21-11-05

Turks & trendy

Als je in Leuven uit het station komt gewandeld en het weergaloos mooie plein oversteekt, kan je in theorie aan de verleiding weerstaan om de verlokkende Bondgenotenlaan in te slaan. Je zwenkt gewoon even naar rechts, voorbij een zwik volkse café’s waar altijd wel wat zat plezier naar buiten komt gelald. Onlangs gebeurde er onder de dompelaars ter herberg een avondlijke moord, ’s anderendaags was het etablissement alweer open. Dat soort buurt is het, ik drink er soms ook een koffie, moet kunnen. Maar niet blijven hangen, je stapt voort en neemt de eerste straat links, het lijkt er een beetje groezelig en er gebeuren soms ook erg nare dingen:  jawel, idem dito schotmoord, een beeldschoon en hulpeloos winkelmeisje werd er vorig jaar door haar minnaar in koelen bloede doodgeschoten. Mag helemaal niet kunnen, maar is passioneel gebeurd, droevig, onherroepelijk, intriest.
Een paar meter verder aan de overkant rechts gaapt de etalage van de tweedehandswinkel Cyaankali, de gerante blikt er giftig als je niet meteen haar type bent. Ik weet waar ik over spreek, geeft niet hoor.

En ondertussen, beste leesblogkindertjes, ben je gegarandeerd voorbijgeslenterd aan het minuskule winkeltje “Hard Soda”. Hola, er knaagt opeens iets in je visuele geheugen, je trappelt ter plekke en maakt een onhandige pirouette (niemand betrapt je), je keert instinctief op je passen terug en plakt je ogen op staande voeten tegen een bizarre klerenvitrine. Perplex kijk je toe, cultureel en artistiek behoorlijk aangeslagen. Tja, wat heet bizar in deze klerencontext?  Dit kleurenspectrumcomplex wordt uitgebaat door een jonge Turk (letterlijk). Onur is zijn simpele naam en met schalkse charme blikt hij vanachter het winkelraam. Hij koopt zijn blitztextieltjes in hippe Turkse marktbazar’s of hoe noemen we die klerenstores daar nu weer?

Meisjes, jongens, wat een weelde aan excentriciteit, wat een dolle extravagantie.
Wij hoeven hem uiteraard niet te promoten, zijn commercie redt het ook zonder ons, maar wij willen hem wel loven om zoveel onwesterse bravoure. Je zal, exotische jongeling zijnde, hier maar als een Turkse Don Quichote tegen onze vestimentaire windmolens komen vechten. Voorlopig loopt dat niet zo vlotjes als verwacht, maar den Onur laat het niet aan zijn hart komen en lacht zich daar dapper door. Zijn esthetisch doelstelling cultiveert hij als een textielheilige missie, hij moet en hij zal de harten van ons (niet echt zo) trendy Leuven veroveren. Wij duimen voor zoveel nobele moed, voor zo’n groot sprankelhart. Nochtans is hij slechts een minuscule jongen, maar zijn glimlach is oprecht en zijn blik verraadt een schone ziel. Den Onur wordt een winnaar, moreel en op punten, dwz ook commercieel, het weze hem gegund. Momenteel ziet hij wat zwarte sneeuw, maar er komen andere tijden. De winter staat voor de deur, dan sneeuwt het wonderwit. In ons belgenland is hij bijna aan de veroverende hand.20:31 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Bedankt voor je bezoekje en hoop je nog eens te zien hier op je blog

Gepost door: emmy | 21-11-05

Weblogkinderen ??? Nu er zijn ook weblog grootvaders.
En zo een ben ik die nu net eens door je berichten bladert.
Je vestigt met je log de aandacht op dingen waar ik anders gedachtenloos geen erg zou in hebben.
Ook ik wens die Onür veel succes

Gepost door: G.U.Y. | 21-11-05

hoi marlon bedankt voor je bezoekje aan mijn blog, in Toronto zou ik nu niet willen wonen, er zijn andere mooie plaatsen in Canada, waar het niet zo hectisch is als daar.....groetjes nancy

Gepost door: nancy | 22-11-05

koekoek klik Hey Marlon, 't zit hier nog perfect op de rails? met mij alles kits! Hoe, je bent spijtig genoeg een fotokluns en daarom beetje afgunstig op mijn kliktalenten. iedereen kan toch door het vcanvasje kijken, en een klikje doen? 'twordt pas een talent als je er tijd in steekt, dat is met alles zo he!
zo , laat dat afgunstig maar achterwegen! hihi

greetz

Gepost door: elsje | 22-11-05

jonge turk daar moet ik eens op letten de volgende keer dat ik in Leuven ben. En ik pak natuurlijk steevast de bondgenotenlaan, want dat stationsplein is zo on-natuurlijk hé. Zelfs geen sprietje gras tussen de tegels krijgt een kans. Vind ik persoonlijk jammer...

Gepost door: karlo | 22-11-05

gevonden Veel belovend
Zal op tijd ééns komen kijken naar jou blogje en naar het blogje van die toffe vrouw met hoge laarzen

Gepost door: jean | 22-11-05

jonge turk Super winkel, toffe kleren wat wil je nog meer hebben een toffe glimlach van onur dan ben je bij het juiste adres. Voor trendy spullen moet je bij Hard Soda zijn.

Gepost door: shana sener | 30-12-05

De commentaren zijn gesloten.