25-11-05

Kerel Karel

Ode aan een edelschone jongen, een nobele sportman in klophart en knokenspieren, ook een literator met praal en woordenkraal. Blij verbijsterd waren wij bij de roman van zijn jaarbilan, lees zijn hooglyrisch epistel op http://www.karelpardaens.be. Een evangelie van veel winst en klein miserie.

 

Karel wordt een Kerel

 

Dat heb je mooi afgebeiteld, Karel, je seizoen zit nu lekker opgesnoerd in de woordenkrans. Hier past geen tegenbetoog, je verbaliteiten zijn literariteiten, maar een kwibus en een kwistenbiebel ben je wel. Hoe schoon tegendraads en (18-karaats) transparant-plezant trok je de letterenstreep onder de grote exploten van je spektakelspel. Je bent een rare vogel, maar we zijn haantjesfier dat je in onze contreien rondzwemmert en fietslooprennert. Op jouw sportfrisse manier ben je een blitzrosse losbol, een trots plezier, ik bedoel: je blinkt solerend van hoogartistieke sferen in de triathlonbolero.

 

Edoch, dappere Sjarel, één druppel tegenpruttel willen we je wel oplepelen. Schenk verdomme wat minder warmliefkozende aandacht aan je medogenloze tegenstanders. Je hebt een surplus aan respect voor de medestrijders, je bezondigt je aan één-richtings-liefde. Stop dat aanbod, maak een sur-place, doe de dwarse pas, trek terug die andere wang. Je kan niet in één karakterkop én sportkrijger én filantroop zijn, dat conflicteert als de hellebliksem (cfr je roodschichtige haar). Je bent een poesjeslieve Karel, weg met die aaibaarheidsfactoren. Hang eens flink het varken uit, ook (en vooral) in de wedstrijdoorlog. Wij willen je razend voorbij zien vlammen, linke bochten engetjes afsnijden, verdoemscher rochelvloeken, in de dode hoeken truitjetrekje flikken, aan maatje Goris zijn zwabbergrote peddelvoeten hangen bij het zwemmen (geen taboes). Voorzie een stelletje hazen voor het lange-strepen-lopen, stayer onschuldig maar gehaaider dan een flyerende pistier en zeker de remmen bij tijd en wijle plots knijpdicht, dat is je verdomde plicht. Een dosis ploertigheid is zo te koop, gratis ook. 

 

Enfin, we maken er een karikatuurtje van, maar schroef voortaan maar wat ballen aan je veredelde karakter, breng laagjes eelt aan op je ziel. Laat snel verdwijnen dat weke schrijn voor den Rutger Beke, je adoreert en “idolatreert”, foute boel. Je snijdt je mentaal in het eigen bleekvel. Zwijg de concurrentie opportuuntjes dood, censureer je webstek, sleep ze leepjes weg uit je correspondentie. Jij bent “Jij, Jezelf en Karel”, dwz “een hele Kerel”. Koop een blitse zonnebril  (type “Boonen Tom”) met ingebouwde gsm, versier een blonde stoot of engageer ze voor de gelegenheid. Je imago, jongen, je buitenkant moet seksmediatieker, een makkie hoor, maar je moet wel willen. Een tipje als cadeau: loop eens langs bij het wacko'ste sportmodel Jean Moreau. Hij heeft nog wel een oorbelring op overschot, hij kan je ook leren sturen om met mysterieuze macho-blik de leegte in te turen. ’t Is van zulke details dat je het moet hebben, zo word je een kanjer. Zeker die andere rosse triathlonridder niet stijf blijven aanbidden, laat dat. Who the fuck is Stijn? Je kameraad, so what.

 

Beste Karel, je snapt uiteraard onze stoute knipoog, maar toch nog een boutade, alhoewel geen fout slot: be a bad boy, Charles, beat them hard and kill them softly. Je zit tegen de top, nu pas zal je harder moeten gaan schoppen. Klop je kop op het podium begot.

 

 

 

 

 22:10 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ontzag Nederigheid voel ik, te willen reageren op de lof die een woordentovenaar over mij uitzingt. Ik, die soms nochtans denk goed in mijn pen te kunnen kruipen en uit de woorden te kunnen komen. In het licht des aanschijns dezer kunstblog stremt mijn woordenstroom.
Jouw surrealistische manier om met de realiteit om te gaan en er misschien juist daardoor vat op te krijgen, induceert bij mij alvast een writer's block, een black-out, en een wijd opengesperde mond. Als ik weer eens op zoek ben naar de Waarheid kom ik hier gegarandeerd weer effe op herbronning !

Gepost door: Karel | 26-11-05

De commentaren zijn gesloten.