19-11-05

neofiet-fietsers

Onderstaand stukje werd in een lichtjes ingekorte versie dd 19-11 als lezersbrief gepubliceerd in Het Nieuwsblad.

Het figureerde een paar weken geleden bijna identiek op mijn embryonale eerste blog, momenteel ex existendo.

 

Tijdens mijn dagelijks loopje kwam ik vanmorgen voorbij het verkeerspark in Kessel-lo.

Daar werd ik het blije slachtoffer van een niet onprettige cultuurschok. Ik was er in een flits getuige van dat vijf neofiet-fietsers wankel in de startpedalen stonden bij de vertrekstreep. Een enthousiaste, autochtone begeleider sprak hen moed in en gaf  de laatste technische rijtips mee. Drie wiebelende tulbanden knikten van ja-meneer en twee exotsche sjaaldragers beaamden iets en niets. Ik laste effe een stretchingpauze in. Handelde ik verregaand indiscreet, werkten mijn lachkriebels politiek incorrect of was ik gewoon ordinair nieuwsgierig? Toegegeven, ik heb dat fragiele spectakel daar een tijdje aanschouwd en kon alleen maar bewonderend besluiten: alsteblieft, ge moet het toch maar op gang zwabberen in die door allochtone kledij beperkte bewegingsvrijheid. Welke testpiloot durft zich aan zulke heikele mobiliteit op de fiets begeven? Akkoord, dat verkeerspark houdt geen externe, noch extreme risico's in, maar die rokkenmannen moesten wel degelijk stabiel standhouden op dat voor hen vreemde vehikel én tegelijkertijd vooruit bollen én de verkeersregels (!) respecteren. Ga zoiets maar eens aanzwengelen, wat een hels karwei, de plaatsvervangende zenuwen gierden me door het verwende westerse lijf. Op een drafje jogde ik verder, dat leek me plots een makkie. In de zich verwijderende verte heb ik gelukkig geen gekets van krakende spaken noch kreten van halsbrekende valpartijen gehoord. Dat komt blijkbaar wel goed met die mobiele multiculturaliteit. Blijven fietsen, jongens, doe het met jullie eigen gratie, dat heet geslaagde integratie.

17:48 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

* Fijne zaterdagavond ;-) Hopelijk heeft het loopje deugd gedaan :-)
xxx Cientje

Gepost door: Cientje | 19-11-05

Even komen piepen Ziet er leuk uit.
Succes met je blog.
groet

Gepost door: Purplerose | 19-11-05

Was jij dat op mijn blog? Of iemand anders die zich voordoet als u?

Gepost door: Tiberius | 19-11-05

Leuke ontdekking, jouw blog!

Gepost door: jacoja | 20-11-05

bedankt voor de tip Ik heb het al een keer geprobeerd met "impressionisme", maar 't was een nee. Maar na jouw compliment ga ik het nog eens proberen. Bedankt!

Ik kan jouw schrijfsels wel smaken, "etteren" vind ik subliem en da's niet om te komen mouwvegen, maar een feit.

Gepost door: kitty | 20-11-05

etteren 'k sluit me volledig aan bij Kitty

Gepost door: karlo | 20-11-05

De versluiering... ...neemt weg als je goed kijkt door de opgelegde bril van je omgeving en alles wat ooit verduistert was zal kleur krijgen, de warmte in je hart neemt toe als je elke dag de kleine wonderen aanschouwt door de ogen van een klein kind...en dan besef je het, "ik ben de gelukkigste mens in dit universum!" Bedankt voor je mooie reactie op mijn blogje!

Greetzzz
Scarlet

Gepost door: Scarlet | 20-11-05

De commentaren zijn gesloten.