03-12-05

eskironiseren

Een site die ik éénieder, exclusief de minderjarigen, doorstraf kan aanbevelen is Eskimokaka. Het collectief dat achter dit blogproject zit, houdt zijn dagen onledig met het opsnorkelen van inmooie netplaatjes, die ze dan met een subtiel commentaartje droppen op hun arty farty webstek. Zo creëren zij een knus en kunstig huisje voor wie even wil verwijlen in de luwte van het feeërieke en de kleinfijne stilte. Ik kwam er ijlings langs toen ik als wilddier op de dode dool was nadat Vadaba (Vandamme Bart) mij met zijn kwaai karwats had weggejaagd van zijn holle weblog. Bij Eskimokaka kon ik teugen zuurstof zuigen en gezond weer blogmens worden, een dwarsdoende verademing. De uitbaatmensjes bouwden tinteltuinen, parelperkjes en prille pronkprieeltjes, zij harkten trendcartoons en prenten-kabinetten op, zij toverden ons met toetsenstokjes vage schimmen en verzwoelde nimfen in een wondere buitelwereld. Te mooi om webwaar te zijn.

 

Watskebeurt? Die schizofrene pipo’s hebben me weggesjast. Gebliksemblacklist.

Ik had in mijn ondertitels hun beeldjes verschandaliseerd, we waren plots en hevig gebrouilleerd. Mijn fluitjesironie had als giftig enterkruid schuimgekrenk opgeschoten.          Eruit werd ik gekreten in een zinderende mail (klem op de keel).
Weldra werd de bezinning ingezet, aangevers missen artiesten, protagonisten.

 

Maar nie mee mij, hé, eskimokezen. Ik kwam, ik zag en ik genoot, liet genieten.
Zonder bloedvergieten, dat voeg ik eraan toe. Want weet beste webbloglezers: in de marge stond er reeds een imoreel probleem, lafbekjes keek ik daar langsheen.

Sla me dood als een weerloos zeehondje op het kansloze ijs der arme getijden, maar lees nu dadelijk, en in loco, mee met mij, sjees u verder naar de plek vol schandevlek. Wat staat daar fijnmazig en venijnig gecursiveerd: Eskimokaka is ontstaan om de neuze-neus cultuur van de inuïts in leven te houden, alsook de nationale sport "zeehondjes op beestachtige wijze doodknuppelen". Wij zijn de natuurlijke vijanden van het WWF …

Nounou moeder, wij zijn ook geen lieverdjes meer, maar beestjes nog aan toe, wat een gortig troepje tekst staart ons daar te kijk. Ach, surrealistische ironie, dachten wij initieel goedlachs. Maar die mensjes lachen niet, het is hun gékware ernst. Ik ben er onnozel ingekacheld, alles moet kunnen in de kunst, misschien?

De uitbuiters van dit bevlekt imperium verbannen zichzelve mogelijks naar een legbatterij vol advocaten. Godverdorie, wat een ploertigheid, geenszins kunst.

 

Ik schrijf deze regels op 3 december 2005 om acht uur ‘s avonds. Lees nu vlug.

Ik ben zelf niet zo beestig goed gezind, maar ik houd nog minder van het blokje: http://www.eskimokaka.be. Morgen of wat later wordt hun stek wellicht gezuiverd, maar ze zijn in vunzige dade woordelijk betrapt op animale amoraliteiten.             

 

Hallo Nico (domme) Demus, dag (silly) Sister Little’Q.

 

Het hierbijgevoegde foto’tje van hun frontsite werd genomen op O3/12/05, door ons bewust onleesbaar gehouden, wij bezitten wel de uitvergrote én leesbare versie. Maar het is tenslotte nog geen oorlog, dit is slechts een spel. Alhoewel.





20:00 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

euh Marlon Vanco, je staat op het punt van te breken of (wie weet) door te breken

ik vrees het eerste

Gepost door: mitrajet | 04-12-05

in mezelf breken @Mitra, ik sta op het punt van mezelf te blijven, dat volstaat zeker wel

toch bedankt voor je blijvende belangstelling.

Gepost door: marlon | 04-12-05

Jeannet! Voor een beginnende blogpuist als jij heb je wel héél veel noten op je zang. Comment spammen om je eigen site de hoogte in te jagen wordt overal afgestraft, dus bespaar ons de melijwekkende vertoning.

Grappig hoe een blog die nog niet eens deftig begonnen is, nu al klaar is om afgevoerd te worden. Wij hebben maar één woord voor u: jeannet!

Gepost door: Drieduizend | 05-12-05

ook een goeienavond @3OOO: dank om een gelegenheidsblog aan te maken voor mij, mooi

het is mijn hoffelijke gewoonte om ook obscene reacties te laten staan
bent u zelf ook een zeehondenslachtertje? bloedzuigertje? haatgastje?
hebt u eskimodada reeds op de hoogte gebracht? doen jong, collaboreren!

hoofse groet, ook voor schooiers,
zo zij we hé, beleefd en nobel

Gepost door: marlon | 05-12-05

euh Ik dacht dat een screenshot beter werkt dan een foto te nemen van een site. Maar ik kan dan ook iets te technisch gaan.

O ja: http://vandale.be/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=sarcasme
;)


Gepost door: Welta | 07-12-05

De commentaren zijn gesloten.