24-11-05

hey Bink

Hey Bink, zo schrijft ze me aan. Daarna volgen kleine woordjes in een sober mailtje. Ze is zo geen rateltante, haar berichten zijn raar en zelden, wel steeds welkom. Ik ben wat aangeslagen, die manco aanspreking, komaan zeg. Ik doorzie meteen haar ironie, dit is een even subtiele als levensgrote knipoog. De binkerij is niet aan mij besteed, dat weet zij als geen ander.

Toch heeft ze me liggen, ze wil me doen blinken van foute ijdelheid, ik ben eraan voor haar kleine woordmoeite. De ganse dag loop ik me af te binken. Ook tijdens een afschudjogging zit het door mij heen te dwarsen. Tempo maken moet ik, ik ben een bink. Binken doen straffe dingen, zingen solo, praten staccato, springen hoog en rennen snel. Ben ik soms een mietje? Mieters nee, maar de jogpartij eindigt in de mist, ik heb me overlopen. Een sukkeldrafje is mijn straf, daar gaat mijn macho-ego. Ik faal ten zeerste, dit is ernstig hoor. Mijn zelfbeeld ligt aan diggelen door een talig grapje. Wat gedaan, tijd brengt raad. Inderdaad, ik schrijf haar terug. De eerste aanzet zit fout, nee ze is geen “stuk”, te seksistisch, ook geen “lekker stuk” (dat is ze wel, zeg ik lekker niet), zelfs geen “brok”, te brutaal. Hé, een ideetje, ik maak een compromis met mezelf en benoem haar zeer minimalistisch tot een “Brokje”, dat zwakt wat af. Daar gaat mijn mailtje. Hallo Brokje, blablabla. Ach, dit geeft een goed gevoel, de vermoede verhoudingen zijn terug uitgeklaard. Het water is te diep tussen ons beide voor fatale frivoliteiten. We spelen op tactisch defensief, da’ s een tactvolle opstelling. Mijn Bink is flink gesmolten, tot in flarden en in sprokkels. Hoi Brokje, het is weer tijd voor de Fabeltjeskrant.
16:51 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

soms macho soms zacht that's life maat:-)

Gepost door: willy | 24-11-05

een ganse dag lopen binken? hahaha, zeer stoer ;o)

Gepost door: Anne | 24-11-05

bink vs. mietje Als je jouw vrouwelijke kant laat spreken, ben je een mietje. Gedraag je je zoals een "echte vent" ben je een vrouwenhater. Moeilijke en complexe wezens, die vrouwen. Have fun but keep distance with them!

Gepost door: karlo | 25-11-05

nobel? Nobel? ikke? :-)
Ik heb niet genoeg verstand van html of zo om een muurtje tegen ongewenste fans te bouwen. Dus waarom je m'n blog niet kon zien weet ik niet.
Wil je een linkje plaatsen? Geen sprake van. Of kom, omdat je schoon schrijft dan... Oké, serieus dan: Heel graag. Go raibh míle maith agat! (Hartelijk bedankt)

Gepost door: karlo | 25-11-05

De commentaren zijn gesloten.