18-11-05

etteren

Ik voel me vanavond zoals het treinstation van Etterbeek, dwz mottig, vuil, erg onfris, onaantrekkelijk. Wie het station van Etterbeek kent, weet wat dat wil zeggen: ik voel me helemaal niet happy. En da's een dijk van een eufemisme. Ik voel me rot en rot verder op. Eens van de rails geraakt, is er geen stoppen meer aan de ontsporing.
Wie dat treinstation (cfr mijn stadium) niet kent, weze gewaarschuwd: mensenlief, schuw die rauwe plek, die grauwheidsbunker, die extreem-lelijkste aller constructies, die decadente bouwval, die lijkenkuil. 
In zulke oorden plegen mensen zelfmoord, in die eindstations stoppen konvooien met gedeporteerden, ultieme haltes waar de weg terug een brug te ver is, in de afgrond gaapt de dood. Die dood lacht er zich te pletter, morbide als een perfide sirene, een verlossing voor het aangespoelde leed.
Het causaal verband tussen mensen (ik) en stationnekes (etter-beek): weet ik veel, maar de metafoor klopt als nagels in een kruis. Droge, pijnlijke dreunen. Ijle kreet, tranen van azijn. Het daverend geratel in mijn hoofd, verbrijzelend lawaai, oerangst, onverschillige massa's mensen, humanoïden, androïden.
 
Zo, we kunnen er weer even tegen, het treintje is weggedenderd. Het station sluit.


22:57 Gepost door Marlon | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

.. Op kop?
juist met bloglinks bezig, kort bezoek leert me dat jij wel een link verdient...
Ik, ik ken het station van Etterbeek. Toch dat van +20 jaar geleden.
Net zoals je het beschrijft.
'Martin's toevalligheden'.
tja.
Tot later, denk ik zo.

Gepost door: evy | 18-11-05

gespot Hallo,
ik heb je per toeval gespot op mijn favoriete blog-genootjes hun ding: Leentje en CMS. Dus kom ik maar eens kijken.
Ik ken het station van Etterbeek. Als dat moet dienen als euforisme voor jouw emo-toestand, moet je idd. wel diep zitten/gezeten hebben. Een van de lelijkste stopplaatsen die ik me kan inddenken. Brussel-Noord is ook lelijk, maar het leeft tenminste, is organisch. Etterbeek is dood, dor en vol negatieve energie (naar mijn inzien dan toch)
Heel leuke blog, prachtige schrijfstijl. I'll be back. Ik plaats alvast een linkje op m'n blog.
Keep up the good work!!

Gepost door: karlo | 19-11-05

hoi Marlon van etterbeek haha! just kidding, ik durf er voor te wedden dat je ondertussen al betere stopstations hebt ontmoet!
soit, je bnet op mijn blogje geweest en je vroeg je af hoe ik het deed met die foto's? maar met welke foto's bedoel je en hoe doe ik wat?
de foto's van de oudjes of de foto's op de paddestoel? of misschien nog andere?
groetjes en zoek de juiste rail ;c)

greetz

Gepost door: elsje | 19-11-05

.. Meander? waarom niet...
een compliment dus, bedankt.

Gepost door: Evy | 19-11-05

etter-beek what's in a name? :-)have a great weekend

Gepost door: willy | 19-11-05

De commentaren zijn gesloten.