour la Gantoise, merci pour la courtoisie).

Komaan hé gasten, sta eens gezamenlijk op en stamel zelf een eerste woordenkrans, schrijf verdorie uw eigen kleine regeltjes. Welles nietes, maar doe eens iets: wees kranig en word zelftalig.Wie machteloos is (dat is menselijk), die is gepardoneerd, want woorden zijn als vrouwen, dwz prettig gestoord onhandelbaar. Awel, zelfs dan, verschaf u een handleiding en weersta niet aan de zinnelijke verleiding. Taal laat zich ten laatste altijd dwingen, letters beginnen ergens toch te spetteren. Je hebt talent of je doet het op karakter, maar gelieve niets over of af te schrijven, en loop niet achter vlaggen aan van zelverklaarde bloggers-bisschoppen. Trouwens, er is maar één paus (pdw = paus der webloggers), daar moeten we ons deemoedig bij neerleggen. En dank ook, op onze blote knietjes, aan DS voor hun lekkere brokjes kapstokpolitiek. Luistert allen, met inbegrip van de ziekelijke kliekjes, ik doe mijn dingetjes hier, ik sta povertjes solo, maar ik sta tenminste recht. Wie met de mond vol woorden zit, dat hij schrijve begot. Maar laat voortaan die haat en ga verdorie niemand lafjes bannen, da’s een zwaktebod van ik-schaam-me-rot. Het Woord is vrij en het Woord is Wet (dixit Gerard Reve, okee, hij citeert uit de Bijbel).

Bij deze is iedereen uitgedaagd, van het onnozelste webkind tot de grootste bloggersblaag. Ik ben geen schabouwelijke zaag, maar de eerste opstandige ontbanner, kruis vrij-uit mijn taal met uw verhaal. Ook de obsceniteitenrijders zijn (vogel)vrij in mijn kolommen, kom er maar om, malle en zware taalkanonnen, letterleggers, woordverketters, zinsverbijsteraars, analfabetische vermakelaars, malse mietjesjongens en als meisjes vermomde trollenmannen. Mijn imago is inclusief.
18:38 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

normale vraag is dat je vrouw ?

Gepost door: graagweter | 08-12-05

she's the lady yep, ze woont hier netjes om het hoekje, bij de lieverdjes

graag gedaan

Gepost door: marlon | 08-12-05

Re: povertjes solo quote: 'Luistert allen, met inbegrip van de ziekelijke kliekjes, ik doe mijn dingetjes hier, ik sta povertjes solo, maar ik sta tenminste recht.'
Wie staat waar povertjes solo?? You're still standing, yeah yeah yeah (Naar Sir Elton John)
Geef vooral niet op, beste Marlon, en laat je vooral niet in koude ban doen van de Inuit-achtige Cloaca-aanhangers! Mij negeren ze trouwens ook...

Gepost door: karlo | 08-12-05

meen je niet Is dat dan die blonde stoot in het rood???

Gepost door: graagweter | 08-12-05

antwoordjes @karlo: jij wordt een top-1O bloggertje als je zo blijft kloppen, mooi!

@vraagbaak: verdere intimiteiten kan ik helaas niet prijsgeven, sorry

Gepost door: marlon | 08-12-05

nee dus Is het mischien die zwarte er boven?

Gepost door: graagweter | 08-12-05

mijn mening allemaal zware teksten, leest niet zo vlot
en de foto's mogen gerust iets pitiger
als één van die 2 vrouwen de jouwe is kan dat geen probleem zijn
maar ja het is jou blog
ik zal nog wel ééns komen kijken maar dan moet het wel de moeite zijn

Gepost door: zoeker | 08-12-05

Herkenbaar...! Ik was vroeger actief op internetfora à la RDV (ja dat virtuele oranje jachtveld...) en toen mijn deelname daar op z'n einde liep, schreef ik iets (ik zocht het zopas nog eens op) dat inhoudelijk op krak hetzelfde neerkwam (jij verwoordt het enkel mooier):

"Waarom verwordt elk forum hier tot een opeenstapeling van sociaal wenselijke commentjes en kneuterige meningetjes waar een leerkracht godsdienst zich nog niet eens zou aan wagen?

Ik heb gewoon de fut niet meer om hier een bloemlezing te gaan weergeven, maar op elk forum stapelen de debiele en clichématige commentaren over vriendschap, liefde, seks... zich op tot een schrijverij die louter zelfbevlekkend is en waarbij de onvoorstelbare verspilling van energie epidemisch lijkt te worden.

Mensen geven elkaar zelf schouderklopjes om populair en nietszeggend gezever. Zo zie ik net een Sarah die iets zegt in de trant van "Liefde is blablabla, bloemetjes, bijtjes, ik zie je zo graag, ik vind dat alle mensen vriendjes moeten zijn en lekker huppeldepup samen door een zonovergoten weide dartelen want iedereen is goed en lief en ik ben zelf ook zo'n lief meisje..." waarop een andere trut bemoedigend zegt: "Goed gezegd van jou, Sarah", kus van madam Modaal en een bank vooruit in de prietpraatklas.

Wat drijft mensen om elke, maar dan ook elke stomme opwelling neer te pennen? Om geen enkele banale gedachte verloren te laten gaan? Om getuigen te zoeken van hoe ze meewaaien met de wind der middelmaat? En elkaar dan nog eens te bevestigen in zo'n debiel gedrag ook?"

En toch schrijven zowel jij als ik jolig verder...

Gepost door: eva | 07-10-06

De commentaren zijn gesloten.